A KÖZNEVELÉSI TÍPUSÚ SPORTISKOLAI KERETTANTERV FELÜLVIZSGÁLATA Budapest, 2016. január 18.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
KÉPZÉSFEJLESZTÉSI ALPROGRAM TÁMOP E-13/1/KONV Sporttudományi képzésfejlesztés Dr. Győri Ferenc Innováció a testnevelés, sport és rekreáció.
Advertisements

Budapest, október 26. MLSZ Játékvezetői Bizottság.
„Döntés a kezedben van: egészség- és környezettudatos szemléletformálás a Magyar Táncművészeti Főiskola Nádasi Ferenc Gimnáziumában” április 22.
TF Digitális Könyvtár
Közművelődési szakmai továbbképzések, helyük a felnőttképzés rendszerében; az akkreditáció folyamata A közösségi művelődés felnőttképzési feladata Nemzeti.
Pedagógus Hivatás Munkacsoport dr. Liptai Kálmán az MRK alelnöke dr. Gloviczki Zoltán az MRK Pedagógusképzési bizottságának elnöke.
Környezettan-tanári mesterszak 1. A szakirány célja: A szak célja olyan tanárok képzése, akik képesek a környezettannal, környezetvédelemmel, természetvédelemmel.
Az új közbeszerzési törvény megalkotásának körülményei, várható jövőbeli változások május 26. Dr. Kovács László Miniszterelnökség Közbeszerzési Szabályozási.
Az OKKER Pedagógiai Szolgáltató Intézet FODOR GÁBOR október 10. ÉRTÉK ÉS MIN Ő SÉG AZ OKTATÁSBAN.
Aktualitások és változások a pedagógiai szakszolgálati feladatellátásban 2016 őszén 1.
A tanításra és tanulásra fordított idő nemzetközi és kutatási adatok tükrében Imre Anna Oktatáskutató és fejlesztő Intézet Berekfürdő, Február 4.
SPORTISKOLÁK ORSZÁGOS TANÁCSKOZÁSA A SPORTSPECIFIKUS TANTÁRGYAK TÜKRÉBEN CSANÁDI ÁRPÁD ÁLTALÁNOS ISKOLA, SPORTISKOLA ÉS KÖZÉPISKOLA RABI FERENCNÉ intézményvezető.
Kutatásalapú tartalmi és módszertani fejlesztések.
A kamara szerepvállalása a felnőttképzésben évi LXXVII. tv. főbb rendelkezései Tv. hatálya elsődlegesen az állam által elismert vizsgával záruló,
A MINŐSÉGFEJLESZTÉSI TERÜLET 2007 Menner Ákos. A minőségfejlesztés intézményi ritmusa Önértékelés 2006 Önértékelésből származó fejlesztési célkitűzések.
Összefüggő, egyéni gyakorlat. Bologna rendszerű mestertanárképzés.
TÁMOP A pályaorientáció rendszerének tartalmi és módszertani fejlesztése.
Sportbalesetek Somoskői Mihály, PTE Baleset-megelőzési konferencia, szeptember 30. Budapest.
Cochleáris Implantok állítása Kaposváron Biró Zsuzsanna Kaposvár.
GYERMEKSZEGÉNYSÉG ELLENI PROGRAM A HEVESI KISTÉRSÉGBEN TÁMOP /
1 Helyi szintű egyeztetés a köznevelés terén KEF országos konferencia Budapest, március 06. Simonyi István Emberi Erőforrások Minisztériuma KÖZNEVELÉS-FEJLESZTÉSI.
A közösség érték! Akkreditált pedagógus továbbképzések A Magyar Cserkészszövetség mint képzőintézmény.
A KECSKEMÉTI BOLYAI JÁNOS GIMNÁZIUM
időskorban felmerülő Problémák és megoldásmódok
A Szociális intézményi férőhely kiváltási szakmai koordinációs műhely munkája – EFOP VEKOP/15 TÁRS PROJEKT bemutatása EFOP VEKOP
Középfokú felvételi eljárás a 2016/2017. tanévben
MOB (MAGYAR OLIMPIAI BIZOTTSÁG) felügyeletével
Szolnok Városi Kollégium
BOROS SÁMUEL SZAKGIMNÁZIUMA
Az „első lépés” TÁMOP
Szaktanácsadás 2015/2016 Készítette: Szabó Klára.
NÉPEGÉSZSÉGÜGY MEGELŐZÉS, FEJLESZTÉS JÖVŐKÉP a Köz- egészségügye
LEHET JOBB A GYEREKEKNEK!
Munkaközösségek támogatása, bemutatófoglalkozások szervezése
Összevont munkaközösség vezetői és igazgatótanácsi értekezlet
Barcsák Marianna KPSZTI
Közösségi művelődés tanára Osztatlan mesterképzés
A sport és testnevelés legfontosabb kézikönyvei, nyomtatott tájékoztató kiadványai Doktori Iskola Salamin Krisztina
TF Digitális Könyvtár
Gondoskodás Gyermekeinkért Közhasznú Alapítvány (Budapest)
Duális képzés a társadalmi felelősségvállalás szemszögéből
A magyar LLG Tanács ülése
Mayer József Budapest február 27.
Általános kerettantervű képzés emelt szintű biológia oktatással
TÁMOP E-13/1/KONV „A 21. század követelményeinek megfelelő, felsőoktatási sportot érintő differenciált, komplex felsőoktatási szolgáltatások.
A matematikatanítás aktuális kérdései február
SZAKISKOLAI FEJLESZTÉSI PROGRAM
Kispálné Horváth Mária
Bárczi Gusztáv Módszertani Központ
Szakmai tanárképzés országos módszertani- és képzésfejlesztése
Vörös-Gubicza Zsanett képzési referens MKIK
Pályakezdők helyzete a munkaerő-piacon
KRE-AKTÍV motivációs projekt
Az Országos Egészségfejlesztési Intézet fejlesztési projektjei az iskolai egészségfejlesztés területén DR. TÖRÖK KRISZTINA.
SZAKISKOLAI FEJLESZTÉSI PROGRAM
A kiváltást tervezők / megvalósítók és Az fszk TÁRS projektje közti együttműködés rendszere EFOP VEKOP TÁRS projekt.
Szakmai köszöntő Dr. Csizmadia Zoltán tanszékvezető, egyetemi docens
Diplomás Pályakövetési Rendszer
Ifjúságsegítés értékközvetítéssel
középfokú felvételi eljárás
Veszprémi Érseki Hittudományi Főiskola
Felhasználóképzés a kórházban
Budapest, február 5. Reszeginé Erdélyi Beáta
BTMN.
Középfokú felvételi eljárás a 2017/2018. tanévben
A pszichológiai segítségnyújtás lehetőségei
A Tanácsadók Virtuális Közösségének
SZAKKÉPZÉSI ÖNÉRTÉKELÉSI MODELL I. HELYZETFELMÉRŐ SZINT FOLYAMATA 7
LIA Alapítványi Ált. Isk. és Szki. Piliscsabai Tagintézménye
Üzlezi információelemző specializió
Előadás másolata:

A KÖZNEVELÉSI TÍPUSÚ SPORTISKOLAI KERETTANTERV FELÜLVIZSGÁLATA Budapest, január 18.

Történetiség A sportiskolai kerettanterv első verzióját 2007-ben hirdették ki a 9/2007. (II. 27.) OKM rendelettel, majd ez beépült a 17/2004. (V. 20.) OM rendeletbe. Az átdolgozott változat az 51/2012. (XII. 21.) EMMI rendelet a kerettantervek kiadásának és jóváhagyásának rendjéről lett kihirdetve.

Mi tette szükségessé ezt a konferenciát? Az eltelt idő gyakorlati tapasztalatai. A kerettantervi tantárgyak tanításához szükséges tanári segédletek és tanulói taneszközök hiánya. A megváltozott pedagógiai és sportszakmai elvárások. Az iskolarendszerű sport- szakközépiskolák elindulása.

A jelenlegi helyzet (alsó tagozat) 1-4. évfolyam (a tanulókra vetített évfolyamonkénti heti órakeret: 5+2 óra) ÉvfolyamHeti óraszám Testnevelés és sport1-4.5 Küzdelem és játék1-4.1 Sportágválasztó1-4.1

A jelenlegi helyzet (felső tagozat) 5-8. évfolyam (a tanulókra vetített évfolyamonkénti heti órakeret: óra) ÉvfolyamHeti óraszám Testnevelés és sport Tanulásmódszertan5-6.1 és 0,5 Küzdelem és játék5-8.1 és 0,5 Sporterkölcstan7-8.0,5

A jelenlegi helyzet (középiskolai) évfolyam (heti órakeret: 3+2 óra) Testnevelés és sport Tanulásmódszertan9.1 Sporttörténet Sportági ismeretek1 Sport és szervezetei0,5 Testnevelés-elmélet0,5 Edzéselmélet0,5 Sportegészségtan0,5 Sportpszichológia1 Sportetika12.1

Kik taníthatják jelenleg ezeket a kerettantervi tantárgyakat? (1-4. évfolyam) Testnevelés és sport Testnevelő tanár, továbbá edző(k), szakedző(k) közreműködhetnek megfigyelésekkel, sportági órák megtartásával Küzdelem és játék Drámapedagógus vagy drámapedagógia szakirányú továbbképzést végzett pedagógus (előny, ha a szakembernek van versenysportolói múltja) SportágválasztóTestnevelő tanár vagy testnevelés műveltség- területű tanító vagy edző(k), szakedző(k) vagy versenysportolói múlttal rendelkező bármilyen szakos pedagógus

Kik taníthatják jelenleg ezeket a kerettantervi tantárgyakat? (5-8. évfolyam) Testnevelés és sport Testnevelő tanár, továbbá edző(k), szakedző(k) közreműködhetnek megfigyelésekkel, sportági órák megtartásával Tanulás- módszertan Magyartanár vagy fejlesztő pedagógus vagy tanulásmódszertan szakirányú továbbképzést végzett pedagógus Küzdelem és játék Drámapedagógus vagy drámapedagógia szakirányú továbbképzést végzett pedagógus (előny, ha a szakembernek van versenysportolói múltja) SporterkölcstanEtikatanár vagy filozófiatanár vagy etika szakirányú továbbképzést végzett pedagógus (előny, ha a szakembernek van versenysportolói múltja)

Kik taníthatják jelenleg ezeket a tantárgyakat a évfolyamon? Testnevelés és sport Testnevelő tanár, továbbá edző(k), szakedző(k) közreműködhetnek megfigyelésekkel, sportági órák megtartásával Tanulás-módszertan Magyartanár vagy fejlesztő pedagógus vagy tanulásmódszertan szakirányú továbbképzést végzett pedagógus Sporttörténet Testnevelő tanár vagy történelemtanár (előny, ha a szakembernek van versenysportolói múltja) Sportági ismeretekTestnevelő tanár vagy edző(k), szakedző(k) Sport és szervezetei Testnevelő tanár vagy sportszervező vagy sportmenedzser vagy sportjogi szakjogász vagy jogi szakokleveles sportszakember Testnevelés-elmélet Testnevelő tanár vagy versenysportolói múlttal rendelkező pedagógia szakos tanár EdzéselméletTestnevelő tanár vagy szakedző Sportegészségtan Testnevelő tanár vagy versenysportolói múlttal rendelkező egészségtantanár, biológiatanár vagy humánkineziológus vagy rekreációszervező és egészségfejlesztő szakember Sportpszichológia Sportpszichológus vagy versenysportolói múlttal rendelkező pszichológus vagy testnevelő tanár SportetikaEtikatanár vagy filozófiatanár vagy etika szakirányú továbbképzést végzett pedagógus (előny, ha a szakembernek van versenysportolói múltja)

Segédeszközök és taneszközök (1-8.) 1-4. évfolyam Testnevelés és sportKonkrétan nincs Küzdelem és játékSegédkönyv, CD SportágválasztóTanmenet 5-8. évfolyam Testnevelés és sportKonkrétan nincs TanulásmódszertanSegédlet Küzdelem és játékSegédkönyv, CD SporterkölcstanNincs Sportegészségtan és edzéselmélet Nincs

Segédeszközök és taneszközök (1-12.) évfolyam Testnevelés és sportKonkrétan nincs TanulásmódszertanSegédlet SporttörténetSegédlet Sportági ismeretekNincs Sport és szervezeteiSegédlet Testnevelés-elméletSegédlet EdzéselméletSegédlet SportegészségtanSegédlet SportpszichológiaNincs SportetikaNincs

Változtatási javaslat 1-4. évfolyam Testnevelés és sport1-4.5 Küzdelem és játék1-4.0,5 Sportágválasztó1-4.0, évfolyam Testnevelés és sport Tanulásmódszertan5-6.1 Küzdelem és játékNem lesz Sporterkölcstan7.1 Sportegészségtan és edzéselmélet8.0,5 + 0, évfolyam Testnevelés és sport Tanulásmódszertan9.1 Sporttörténet9.1 Sportági ismeretek10.1 Sport és szervezetei10.0,5 Testnevelés-elmélet10.0,5 Edzéselmélet11.1 Sportegészségtan11.1 Sportpszichológia12.1 Sportetika12.1

Feladatok Kerettantervi tartalmak felülvizsgálata, tantervi korrekciók megírása, benyújtása az OKI-nak Óratervi táblák igazítása a megváltoztatott tantervekhez A szükséges tanári segédletek és tanulói taneszközök kidolgozása, „akkreditáltatása” Akkreditált pedagógus- továbbképzési programok kidolgozása és a továbbképzések szükség szerinti folyamatos szervezése

KÖSZÖNÖM A FIGYELMET!