2008 Július 13.Készítette: TARJÁNYI KATALIN1 Fogadd el, Fogadj el MÁS-OK, MÁS-KÉP BESZÁMOLÓ Készítette: TARJÁNYI KATALIN.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Olasz Nap Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Március 20. “Olasz Külkereskedelmi Intézet (ICE): Promóciós tevékenység és szolgáltatások.
Advertisements

A levéltár Országos Tudományos és Felsőoktatási Szakmai Központ tevékenységei.
Ráczné Dr. Rózsa Katalin projektvezető A DASZK fő feladatai TÁMOP /2-2F
Uniós források – Fejlesztési irányok (A gyermekvédelmi területek várható fejlesztései európai uniós forrásokból) Csizmár Gábor Szociális és Munkaügyi Minisztérium.
Emberformáló folyamatok Dr. Molnár Béla Ph.D. főiskolai docens.
Pécs Megyei Jogú Város Ifjúságpolitikai Koncepciója és Cselekvési Terve „Csellengő fiatalok” - Az ifjúságpolitika komplexitása – 2007.március
FIATALOK LENDÜLETBEN PROGRAM Ruska Mónika – Mobilitás Országos Ifjúsági Szolgálat - Fiatalok Lendületben Programiroda.
MMIK – „a befogadó intézmény” tradicionális múlt tradicionális múlt felkészült szakember gárda (humán erőforrás) felkészült szakember gárda (humán erőforrás)
A Szent Márton-év megünneplése az Irgalmasság évében 2016.
Intézményi Férőhelykiváltást Támogató Országos Hálózati Találkozó Kalocsai Szociális Szakellátási Központ kiváltása.
A Szociális Szövetkezeti forma bemutatása Tanai Tünde Rehabilítációs tanácsadó.
A családsegítő és gyermekjóléti szolgálatokat érintő változások A család és gyermekjóléti szolgáltatás.
MIBŐL VALÓSULHATNAK MEG A HELYI STRATÉGIÁK? REGIONÁLIS PÁLYÁZATI FORRÁSOK.
A Mi Házunk Határtalan Szív Alapítvány (Esztergom)
SZERETETTEL KÖSZÖNTJÜK A DAOP-4.1.3/B SZ. PROJEKT ZÁRÓRENDEZVÉNYÉNEK RÉSZTVEVŐIT!
1 „Országos Foglalkoztatási Közalapítvány INFORMÁCIÓS NAP 2009” Gosztolai Géza OFA- Hálózat Közép-dunántúli Regionális Iroda Székesfehérvár, július.
ALKOHOLIZMUS ELLENI MEGYEI EGYESÜLETEK ÉS KLUBOK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE, MAGYAR KÉKKERESZT EGYESÜLET, KATOLIKUS ALKOHOLISTAMENTŐ SZOLGÁLAT HÁLÓZAT ÉPÍTÉSE.
TÁMOP B-13/ SZAKMAI-MÓDSZERTANI TÁMOGATÁS A KOMPLEX TELEPPROGRAM ÉS AZ ELNÉPTELENEDŐ FALVAK TÁRSADALMI GAZDASÁGI FOLYAMATAINAK MEGFORDÍTÁSÁT.
Az akkreditáció szerepe a megváltozott munkaképességű munkavállaló személyének társadalmi reintegrációjában Készítette: Dézsi Gabriella Melinda Budapest,
Zákányszék bemutatása Készítette: Paraginé Tóth Edina.
Dr. Szűcs Erzsébet Egészségfejlesztési Igazgatóság Igazgató Budapest, szeptember 29. ÚJ EGÉSZSÉGFEJLESZTÉSI HÁLÓZATOK KIALAKÍTÁSA ÉS MŰKÖDTETÉSE.
A nemzetiségi nevelés-oktatás eredményei és hatékonyság mutatói a tótkomlósi Szlovák Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolában és Óvodában Készítette: Laukó.
… HOL JÁR AZ ISTEN? BENNÜNKET ELFELEJT?. HOL? Dél-Baranya Kedvezőtlen gazdaságföldrajzi elhelyezkedés Rossz infasrtuktúrális ellátottság Alacsony képzettségi.
EU pályázati programok A szervezet / változások 1.A pályázók adminisztrációs terheinek csökkentése a projektfejlesztési, pályázati szakaszban.
EMBERI ERŐFORRÁS FEJLESZTÉSI OPERATÍV PROGRAM KULTÚRSZIGET – AGÓRA NYÍREGYHÁZA TIOP /
„Mocsolád-Civilház” NKFT megalakulás I.Alsómocsolád méretéből (346 fő) és zsákjellegéből adódó intézményi és egyéb háttér hiányosságainak kiküszöbölése:
Önkormányzatok épületenergetikai beruházásai pályázati forrásból!
A Szociális intézményi férőhely kiváltási szakmai koordinációs műhely munkája – EFOP VEKOP/15 TÁRS PROJEKT bemutatása EFOP VEKOP
Sallai Ilona - ÉFOÉSZ Szeged,
Nemzeti Erőforrás Minisztérium Oktatásért Felelős Államtitkárság
Összevont munkaközösség vezetői és igazgatótanácsi értekezlet
Szaktanácsadás 2015/2016 Készítette: Szabó Klára.
Adottságok tényszerű megfogalmazása 4.6. előadás
LEHET JOBB A GYEREKEKNEK!
Munkaközösségek támogatása, bemutatófoglalkozások szervezése
Az ellátottjogi képviselő feladata az
A rehabilitációt segítő támogatások, jogszabályi változások
EFOP „Tehetségek Magyarországa” kiemelt projekt
Gondoskodás Gyermekeinkért Közhasznú Alapítvány (Budapest)
Mayer József Budapest február 27.
TÁMOP E-13/1/KONV „A 21. század követelményeinek megfelelő, felsőoktatási sportot érintő differenciált, komplex felsőoktatási szolgáltatások.
Kiskunfélegyháza Város Polgármesteri Hivatal
Bárczi Gusztáv Módszertani Központ
TOP SO „Foglalkoztatási paktum Barcs és térségében” A Foglalkoztatási stratégia célrendszere tervezett programok BARCS VÁROS.
A kistérségi gyerekesély programok eredményei
Az Országos Egészségfejlesztési Intézet fejlesztési projektjei az iskolai egészségfejlesztés területén DR. TÖRÖK KRISZTINA.
SZAKISKOLAI FEJLESZTÉSI PROGRAM
1993-as közoktatási törvény
Kiskunfélegyháza Város Polgármesteri Hivatal
Az intézmény alapadatai
Szociális ellátást igénybevevők szükségletei – és szolgáltatásai
Készítette: Dézsi Gabriella Melinda Budapest, december 18.
Bemutatkozik az iskolapszichológus
TÁMOP A pályaorientáció rendszerének tartalmi és módszertani fejlesztése – Életpálya-tanácsadás Csanádi Nikolett Hényel Anett.
CONTROLLING ÉS TELJESÍTMÉNYMENEDZSMENT DEBRECENI EGYETEM
FIATALOK LENDÜLETBEN PROGRAM
Tájékoztató az Önkormányzati ASP Projektről
Sajben - Kenyeres Márta munkaközösség-vezető
Új pályainformációs eszközök - filmek
Zanáné Haleczky Katalin október 09.
A Vezetői munka értékelése a szülők szemével
ÉRINTŐ Sajátos nevelési igényű gyermekek és fiatalok integrációs programja óvodától a munkába állásig TÁMOP A/
Lorem ipsum.
Foglalkoztatási és Szociális Hivatal
Együtt Nyírbátorért Helyi Közösség
Intézmény minőségirányítási programja
Az AE Szövetség szervezet fejlesztése
A katolikus óvodák feladata a Hit évében II.
Iskolai szociális segítő
Az ELTE Fogyatékosügyi Központ bemutatása
Előadás másolata:

2008 Július 13.Készítette: TARJÁNYI KATALIN1 Fogadd el, Fogadj el MÁS-OK, MÁS-KÉP BESZÁMOLÓ Készítette: TARJÁNYI KATALIN

2008 Július 13.Készítette: TARJÁNYI KATALIN2 Törökszentmiklós város Önkormányzata a Művelődési Házzal közösen rendezte meg a Fogadd el, Fogadj el kampány keretében a MÁS-OK, MÁS-KÉP programot a Szentmiklósi Napok zárónapján, 2008 Július 6-án. A rendezvény a Kiskúti iskolában kezdődött emlékfa ültetéssel, majd közös sétával a résztvevők átmentek a Művelődési központ udvarára, ahol a programok folytatódtak. Az egész napos esemény a Gálával zárult, ahol a résztvevő alapítványok bemutatkoztak és műsort adtak elő, majd a rajz, illetve a vers és próza pályázat nyerteseit díjazták. A következő oldalakon részletes fénykép és hozzá tartozó leírások találhatóak, amelyek bemutatják az egész napos rendezvényt. A nap programja

2008 Július 13.Készítette: TARJÁNYI KATALIN3 Megnyitó Megnyitó a Kiskúti Iskolában. A könnyebb megértést jeltolmács is segítette.

2008 Július 13.Készítette: TARJÁNYI KATALIN4 Emlékfa Ültetés A Kiskúti iskolában emlékfa ültetésre került sor, amelyre felkerült az összetartozást jelképező kendő is.

2008 Július 13.Készítette: TARJÁNYI KATALIN5 Léggömb és sál átadás Minden résztvevő léggömböt és sálat kapott, amely az összetartozást jelképezte, majd közös sétára indultak a főúton a Művelődési Központ Udvarára Indulhat a séta !

2008 Július 13.Készítette: TARJÁNYI KATALIN6 Közös Séta A közös séta a Művelődési Központig tartott a 4-es főúton rendőri biztosítás mellett. Megérkezés a színpadhoz

2008 Július 13.Készítette: TARJÁNYI KATALIN7 Megérkezés a Művelődési Ház udvarára, majd lufi eregetés

2008 Július 13.Készítette: TARJÁNYI KATALIN8 Művelődési Ház Udvara A Kamion a Művelődési Ház udvarán volt.

2008 Július 13.Készítette: TARJÁNYI KATALIN9 Kamion A kamionban szimulációs számítógépes játékokat lehetett kipróbálni, amelyek váratlan helyzeteket teremtenek, mint amelyekkel a fogyatékkal élő embertársaink nap mint nap találkoznak.

2008 Július 13.Készítette: TARJÁNYI KATALIN10 Művelődési Ház - Megnyitó A műsort Dr. Juhász Enikő Polgármester Asszony nyitotta meg, a jeltolmács itt is jelen volt

2008 Július 13.Készítette: TARJÁNYI KATALIN11 Programok a Művelődési Ház udvarán Ingyenes vércukorszint mérés a Cukorbetegekért Alapítvány sátrában Tintaló gyermekcirkusz Légvár Kirakodó vásár

2008 Július 13.Készítette: TARJÁNYI KATALIN12 Programok a Művelődési Ház udvarán Kürtös kalács és kemencés kenyér Henna festés Lino metszés Játszóház

2008 Július 13.Készítette: TARJÁNYI KATALIN13 Programok a Művelődési Ház udvarán Almássy Nyugdíjas Klub Zenei műsora Cimbalmos műsor Citera műsor Népzenei műsor

2008 Július 13.Készítette: TARJÁNYI KATALIN14 Játékos vetélkedő Programok a Művelődési Ház udvarán Kutyás bemutató

2008 Július 13.Készítette: TARJÁNYI KATALIN15 Programok a Művelődési Ház udvarán Néptáncosok műsora

2008 Július 13.Készítette: TARJÁNYI KATALIN16 Programok a Művelődési Ház udvarán Kórusok műsora

2008 Július 13.Készítette: TARJÁNYI KATALIN17 Rajz, Vers és Próza Pályázat A díjnyertes pályamunkák a Művelődési Ház bejáratánál, az aulában voltak megtekinthetőek.

2008 Július 13.Készítette: TARJÁNYI KATALIN18 Rajz, Vers és Próza Pályázat

2008 Július 13.Készítette: TARJÁNYI KATALIN19 Rajz, Vers és Próza Pályázat

2008 Július 13.Készítette: TARJÁNYI KATALIN20 Rajz, Vers és Próza Pályázat

2008 Július 13.Készítette: TARJÁNYI KATALIN21 Alapítványok sátrai A Törökszentmiklósi Cukorbetegekért Egyesület Alapítványról: Jelenleg 72 fővel rendelkezik. Céljuk: a betegségek időbeni felismerése, szövődmények kialakulásának késleltetése, táplálkozási szokások megválasztása, diéta betartása, a Törökszentmiklóson és a kistérségekben élő cukorbetegek felzárkóztatásával. Tudatosítani a lakossággal, hogy ezek a rendezvények mind értük vannak és éljenek ezekkel a lehetőségekkel.

2008 Július 13.Készítette: TARJÁNYI KATALIN22 Alapítványok sátrai Értetek Vagyunk Alapítvány Alapítványról: A Kistérségi Szociális Szolgáltatási Központ Részegységeként működő Fogyatékosok Nappali Intézménye 10 éve nyitotta meg kapuit, 15 férőhellyel. Felnőtt korú enyhe- középsúlyos és halmozottan fogyatékos nők és férfiak az ellátottaik. Számukra minőségi, képességeikhez igazodó ellátást biztosítanak. A napköziben munkaterápia is folyik. Nagyon sok külső és belső program színesíti a mindennapjaikat. Mozgatórugóik a szeretet, a barátság, a megbecsülés és az elfogadás óta működik az „Értetek Vagyunk Alapítvány” az intézményben, amely segíti az eszközök bővítését, a színvonalasabb ellátás biztosítását. Felkarolja a tehetségesebb fiatalokat, segíti társadalmi integrációját, megvalósulását.

2008 Július 13.Készítette: TARJÁNYI KATALIN23 Alapítványok sátrai Kapocs a Mozgássérültek Segítésére Alapítvány Alapítványról: Kapocs a Mozgássérültek Segítésére Alapítvány 1994-ben alakult, a mozgásfogyatékosok emberek érdekképviseletének ellátására. Humán szolgáltatást sorstársi tanácsadást nyújtanak, egészségügyi prevenciós programokat, kulturális rendezvényeket, konferenciákat szerveznek kistérségi szinten.

2008 Július 13.Készítette: TARJÁNYI KATALIN24 Alapítványok sátrai „Kézzel Mondva” Siketek és Nagyothallók Szentmiklósi Klubja Alapítványról: A klub 2004-ben alakult siket és nagyothalló emberek a tagjaik ben megalakították a „MÁS-OK” színjátszó csoportot. Több versenyen és fesztiválon indultak és nyertek országos szinten. A klub célja, hogy a siket és nagyothalló emberek megmutassák kultúrájukat jelnyelven keresztül, ezzel bemutatják magát a jelnyelvet is.

2008 Július 13.Készítette: TARJÁNYI KATALIN25 Alapítványok sátrai „Segítünk Itt és Most” Alapítvány Alapítványról: (Alapítási év: 1997) Célja: JNSZM Angolkert Idősek Otthona, Pszichiátriai Betegek Otthona és Rehabilitációs Intézménye lakóinak az alapellátásán túl az ellátottak életszínvonalának emelése. A lakók szabadidős programjainak kulturális sport, oktatási, megvalósításhoz szükséges anyagi fedezet biztosítása. Az ellátottak szórakozási igényeinek kielégítését biztosító programok pénzügyi alapjainak megteremtése, támogatása. A lakók rehabilitációs lehetőségeinek kiszélesítése, reintegrációja az eredeti környezetben, visszahelyezésének elősegítése. A célok megvalósításához megszervezéséhez, létrehozásához és folyamatos teljesítéséhez, valamint működéséhez szükséges anyagi feltételek biztosítása.

2008 Július 13.Készítette: TARJÁNYI KATALIN26 Alapítványok sátrai Tóth Péter Alapítvány Alapítványról: A Tóth Péter alapítvány 1998 óta végzi a sajátos nevelési igényű gyerekek hátránykompenzációját a most 100 éves Kiskúti iskolában. Fő feladatuknak tekintik a gyerekek művészeti nevelését és a kommunikációs fejlesztését. Folyamatosan állítják ki a tanulók művészi munkáit a folyosó galérián. Alkotásaikkal sikeresen vesznek részt különböző pályázatokon, versenyeken. Rendszeresen készülnek ünnepi műsoros rendezvényekre. Évek óta a város közönsége előtt is fellépnek színpadi műsorral. Kirándulásokat, nyári táborokat, kézműves foglalkozásokat és szabadidős tevékenységeket szerveznek a gyerekeknek. Mottójuk: Minden gyermek fontos.

2008 Július 13.Készítette: TARJÁNYI KATALIN27 Gála

2008 Július 13.Készítette: TARJÁNYI KATALIN28 Gála - Díjátadás Rajz, Vers és Próza pályázat A Díjakat Dr. Juhász Enikő Polgármester Asszony és Fejes Ferenc a Kulturális Bizottság Elnöke adta át

2008 Július 13.Készítette: TARJÁNYI KATALIN29 Gála - Díjátadás Rajz, Vers és Próza pályázat

2008 Július 13.Készítette: TARJÁNYI KATALIN30 Gála Műsorszámok a Gálán

2008 Július 13.Készítette: TARJÁNYI KATALIN31 Gála Műsorszámok a Gálán

2008 Július 13.Készítette: TARJÁNYI KATALIN32 Gála Műsorszámok a Gálán

2008 Július 13.Készítette: TARJÁNYI KATALIN33 Összegzés A rendezvényünk célja az volt, hogy lehetőséget kapjon minden ép és fogyatékkal élő ember az együttélésre, szórakozásra, alkotásra és közös tevékenységre. Rendezvényünkre nagyon sok ember ellátogatott, vendégek, barátok, rokonok és családtagok. Egy idézettel búcsúzom minden megjelent vendégünktől: „ Ahhoz, hogy kiegyensúlyozott önálló és Szociális személyiség váljék valakiből Két dolog szükséges. Egyik az elfogadó közösség A másik az érzelmi biztonság!” (Buda Béla)