DROGOKRÓL lintszk. MIK A DROGOK? Drognak nevezünk mindenféle olyan ANYAGOT ami függővé tesz, ez lehet folyákony, szilárd, vagy éppen gáz halmazállapotú.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
ADATSZERZÉS, INFORMÁCIÓ HASZNOSULÁS Biztonságtudatos vállalati kultúra Készítette: Jasenszky Nándor egyetemi szakoktató NKE NBI TEH tanszék.
Advertisements

Drogok Készítette: Csapó Konrád 11. C. Koffein központi idegrendszert izgatja javítja a szellemi funkciókat, csökkenti a fáradtságot és álmosságot Étel,
Dorottya Szabo IRTA Europe/Azsia Elnöke Lánctartozás! Hörcsög az ördögi körben. Generation NINJA.
Követelményelemzés – követelményspecifikáció A szoftverfejlesztés kapcsán az elemzés speciálisan egy kezdeti szakaszt jelöl, amelynek alapvető feladata.
A képzett szakemberekért AZ ÖNÉRTÉKELÉS FOGALMA, LÉNYEGE, SZEREPE A MINŐSÉGFEJLESZTÉSBEN 3.2. előadás.
1. kérdés: Melyik nem főváros?. 2. kérdés: Melyik a legkisebb négyzet ezen-> a dián? Segíts!
BINARIT TIMESHEET Több, mint munkaidő nyilvántartás Virág Zsolt (BINARIT Informatikai Kft.)„Hogyan legyek milliomos?” konferencia – BKIK ( )
Advent Az advent szó jelentése „eljövetel”. A latin „adventus Domini” kifejezésből származik, ami annyit tesz: „az Úr eljövetele”. A karácsonyt megelőző.
Hypertonia Készítette: Keilbach Józsefné, FMISZI Bicske Felhasznált irodalom: Ember I.(szerk.)Népegészségügyi orvostan 140 és/vagy 90 Hgmm-t elérő és az.
Az események bejelentésének és kezelésének folyamata Nagy Zsigmond, balesetvizsgáló október 19.
1. 2 káros tartalmak típusai és előfordulásuk a gyerekek védelmét biztosító szabályok, a felelősség kérdése a korhatár-kategóriák megítélése, a besorolás.
Zsírok, olajok Trigliceridek. Trigliceridek (Zsírok, olajok) A természetes zsírok és a nem illó olajok nagy szénatomszámú karbonsavak (zsírsavak) glicerinnel.
A székesfehérvári fiatalok helyzete
Légy több, mint a diplomád!
Dr. puli edit phd egyetemi adjunktus, széchenyi istván egyetem, győr
Káros Szenvedélyek Dohányzás.
Előadó: DDr. Alpár Erzsébet LL.M (München)
A Levegő összetétele.
A szegények heroinja Krokodil tabletta.
A víz.
Adottságok tényszerű megfogalmazása 4.6. előadás
Elvtársak!!!.
Vezetékes átviteli közegek
Mérése Pl. Hőmérővel , Celsius skálán.
Becslés gyakorlat november 3.
Résztvevői létszám Év Létszám Összesen: 2110 Budapest Regionális 456
Hőtani alapfogalmak Halmazállapotok: Halmazállapot-változások:
Káros szenvedélyek: Drogok.
A közigazgatással foglalkozó tudományok
Káros szenvedélyek A szenvedélybetegség – másként addikció vagy kóros szenvedély – hátrányos helyzetbe hozhatja az érintett személyt és környezetét is,
Készítette: eichinger vanda
Drog azok a természetes vagy mesterséges anyagok, amelyek az élő szervezetbe kerülve a központi idegrendszerre hatva megváltoztatják annak működését, funkcióját,
SZÁMVITEL.
A Menedék Alapítvány ÉRTÉKEI
Egy csokor a barátságunkra Music: Nightengale Serenade
CSALÁDI ÉLETRE NEVELÉS
Marcel Reynaert vízfestményei
SZÁMVITEL.
A gyermekszegénység alakulása – 2007 kutatási eredmények ORSZÁGOS KONFERENCIA A GYERMEKSZEGÉNYSÉGRŐL Miniszterelnöki Hivatal – Miskolc Város Önkormányzata.
Kábítószerfogyasztás
Csendes pohárköszöntő újév reggelén
A házasság arcai Mihalec Gábor Adventista Családi Szolgálatok.
Az életvezetés etikája - a döntésről
A korai Egyház Az első közösségek.
SZÁMVITEL Dr. Ormos Mihály egyetemi tanár
ROTA STAND Felállást és átülést segítő eszköz.
Készítette: Kovácsné Balla Györgyi
A rendszeres gyógyszerszedők aránya %
Adatbázis alapfogalmak
Közgazdaságtan II Előadás: Mit akarunk leírni (kapitalizmust), hogyan (tudományosan). Amit tanultunk (egyensúlyelmélet) erre nem alkalmas (nem decentralizált,
Compliance és Corporate Governance
Az egészséges nő A HPV-ről és a méhnyakrák megelőzéséről
Közgazdaságtan II Előadás: Mit akarunk leírni (kapitalizmust), hogyan (tudományosan). Amit tanultunk (egyensúlyelmélet) erre nem alkalmas (nem decentralizált,
Új pályainformációs eszközök - filmek
A csoportok tanulása, mint a szervezeti tanulás alapja
A Vezetői munka értékelése a szülők szemével
Készletek transzformációja
I. HELYZETFELMÉRÉSI SZINT FOLYAMATA 3. FEJLESZTÉSI FÁZIS 10. előadás
Scool-Túra Kft Miskolc Széchenyi út 36.
ANTOINE DE SAINT- EXUPERY Gondolatok „A kis herceg” című könyvből.
Mikro- és makroökonómia
Céges értekezlet címe Előadó.
TIENS FOKHAGYMAOLAJ KAPSZULA.
Áramlástan mérés beszámoló előadás
Valószínűleg nem jön elhinni, de 100%-ig igaz.
Az identitástudat kialakulásának tényezői kisebbségi közegben
Egy csokor a barátságunkra Music: Nightengale Serenade
Az Országfásítási Program előkészítésének aktuális kérdései
ANTOINE DE SAINT- EXUPERY Gondolatok „A kis herceg” című könyvből.
Miért veszélyes a gyógyszerhamisítás?
Előadás másolata:

DROGOKRÓL lintszk

MIK A DROGOK? Drognak nevezünk mindenféle olyan ANYAGOT ami függővé tesz, ez lehet folyákony, szilárd, vagy éppen gáz halmazállapotú. Szóval drognak számít a cigi és az alkohol is. Eleinte csak gyógyszerként árúsították, de a 20. században a halucinogén hatásuk miatt elterjedt a fiatalok köreiben

HOGY KEZDENEK EL DROGOZNI Ennek több oka is lehet, ami az esetek 70%ában lelki gondokból adódik, a többi 30% az cask puszta kíváncsiság, vagy társak utánzásának a kényszere

HOGY LEHET FÜGGŐVÉ VÁLLNI? A kipróbálás az alkalmi, de ha egyszer kipróbálja egy fiatal, és az adott gondnál nagyobb keletkezik akkor növeli az adagot és megint csak „kirpbóálja” Ilyenkor szokott elhangozni az a mondat hogy én bármikor letudok szokni, ez t kb 10 ből 2 ember tudja ténylegesen megtenni.

KÁBÍTÓSZER, AZAZ A KÁBSZI Vannak olyan anyagok aminek maximum az lehet a veszélye hogy megérzik, de persze vannak olyanok ami akár azonnali halállal jár.

„LEGÁLIS „ KÁBSZI Fiatalok köreiben elterjed a herbál, ami egy kiskapu a drogozásnál, mivel növényi/állati törmeléket tartalmaz (átmosva halucinogén/mérgező anyagokkal) ezért a hatóságok sem tudják büntetni, maximum azért hogy 18 év alattinak adják el.

FILMEKBŐL ISMERT DROGOK Ide tartoznak a nevesebb drogok,: Marihuana Hasis Kokain BlueMeth Speed Ecstasy LSD Heroin

LÁGY DROGOK Lágy drogokhoz tartozik a marihuana és a hasis. Eleinte boldog hangulatot kölcsönöz, majd késöbb szorongás és félelem váltja fel ezt. Használatának a legnagyobb veszélye hogy előkészít a nagyobb/keményebb drogokra

IZGATÓSZEREK Ide tartozik a kokain és a BlueMeth(amfetamin). A központi idegrendszert támadják, fokozzák az anyagcserét, csökkentik a fáradtságot, növelik az önbizalmat, és megváltoztatják a hangulatot. Rendszeres használat után a szervezet nem tud majd pihenni, és a késöbbiekben álmatlanságoz, és kimerüléshez vezet.

RÉVÜLETKELTŐ SZEREK Ide tartozik az LSD és a Heroin. A felsoroltak közül ez a páros a legerősebb. Körübellül 0,2 grammtól is megváltozhat az érzék szervek működése,( olyan dolgokat látnak ami a valóságban nincsenek ott, vagy éppen lyan hangokat/érzéseket éreznek. ).

SO FIGYELEM A drog az nem jó

ÖSSZEFOGLALVA Ha drogoztok nem lesznek barátaitok, csúnyák és buták lesztek, és senki nem fog szeretni, és NEM JÁR KEKSZ semmiért. Gondoljátok át, Keksz vagy drog.