Budapest Főváros XIII. Kerületi Önkormányzat azaz települési önkormányzati nézőpontok a szociális ellátórendszer átalakításáról.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Személyes gondoskodás megszervezésére köteles szervek
Advertisements

Szociális nyári gyermekétkeztetés 2014.
Harmadik országbeli állampolgárok a magyarországi munkaerőpiacon
Gyermekvédelmi igazgatás – gyámügyi ismeretek
Szakmai Tanácskozás Miskolc
A járási rendszer megújítása
 A pedagógiai munkát segítő feladatok jogszabályi környezetének ambivalenciája: • A nevelési és oktatási intézmények működéséről szóló 11/1994. MKM rendelet.
1 A gyermek- és ifjúságvédelmi intézményrendszer helye és szerepe a fővárosi oktatás rendszerében Fővárosi Pedagógiai Napok Modellváltás a fővárosi intézményrendszerben.
Gyermekvédelmi alapellátás
Szociálpedagógia szak (BA). A képzés célja: • olyan szociálpedagógusok képzése, • akik képesek a gyermek és ifjúsági korosztály • tanulási, szociális.
MANORKA projekt Magyar – Norvég Kapcsolatok
A gyermekjóléti alapellátások aktuális kérdései
Felsőfokú egészségügyi oklevelek elismerése
Törvényi változások a gyermekvédelemben (T/9318)
Szociális igazgatási-szociális szolgáltatási ismeretek
Az önkormányzatok szerepe a közösségi szolgálat szervezésében május 13.
375/2007. (XII. 23.) Korm. rendelet a kisebbségi önkormányzatoknak a központi költségvetésből nyújtott feladatarányos támogatások feltételrendszeréről.
Velünk egy jobb világért! II. Országos Módszertani Konferencia Szükség szerinti teljes körű ellátás, és a Térítési díj dilemmái.
Adózási alapismeretek 5.2 konzultáció Helyi adók
A kormányprogram végrehajtása a területi államigazgatásban
Európa és a magyar könyvtári jogszabályok Dr. Kenyéri Katalin NEMZETI KULTURÁLIS ÖRÖKSÉG MINISZTÉRIUMA Könyvtári Főosztály INFORMATIO MEDICATA október.
Államtitkári Kabinetfőnök Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium
Kanász-Nagy Máté: Az önkormányzati segélyezési rendszer lehetséges reformlehetőségei a harmonizáció tükrében Budapest,
Főigazgatói értekezlet november 27–28. Sárvár „Út a munkához” program bemutatása.
Főigazgatói értekezlet A KÖZFOGLALKOZTATÁSI TERVVEL KAPCSOLATOS KIRENDELTSÉGI FELADATOK AZ ÁLLÁSKERESÉSI MEGÁLLAPODÁS LEGFONTOSABB VÁLTOZÁSAI november.
Segélyezési rendszer átalakítása
A települések polgári védelmi sorolásának szabályai Jogszabályi háttér § §114/1995. (IX. 27.) Korm. rendelet a települések polgári védelmi besorolásának.
Esélyegyenlőség a dokumentumokban és a gyakorlatban Budapest, November 10.
MENTORTANÁRI ÉRTEKEZLET TÁMOP /1-2F MENTORTANÁRI ÉRTEKEZLET A MENTORTANÁROK TEVÉKENYSÉGE JANUÁR
Az orvos szabálysértési felelőssége
Debrecen, június 21. Ráczné dr. Lehóczky Zsuzsánna NRSZH
TÖRVÉNYESSÉGI ELLENŐRZÉS. Átlagos beérkezés: 51 nap után.
Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat megújult feladatrendszere Térségi Vállalkozói Fórumok január Szolnok, Jászberény, Kisújszállás.
Szociális regiszter publikus felület használata
AZ EGYES SZOCIÁLIS, GYERMEKVÉDELMI, CSALÁDTÁMOGATÁSI, FOGYATÉKOSSÁGÜGYI ÉS FOGLALKOZTATÁSI TÁRGYÚ TÖRVÉNYEK MÓDOSÍTÁSÁRÓL SZÓLÓ ÉVI CLXXI. TÖRVÉNY.
2011. évi CLXXXVII. törvény a szakképzésről Hatályos: január 1-től.
A pedagógiai-szakmai szolgáltatások rendszere
Jegyzői értekezlet szeptember 8.. Jegyzői értekezlet 2011 szeptember 8. Helyi lakásfenntartási támogatás Jogalkotási kötelezettség: Szoc tv. 38.
A pénzbeli és természetbeni ellátások változásai
SZEREPLŐK ÉS FELELŐSSÉGEK A SZAKKÉPZÉSI RENDSZERBEN MÁV KONFERENCIA
A szociális segélyezési rendszer átalakítása
Jegyzői értekezlet június 29.. Jegyzői értekezlet 2011 június 29. A jogszabályok társadalmi előkészítése július 1-től hatályos az Ötv. 103/B.
Gyermek- és ifjúságvédelmi alapismeretek
Szakképzési közfeladatok a Kamarában
A magyar önkormányzati rendszer bemutatása OSLO április 22
Családtámogató ellátások
Nyíregyháza június 1..  Speciális élethelyzet, speciális és egyénre szabott segítségek.  Érintettségből adódó rálátás a helyi szükségletekre.
A családsegítő és gyermekjóléti szolgálatokat érintő változások A család és gyermekjóléti szolgáltatás Emberi Erőforrások Minisztériuma Szociális Ügyekért.
A gyermekek napközbeni ellátásának intézményes lehetőségei a társadalmi befogadás és a gyermekszegénység megelőzése érdekében Pécs, december 1.
Hulladékgazdálkodás önkormányzati feladatai december 6. Szeged Csongrád Megyei Kormányhivatal Törvényességi Felügyeleti Főosztály Dr. Balogh Zoltánné.
Gyermekek napközbeni ellátási rendszerének átalakítása május 26. Hajdúböszörmény.
Kistérségi szociális gondozó-ápoló képzés United Way Kisalföld Alapítvány Kistérségi szociális gondozó-ápoló képzés United Way Kisalföld.
Zánka A 15/1998. (IV. 30.) NM rendelet 9.§ (5) alapján: Az éves szakmai tanácskozást minden év február 28-áig kell megszervezni, és arra.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai.
A hódmezővásárhelyi szociális ellátórendszer. A befogadó város Európa-díj Becsületzászló fokozata (1997) Az év települése (2009) Magyar Örökség-díj (2010)
Önkormányzati Egészségügyi Holding Zrt. Lehetünk-e ártatlanok ?
Az ÁFSZ feladatai az „Út a munkához” program végrehajtásában Pirisi Károly főigazgató Foglalkoztatási és Szociális Hivatal.
A foglalkoztatáshoz nyújtható támogatás forrása, célja, alanya és felhasználása Magyar Köztársaság éves költségvetéséről szóló törvényében Célja: foglalkoztatás.
Társadalmi tudatformálás
avagy egy új eszköz a társadalmi szemléletváltásra
A járási rendszer megújítása
Járási jelzőrendszeri tanácsadó feladatai és tapasztalatai 2016
A tankerületi szakértői bizottsági tevékenység feladatai
Megyei szintű foglalkoztatási megállapodások, foglalkoztatási-gazdaságfejlesztési együttműködések SIPOS-KOVÁCS MÓNIKA PROJKETMENEDZSER.
Megbecsülés az idős embereknek
A hivatalos statisztikáról szóló évi CLV. törvény bemutatása Dr
A megyei paktum keretében megvalósuló munkaerő-piaci program
a Mágocsi Közös Önkormányzati Hivatal
A helyi önkormányzatok feladatrendszere és költségvetése
Csókay László KPSZTI április 13.
Előadás másolata:

Budapest Főváros XIII. Kerületi Önkormányzat azaz települési önkormányzati nézőpontok a szociális ellátórendszer átalakításáról

miért nem adja meg a méltányos közgyógyót, amikor kevés a nyugdíjam, sok a gyógyszerem és a múlt évben megkaptam? miért nem a Marika drága jön hozzám fürdetni, miért küld hozzám mást?

Közigazgatási területén élő állampolgárokért felelősséggel tartozó közhatalom Fenntartó Munkáltató

Közigazgatási területén élő állampolgárokért felelősséggel tartozó közhatalom és a központi jogalkotás nem kellően átgondolt és túl gyakori módosítások saláta törvények alkalmazása a törvény és a végrehajtási rendeletek döcögős összhangja túlzottan részletes és egyben hiányos szabályozás

Közigazgatási területén élő állampolgárokért felelősséggel tartozó közhatalom és a központi jogalkotás november 30. – a települési önkormányzatoknak dönteniük kell a feladat ellátás – új szabályoknak megfelelő módjáról, működési engedély módosítási kérelem január 31. – lezárt ügyek iratanyagának átadása október 31. – a települési önkormányzatoknak felül kell vizsgálniuk a – család és gyermekjóléti szolgáltatás – módját, szervezeti kereteit január 1. – új felállásban történő működés megkezdése január 10. – folyamatban lévő iratanyagok átadása

Fenntartó

1850 rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő gyermek Szünidei étkezésben 96 hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű gyermek Fenntartó 2015.év 450 gyerek 2016.év 96 gyerek

2016. január szociális segítés vagy a személyi gondozás Szakember vagy Önkéntes,Közfoglalkoztatott Fizet vagy nem fizet Működési engedély vagy várólista Fenntartó

felsőfokú végzettségű kisgyermeknevelők béréhez kapcsolódó támogatás ágazati bérpótlék Munkáltató képzési költségek egyéb

Három (önkormányzati )Kívánság Közös cél Partnerség Bizalom

Köszönöm a figyelmet! Karácsonyi Magdolna Budapest Főváros XIII. Kerületi Önkormányzat 2016.április1.