Vállalati tanácsadási szolgáltatás támogatása Mikro-, kis-, és középvállalkozások részére Gyakori hibák Nemessályi - Bistey Judit Észak-Alföldi KKV Tanácsadói.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Gayár Csilla, pénzügyi menedzser VÁTI Kht. Pécsi Területi Iroda DDOP Utólagos akadálymentesítés (Egyenlő esélyű hozzáférés a közszolgáltatásokhoz)
Advertisements

A LEADER+ Pályáztatási feltételek. Kik pályázhatnak?  A pályázónak meg kell felelni a helyi szintű pályázati felhívásban rögzített jogosultsági kritériumoknak.
Vállalati tanácsadás program a Dél-Alföldi régióban.
LEADER pályázat beadásának menete Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap: a vidéki területekbe beruházó Európa.
Az Új Széchenyi Terv Infopontok feladatai A pályázatkezelés menete – Pénzügyek.
A DAOP as időszak eredményei különös tekintettel Bács-Kiskun megyére Kúsz Tibor DARFÜ Kht.
Az IKSZT címbirtokos szervezetek működtetési kötelezettségeiről VM Vidékfejlesztési, Képzési és Szaktanácsadási Intézet Budinszki István szeptember.
Hazai társfinanszírozási támogatási szerződés megkötésének folyamata Nagyváradi Alíz, TEÜ, PVEI Partneri szeminárium magyar partnerek részére Budapest,
Kifizetési igénylések benyújtásával kapcsolatos tudnivalók
Az Európai Területi Társulások évi támogatására kiírt pályázat (A pályázat kódja: ETT-14) Szilágyi Orsolya Támogatási Főosztály Közigazgatási és.
Leggyakoribb hibák a KMH pályázatokban
Támogatási Szerződés előkészítése  az előkészítést a Közreműködő Szervezet és a kedvezményezett programmenedzserei közösen végzik  az előkészítés formanyomtatvány,
Pénzügyi előadás pályázói információs napra TÁMOP /1.
Európai Uniós pályázatok
dr. Szalay Beatrix osztályvezető
Jelentések Munkakezdő jelentések Időközi jelentések  Támogatási szerződés által meghatározott időpontokban és/vagy mérföldkövenként  Tartalma: az adott.
Pályázati lehetőségek,A pályázatírás menete:Feltételek,Dokumentáció
Pályázati lehetőségek Unio Tender Europa Kft.. Általános szabályok Társfinanszírozás Közép-Magyarországi régió: Budapest, Pest megye Konvergencia régiók:
Vállalati Tanácsadás a Dunántúlon „Citius, altius, fortius!”
A szaktanácsadási szolgáltatások igénybevételéhez nyújtandó támogatás igénybevételéről és elszámolásáról november 16. Sebestyén Andrea EMVA jogcím-felelős.
Pénzügyi és szakmai elszámolás
A pályáztatás menete, a pályázatok kezelése, tipikus hibák
EU-s pályázatok írása és módszertana
1 Közép-magyarországi Operatív Program Közoktatási intézmények beruházásainak támogatása KMOP ADMINISZTRATÍV TUDNIVALÓK.
Projektfejlesztés DDOP /2F VÁTI Magyar Regionális Fejlesztési és Urbanisztikai Kht.
Projektzárással kapcsolatos teendők
Rudnay Balázs VÁTI Kht. Pécsi Területi Iroda
Nemzeti Fejlesztési Terv Civil szervezetek infrastrukturális feltételeinek javítása.
A Pályázatfigyelés szakmódszertana
Tájékoztató Egyszerűsített pályázat Pályázat benyújtása, értékelés, támogatási szerződés, módosítások, ellenőrzések, szabálytalanság Budapest, július.
Európai Visszatérési Alap évi / évi allokáció szeptember 26.
Európai Menekültügyi Alap évi allokáció szeptember 18.
Az egyéni vállalkozás.
Regionális projekt-előkészítési támogatás 2007-ben (PEA4) Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség.
Vállalati tanácsadás - sikeres pályázók, sikeres pályázat a Közép-Dunántúlon.
Vállalati tanácsadás pályázatainak értékelése
Tájékoztató a szakmai vizsgaszervezés jogosultságának elnyerésére kiírt pályázatról Huller Gabriella ETI.
III. Tengely – I. forduló Térségünk nyertesei számára szervezett szeminárium Március 10. Páliné Keller Csilla.
HEFOP 2.1 Pályázati Kiírás Projektindító február 14. Foglalkoztatáspolitikai és Munkaügyi Minisztérium.
Projekt adatlaphoz csatolandó dokumentumok 1. célterület Nyilatkozat a Helyi Akciócsoporttal való együttműködésről Nyilatkozat honlapon történő megjelenésről.
„Infrastruktúra-fejlesztés az egészségpólusokban” TIOP-2.2.7/07/2F.
Technikai és gyakorlati segítségnyújtás Kifizetési kérelem feltöltéséhez Pályázati Tájékoztató felület az ELEKTRONIZÁLÁS bevezetését követően Előadó: Gombita.
Projekt címe, azonosító száma Projektvezető/Előadó Beszámolási időszak Dátum.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. Pannon Egyetem Georgikon Kar Szegedi Tudományegyetem.
- Regisztrációs útmutató - Participant Portal (URF)
dr. Szedő Szilvia Támogatás-koordinációs Főosztály Belügyminisztérium
2011. évi Kereskedelemfejlesztési pályázat Düh Gergely tanácsadó Ügyfélszolgálati és Stratégiai Elemző Osztály 2012.február 20.
TÁMOP „A természettudományos oktatás módszertanának és eszközrendszerének megújítása a közoktatásban”
Kétszakaszos eljárások V szeptember 15-től hatályos Kbt. alapján.
Pályázati audit. Jogszabályi háttér as periódusban változatlan volt  Közösségi joganyag 1083/2006/EK rendelet 1828/2006/EK rendelet 1080/2006/EK.
Kitöltési segédlet a zöldség-gyümölcs termelői csoportok beruházási támogatásához kapcsolódó B0471 nyomtatványhoz Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal.
KDOP-4.2.1/B-11 Önkormányzati tulajdonú belterületi utak fejlesztése.
KDOP-4.1.1/F-11 Környezetfejlesztési akciók a fenntartható településekért.
KDOP Kerékpárforgalmi hálózat fejlesztése.
Vállalati tanácsadás program Közép-Magyarországi Régió.
KDOP-1.1.1/C-11 Telephelyfejlesztés. Részcélok: „B” nem beruházási típusú fejlesztés mikro vállalkozások részére Rendelkezésre álló forrás: millió.
TÁMOP B-2-12/ „ÚJ MUNKA – ÚJ ESÉLY” – ROMA NŐK FOGLALKOZTATÁSA A FEJÉR MEGYEI GYERMEKVÉDELMI KÖZPONT.
Pályázati információs nap Június 15.
Magyarország-Szlovákia Határon Átnyúló Együttműködési Program
Országos szakképzési tanévnyitó igazgatói értekezlet 2010/2011. tanév
TÁMOP B-2-12/ "Munkával a társadalmi integráció elősegítéséért – Roma nők foglalkoztatása a Fejér Megyei Gyermekvédelmi.
Angyal László főosztályvezető november 16..
2016. december 2., EU ETS szakmai konzultációs nap
FELSŐOKTATÁSI FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ
PROGRAMZÁRÁS EMVA –III. – IV. tengely 1.
dr. Szedő Szilvia Támogatás-koordinációs Főosztály Belügyminisztérium
Barcsák Marianna KPSZTI
SZÉCHENYI PROGRAMIRODA
Baromfi állatjóléti támogatás
Helyi támogatási kérelmek benyújtásának ügymenete
Előadás másolata:

Vállalati tanácsadási szolgáltatás támogatása Mikro-, kis-, és középvállalkozások részére Gyakori hibák Nemessályi - Bistey Judit Észak-Alföldi KKV Tanácsadói Konzorcium Hajdú-Bihar Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány

Gyakori hibák A pályázat folyamata alapján: a) A pályázat benyújtása és hiánypótlása során előforduló hibák b) Elszámolás – Kifizetési kérelem benyújtása során előforduló hibák A hiba típusa alapján: a) Formai – alaki hibák b) Tartalmi hibák

Formai – alaki hibák (pályázat) 1.  A pályázat nincs oldalszámmal, tartalomjegyzékkel ellátva, nincs összefűzve.  A pályázati adatlap nem minden pontja van kitöltve. Abban az esetben, ha egy kitöltendő adat/rész a vállalkozásra nézve nem releváns a „Pályázatomra nem vonatkozik” megjegyzést szükséges feltüntetni

Formai – alaki hibák (pályázat) 2.  Nem az aláírási címpéldánynak megfelelően van aláírva a pályázat,  Nem a képviseletre jogosult írja alá a pályázatot,  Többféle bélyegzőt használnak a Címzettek egy pályázaton belül, vagy lemarad a bélyegző  Nincs minden kötelezően előírt melléklet becsatolva, vagy nem megfelelő formában nyújtották be (pl. nem eredeti v. közjegyző által hitelesített és 30 napnál régebbi a cégkivonat, aláírási címpéldány másolat nincs hitelesítve)

Tartalmi hibák (pályázat) 1. -Ellentmondás van a pályázati adatlap és a becsatolt mellékletek tartalma között. (pl. székhelyhez telephely van feltüntetve, alapítás dátuma nem jól van megadva, nem a cégkivonat szerinti cím van megadva, Tanácsadásra irányuló mb. szerződéshez nem illeszkedik stb.) - Túl rövid az időintervallum a tanácsadás tervezett kezdete és végső határideje között. Az időpontok megadásánál nem veszik a Címzettek figyelembe az ügyintézési időt a befogadástól a támogatási szerződés megkötéséig! (4 hónapos megvalósítás) - Nem felel meg a jogosultsági kritériumoknak például a saját tőke negatív (pályázat elutasítási hiba!)

Tartalmi hibák (pályázat) 2. - A tanácsadó olyan témában is szolgáltatást nyújt, amelyre nincs akkreditálva (pályázat elutasítási hiba!) - A pályázó szervezet bemutatása túl általános, nem ismerhető meg belőle a vállalkozás tevékenysége. (sokszor eltérő vállalkozásoknál is sablon szövegek) - A tanácsadási szolgáltatás leírása általános, nem mutatja be a feladatokat - Ellentmondásos szöveges tartalom (pl. alkalmazottak részére történő tanácsadás, azonban nincs alkalmazottja a cégnek)

Tartalmi hibák (pályázat) 3. - Hiánypótlás során a pályázat tartalmi elemei, vagy a hiánypótlási felhívástól eltérő pontok is módosításra kerülnek, amelyek nem vehetők figyelembe a pályázat értékelésénél. - A pályázat költségvetése el nem számolható költségeket tartalmaz (költségcsökkentés) - Megbízási szerződés 3.1. pontjában a tanácsadási összegnél ellentmondás van a számmal kiírt összeg és a betűvel kiírt összeg között

Tartalmi hibák (pályázat) 4. - Pályázati adatlap 3.3.pontban a vállalkozás tulajdonosainak egyéb vállalkozásai pontot nem megfelelően, illetve az adatokat nem a megadott mértékegységben tüntetik fel - Tanácsadásra irányuló megbízási szerződés nem tartalmaz minden a pályázati felhívás F.1. pontjában előírt kötelező elemet. - Tanácsadásra irányuló megbízási szerződésben minden témakör esetében be szükséges mutatni a tevékenységet, ütemezést, külön költségmegbontás szükséges

A Tanácsadóval megkötött megbízási szerződés minimális tartalmi követelményei:  szerződő felek megnevezése, azonosító adatai,  a tanácsadási tevékenység meghatározása,  a megvalósítás menete, lépései, mérföldkövei, részhatáridői (projektterv),  leszállítandó dokumentumok és elvárt eredmények,  résztvevő tanácsadók, szakértelmük,  tervezett tanácsadói időráfordítás (tanácsadói órák száma), határidő és tanácsadói díj (csak egyösszegű fix tanácsadói díjas szerződés lehetséges),  tanácsadó tématerületenként minimum 1 oldalas feladat-meghatározás a tanácsadási tevékenységről

Tartalmi hibák (pályázat) 5. - Tanácsadásra Irányuló Megbízási szerződés olyan pontjait is módosítják a Címzettek, amelyek kötelezően használandóak, illetve módosításuk nem engedélyezett. (pl. törlik az 1.2 pont bekezdését, mely arról szól, hogy kizárólag írásos formában teljesíthető a tanácsadás, stb.) - Tanácsadásra Irányuló Megbízási szerződés 4.1. pontjában benne marad a minta szerződés szerinti három Támogatás Közvetítő szervezet. (Csak annak a közvetítőnek a megjelölése szükséges, ahová a pályázat benyújtásra fog kerülni.)

Tartalmi hibák (pályázat) 6. - Tanácsadásra Irányuló Megbízási szerződés 4.1. pontjában benne marad a minta szerződés szerinti három Támogatás Közvetítő szervezet. (Csak annak a közvetítőnek a megjelölése szükséges, ahová a pályázat benyújtásra fog kerülni.)

Elszámolás – Kifizetési kérelem benyújtása során előforduló hibák A hiba típusa alapján: a) Formai – alaki hibák b) Tartalmi hibák

Formai – alaki hibák az elszámolás során 1.  Ha a benyújtott projektzárási dokumentáció nem felel meg a Címzetti felhívás releváns feltételeinek, az összes hiány, vagy hiba egyidejű megjelölése mellett – a TK felszólítja a pályázót a projektzárási dokumentáció kijavítására. Hiánypótlásra egyszer lehet felhívni a pályázót

Formai – alaki hibák az elszámolás során 2.  Beszámoló formátuma  Kifizetési bizonylatok  Számla tartalmi elemei (TESZOR)  Csatolandó dokumentumok  Tanácsadási dokumentáció és annak formája

Tartalmi hibák az elszámolás során  Hiánypótlást követően tisztázó kérdés feltételére van lehetőség. A tisztázó kérdés megválaszolása során a pályázat, projektzárási dokumentáció tartalmi elemeinek módosítására nincs lehetőség

Elérhetőségek: Észak-alföldi régió: Közép-magyarországi régió: Közép-dunántúli régió: Nyugat-dunántúli régió: Dél-dunántúli régió: Észak-magyarországi régió / Dél-alföldi régió:

Vállalati tanácsadási szolgáltatás támogatása Mikro-, kis-, és középvállalkozások részére KÖSZÖNÖM MEGTISZTELŐ FIGYELMÜKET!