Győr-Moson-Sopron megye gazdaságának bemutatása 2015. évben dr. Horváth Szabolcs, igazgató NAV Győr-Moson-Sopron Megyei Adó- és Vámigazgatósága.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Szakképzési hozzájárulás év. Legfontosabb változások Új törvény: évi CLV. törvény Módosult a felnőttképzésről, és a felsőoktatásról szóló.
Advertisements

Olasz Nap Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Március 20. “Olasz Külkereskedelmi Intézet (ICE): Promóciós tevékenység és szolgáltatások.
Közművelődési szakmai továbbképzések, helyük a felnőttképzés rendszerében; az akkreditáció folyamata A közösségi művelődés felnőttképzési feladata Nemzeti.
FIATALOK LENDÜLETBEN PROGRAM Ruska Mónika – Mobilitás Országos Ifjúsági Szolgálat - Fiatalok Lendületben Programiroda.
Dél-alföldi Regionális Igazgatósága SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ MÁJUS 17.
KÖZHASZNÚSÁG MEGTARTÁSA, - MEGSZERZÉSE Molnár Elvira Bács-Kiskun Megyei Civil Információs Centrum 2014.
A kifizetési kérelem összeállítása TÁMOP-3.2.9/B-08 Audiovizuális emlékgyűjtés.
Kocsis Tibor Kaposvár, március 01. Vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása.
European Commission Enterprise and Industry Az INNO-Way program bemutatása Székesfehérvár november 05.
Dél-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ Szőke István szakmai igazgató Pécs, január 29. A gazdasági válság foglalkoztatásra gyakorolt hatásának.
A munkahelymegőrző támogatás. Alapja  Az évi IV. tv. (a foglalkoztatás elősegítéséről és a munkanélküliek ellátásáról) 18. §.  A 6/1996. (VII.16.)
Demográfiai, iskolázási folyamatok és munkaerő kínálat Opponáló gondolatok Hablicsek László és Kutas János zárótanulmányához Készítette: Dr.
Befolyást a gazdaságnak a felsőoktatásban! Dr. Parragh László elnök Magyar Kereskedelmi és Iparkamara.
A MINŐSÉGFEJLESZTÉSI TERÜLET 2007 Menner Ákos. A minőségfejlesztés intézményi ritmusa Önértékelés 2006 Önértékelésből származó fejlesztési célkitűzések.
Melyik számlaosztályban szerepelnek az alábbiak? a) Szállítók b) Vevők c) Anyagok d) Anyagköltség e) Pénztár f) Árbevétel g) ElÁBÉ h) Forgóeszközhitel.
Mindent a „Vállalkozások komplex infokommunikációs és mobilfejlesztéseinek támogatása” című pályázati kiírásról.
Dr. Szűcs Erzsébet Egészségfejlesztési Igazgatóság Igazgató Budapest, szeptember 29. ÚJ EGÉSZSÉGFEJLESZTÉSI HÁLÓZATOK KIALAKÍTÁSA ÉS MŰKÖDTETÉSE.
A vállalatok marketingtevékenysége és a Magyar Marketing Szövetség megítélése Kutatási eredmények az MMSZ részére (2008. július)
EU pályázati programok A szervezet / változások 1.A pályázók adminisztrációs terheinek csökkentése a projektfejlesztési, pályázati szakaszban.
BEST-INVEST Független Biztosításközvetítő Kft.. Összes biztosítási díjbevétel 2004 (600 Mrd Ft)
Palotás József elnök Felnőttképzési Szakértők Országos Egyesülete
Hagyományos húsvéti húságazati helyzetkép
Pénztárgépek beszerzésének támogatása 2016
Az agrár-szakigazgatás szervezeti rendszerének változásai 2017-től
„Szeptember végén” A felsőoktatási pályázati tevékenység jelene és jövője Szitáné dr. Kazai Ágnes Semmelweis Pályázati és Innovációs Központ.
Tájékoztató a munkahelyteremtő pályázati programról
dr. Solymár Károly osztályvezető
276 fő Terület: 1234 hektár 1 Mozgókönyvtár 2 legnagyobb foglalkoztató Gál József (építőipar) Lakosné Szűcs Piroska (kereskedelem) Munkanélküliségi ráta:
Tájékoztató a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózatról
KSH Statisztikai koordinációs főosztály
Esélyek a munkaerőpiacon
Szupergyors Internet Program (SZIP) Jogi akadálymentesítés megvalósítása: Jogalkotással is támogatjuk a fejlesztéseket dr. Pócza András főosztályvezető.
Foglalkoztatási Paktumok az EU-ban
A közigazgatással foglalkozó tudományok
Az Európai Uniós csatlakozás könyvtári kihívásai
Magyarország: logisztikai központ
SZÁMVITEL.
Bértárgyalási alternatívák 2010-re
Baross László Mezőgazdasági Szakközépiskola és Szakiskola Mátészalka
I N N O V Á C I Ó KUTATÁS-FEJLESZTÉSI HAJLANDÓSÁG A RÉGIÓBAN
SZÁMVITEL.
SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ február 6.
SZÁMVITEL.
Vörös-Gubicza Zsanett képzési referens MKIK
Tájékoztató a évi OSAP teljesüléséről
Nemzeti jövedelem és tőkefelhalmozás Magyarországon
„Út a munkához”program
SZÁMVITEL Dr. Ormos Mihály egyetemi tanár
Foglalkoztatási és Szociális Hivatal
Kovács Ibolya szociálpolitikus Foglalkoztatási és Szociális Hivatal
CONTROLLING ÉS TELJESÍTMÉNYMENEDZSMENT DEBRECENI EGYETEM
Tájékoztató az Önkormányzati ASP Projektről
Szabványok, normák, ami az ÉMI minősítési rendszerei mögött van
SZÉCHENYI PROGRAMIRODA
Az Európai Unió földrajzi vonatkozásai
Tájékoztatás a évi Országos Statisztikai Adatfelvételi Program (OSAP) teljesüléséről az Országos Statisztikai Tanács és a Nemzeti Statisztikai Koordinációs.
TÁRGYI ESZKÖZÖK ELSZÁMOLÁSA
Adatszolgáltatás a számlákról
A turizmus tendenciáinak vizsgálata Magyarországon
SZAKKÉPZÉSI ÖNÉRTÉKELÉSI MODELL I. HELYZETFELMÉRŐ SZINT FOLYAMATA 8
Nagyváros–vidék egyenlőtlenség Kelet-Közép-Európában
Foglalkoztatási és Szociális Hivatal
SOTER-LINE Soter-Line Oktatási, Továbbképző és Szolgáltató Kft.
Együtt Nyírbátorért Helyi Közösség
jjjjj MINISZTERELNÖKSÉG
Baranya Megyei Önkormányzat
Készítette: Koleszár Gábor
Az MKET új stratégiája – Szolgáltató MKET
KOHÉZIÓS POLITIKA A POLGÁROK SZOLGÁLATÁBAN
KONFERENCIA KAFFEE projekt Óvári Márta Köznevelési Főosztály
Előadás másolata:

Győr-Moson-Sopron megye gazdaságának bemutatása évben dr. Horváth Szabolcs, igazgató NAV Győr-Moson-Sopron Megyei Adó- és Vámigazgatósága

A Győr-Moson-Sopron megyei Kereskedelmi és Iparkamara és a NAV Győr-Moson-Sopron Megyei Adó- és Vámigazgatósága kapcsolata  Presztízs Magazin TOP 100 Különszám Hagyományosan évente megjelenő kiadvány a megyei székhelyű vállalkozások TOP-listáival és gazdasági / adózási elemzésekkel főként az adóhatósághoz benyújtott társaságiadó-bevallási adatok alapján.  Adótörvény-felkészítő előadások  Prezentációk, elemzések Adózási témákban, a megyei adózók teljesítményéről, foglalkoztatásról, bevallási adatokról

Győr-Moson-Sopron megye szerepe a nemzetgazdaságban Forrás: KSH

 Földrajzi adottságok, elhelyezkedés Határszakaszok, nyugat-keleti és észak-déli közlekedési folyosók  Infrastruktúra Brno-Bécs-Pozsony-Budapest innovációs tengely, logisztikai bázisok, ipari/technológiai parkok, innovációs/kompetencia központok  Humán kapacitás Oktatás, kutatóközpontok, piaci szereplőkkel együtt működtetett felsőfokú képzések (egyetemi szakok)  Járműipar dominanciája Győr-Moson-Sopron megye sajátosságai Győr-Moson-Sopron a nyugati határmegyék közül a legnagyobb gazdasági és adózási potenciállal bír, de számos szempontból országosan is kiemelkedő.

A megyében egyértelmű a járműgyártás dominanciája, 39 járműipari cég összesen 2.524,6 milliárd Ft árbevételt realizált. A vállalkozások szektoronkénti megoszlása árbevétel szerint Járműipar Egyéb feldolgozóipar Kereskedelem évi társaságiadó-bevallások alapján

A megyei illetékességű adózók évi önadózási teljesítménye 2015-ben a nagyjából változatlan létszámú adózói kör által teljesített megyei kiemelt adó- és járulékbevételek összege meghaladta a 239 milliárd Ft-ot. A határon túli értékesítés belföldinél gyorsabb bővülése és a fokozódó beruházási kedv miatt növekvő áfakiutalást szinte teljes mértékben ellensúlyozta a magasabb foglalkoztatásból eredő szja- és járulékbevétel többlet, továbbá a cégek nyereségének növekedése.

A megye vállalkozásainak üzleti forgalma az áfabevallások alapján években évtől folyamatosan nő az üzleti forgalom, megoszlása évről évre az export irányába tolódik. Az export több mint 90%-a közösségen belülre irányul.

A megye vállalkozásainak üzleti forgalma évben az áfabevallások alapján A megyei illetékességű adózók export-forgalma átlagosan 10,9%-kal, belföldi értékesítésük pedig átlagosan 4%-kal nőtt. A megyei üzleti forgalom növekedése közel kétszerese az országos 4,2%-os átlagnak.

 A megye 10 legnagyobb belföldi értékesítő vállalata együttesen közel 10%-kal 330 milliárd Ft-ra növelte belföldi árbevételét. Ez a megye össz belföldi árbevételének 16,9%-a. A legnagyobb belföldi értékesítés-növekedést (+10,9 milliárd Ft) egy építőipari vállalkozás érte el.  A megye 10 legnagyobb határon túli értékesítője 11,9%- kal milliárd Ft-ra növelte export árbevételét, ami a megyei exportérték 82,3%-a. A legnagyobb exportáló, egy autóipari vállalat 12,6%-kal milliárd Ft-ra növelte külpiaci értékesítését.  A megye 10 legnagyobb beruházója 132 milliárd Ft-ot fejlesztett, amely közel kétszerese (+97,0%) az előző évinek, és a megye összes beruházásának 55,3%-a. A legnagyobb beruházó közel 74 milliárd Ft-ot, 48%-kal többet fejlesztett, mint egy évvel korábban. Tények a megye legnagyobb vállalatairól évben

A munkaviszonyhoz kapcsolódó főbb adónemek alakulása  A személyi jövedelemadó bevételek összege 7,3%-kal bővült évben, amely 1%ponttal meghaladta az országos növekedést.  A társadalombiztosítás bevételei millió Ft-ot tettek ki, mely 6,3%-os növekedést jelent előző évhez képest. A növekedést érdemben a bér- és minimálbéremelés, illetve a járműipari foglalkoztatotti létszámbővítés határozta meg.

A versenyszféra foglalkoztatottságának alakulása Győr-Moson-Sopron megyében  A versenyszféra foglalkoztatottsága 2,2%-kal 143 ezer fő fölé emelkedett, mely ütem elmarad az országos 3,7%-os növekedéstől. Ennek fő okai a megye eleve magasabb gazdasági fejlettségéből adódó viszonylag magas bázis, az alacsonyabb közfoglalkoztatási szint, és a negatív irányba ható foglalkoztatói székhelyváltások. Az említett tényezőkkel korrigált bázisból számított foglalkoztatotti dinamika már 3,6%-os bővülést mutat (közelítve az országos átlagot), és 4,9 ezer fős létszám-növekedésnek felel meg.  A megye legnagyobb foglalkoztatója és 10 közvetlen beszállítója együttesen közel fővel, 5,3%-kal növelte átlagos foglalkoztatotti létszámát.

A NAV 2016-ban évi átalakítás fő irányai:  Hatékonyabb, egyszerűbb, átláthatóbb szervezeti struktúra  Szervezeti szintek számának csökkentése  Adó-vámszakterületi integráció mélyítése  Létszám felülvizsgálat NAV szinten és az egyes szervek szintjén  Gyorsabb információ-áramlás

2016-ra átnyúló átszervezési feladatok  NAV szinten 5%-kal csökkentett létszám február 1-től  új elvárásokhoz igazított új struktúra  új Art.  adminisztratív terhek csökkentése  versenyképesség biztosítása

 „Kétarcú” adóhatóság megvalósítása: Adózó- és ügyfélbarát (önkéntes jogkövetés elősegítése, támogatás) Következetes hatósági fellépés a szándékos adóelkerülés megakadályozására  Új, szolgáltató szemléletű adóhatóság kialakítása: Adóellenőrzések megújítása, ellenőrzési határidők csökkentése, ügyintézés gyorsítása Egységes ügyféli folyószámla nyilvántartás Új NAV szolgáltatások az adózók számára (szja-bevallások; elektronikus kommunikáció kiterjesztése) NAV – évi szakmai elvárások

 Közelebb kell vinni az adóügyintézést az emberekhez, a fizikai elérhetőséget javítani kell  Új NAV honlap, ügyféltípusonként testre szabott felülettel.  Modern kornak megfelelő technikai megoldások az információ átadásban mobil alkalmazások, online ügyintézés alkalmazásának bővítése, népszerűsítése az ügyfeleknél  Hivatalos kommunikáció nyelvezetének egyszerűsítése: határozatok és indoklások szövegét a „laikus” adózók is megértsék; világos legyen, hogy mi a megállapítás és milyen lehetőségei vannak az adózónak a jogérvényesítésre.  A NAV társadalmi elfogadottságának növelése, az adómorál javítása (publikációk, nyílt napok, rendezvények) Ügyfélorientáltság erősítése

NAV jelenlét a megyében, ügyfélszolgálat Soproni fő Kapuvári fő Mosonmagyaróvári fő Csornai fő Győri fő Téti fő Pannonhalmi fő A hét megyei járásban 3 központi ügyfélszolgálat, és 2 kirendeltség található, mellyel a lakosságszám lefedettsége 92%.

 Győr-Moson-Sopron megyében évben közel 162 ezer ügyfél jelent meg személyesen az ügyfélszolgálatokon. A évi átlagos várakozási idő 4-5 perc volt.  A régiós szintű általános tájékoztató rendszerbe 2015 folyamán közel 75 ezer telefonhívás érkezett. Az átlagos várakozási idő 3,6 másodperc, a válaszadási idő átlagosan 4 perc volt.  A Győr-Moson-Sopron megyei Ügyféltájékoztató és Ügyintéző Rendszerben 2015-ben további telefonhívást kezdeményeztek az adózók. Ügyfélszolgálat

Köszönöm a figyelmet!