Az OTP Lakástakarék számla olyan megtakarítási forma, amellyel a társasház vagy lakásszövetkezet a lakásszövetkezet tulajdonában, vagy a társasházi lakástulajdonosok.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Bankszámla és bankkártya
Advertisements

A LEADER+ Pályáztatási feltételek. Kik pályázhatnak?  A pályázónak meg kell felelni a helyi szintű pályázati felhívásban rögzített jogosultsági kritériumoknak.
OTP Pénzügyi Pont FÓRUM A TÁRSASHÁZAKÉRT március 26.
Hitelek – pénzt kölcsönbe?. Ha több pénzre van szükséged, mint amennyi rendelkezésedre áll, dönthetsz úgy, hogy vársz, amíg összegyűlik a pénzed, vagy.
Kedvezményes MFB források hitelképeseknek Sebők Orsolya főszerkesztő.
Vásárló: Ingyenes tagság Meghívhat további felhasználókat, építhet hálózatot, de jutalékra nem jogosult Általános vásárló: Saját felhasználásra.
APEH (új nevén a NAV Nemzeti Adó- és Vámhivatal) prezentáció
Erdélyiné Forgó Erzsébet UFS Group Holding Zrt. Credit üzletágvezető
A társasház-felújítások finanszírozásának aktuális kérdései
Lakás-takarékpénztárak Magyarországon
Mikrohitel  Igénybevehetik: Kezdő és már működő mikrovállalkozások, melyeknél a bejegyzés vagy a vállalkozói igazolvány kiváltása már megtörtént  Hitel.
Állami lakástámogatások 12/2001 (I. 31. ) Kormányrendelet, 4/2005 (I
15. éves Lakossági Igazgatóság.
Bankszámla és bankkártya MEGTAKARÍTÁSOK avagy Sok kicsi sokra megy!
Mivel a bankszámla kamata általában igen alacsony, érdemes körülnézned a különböző megtakarítási/befektetési lehetőségek között. MIELŐTT VÁLASZTASZ A.
Lakás-előtakarékosság
Uniós források fogadása a bérlakásépítéseknél
LENDÜLETBEN AZ ORSZÁG A Magyar Köztársaság kormánya.
Adózási alapismeretek 5.2 konzultáció Helyi adók
Az illetékekről szóló évi XCIII. törvény változásai
Készítette: Veres Mihály Zoltán
Különleges pénzügyi intézmények
LAKÁSTAKARÉKPÉNZTÁRAK
Tájékoztató az OTP Bank Partnerei részére
1 A közvetlen támogatások igénybevételének főbb feltételei Lakástulajdon Méltányolható lakásigény Egyéb feltételek Az önkormányzat jegyzője igazolja a.
A 259/2002. (XII.18.) Korm. rendelet január 1-től hatályos módosítása
Mivel a bankszámla kamata általában igen alacsony, érdemes körülnézned a különböző megtakarítási/befektetési lehetőségek között. MIELŐTT VÁLASZTASZ A.
Mivel a bankszámla kamata általában igen alacsony, érdemes körülnézned a különböző megtakarítási/befektetési lehetőségek között. MIELŐTT VÁLASZTASZ A.
Szolnok, február 22. Összeállította: Dr. Túróczi Imre Forrás: NAV Információs levelek 13. szám.
Lendületben az ország! Nemzeti Területfejlesztési Hivatal Igazságos lakástámogatás november 2.
‘Bakonyalja-Kisalföld kapuja’ Vidékfejlesztési Egyesület A Falumegújítás és –fejlesztés, A vidéki örökség megőrzése pályázatok Kisbér,
1. 2 Mi a hitel? 3 Mi a hitel? - válasz A hitel olyan pénzösszeg, amelyet az egyik fél a másiknak egy meghatározott lejáratra ad. A hitel visszafizetése.
Vásárló: Ingyenes tagság Meghívhat további felhasználókat, építhet hálózatot, de jutalékra nem jogosult Általános vásárló: Saját felhasználásra.
Jelzálogbejegyzés kezdeményezése
Ha több pénzre van szükséged, mint amennyi rendelkezésedre áll, dönthetsz úgy, hogy vársz, amíg összegyűlik a pénzed, vagy hitelt veszel fel. Mi a hitel?
Mi otthonunk felújítási és új otthonépítési alprogram Új Széchenyi Terv és a K&H Zöld hitel.
AEGON Lakás-takarékpénztár
Az államilag támogatott lakáshitel-rendszer ( )
EBKM számítási módszerei Készítette: Pál János Raj Gergő.
A lakossági ügyfelek részére kínált hiteltípusok.
Kiből lehet milliomos? Körséta a befektetések világában
Elérhető, támogatott hitelkonstrukciók a kkv –k számára.
GP Consulting Pénzügyi Tanácsadó Kft.
Lakóközösségi beruházások finanszírozása
Mikrohitel lehetőségek mikro és kisvállalkozások részére.
A bankbetétek védelme, az Országos Betétbiztosítási Alap működése. Egy konkrét eset bemutatása.
A szanálás finanszírozása
Kiből lehet milliomos? Körséta a befektetések világában Széchenyi István Egyetem Szalay György szakértő április 16.
1 A vállalkozót megillető jelzálogjog Dr. Stefan Wirz Baur Hürlimann AG.
Fenntarthatóság a felújításokban Patzauer Gábor vállalatfejlesztési menedzser.
Szakképzési hozzájárulás szabályainak évközi változásai, valamint a től hatályos módosulások.
Társasházak felújítása Az ”Otthon Melege” program Előadó: Radnóti Ákos Alpolgármester.
Rail Cargo Hungaria Lakáscélú hiteltörlesztés 2015.
Pannon-Víz Zrt március 26.. A Győri Vízvezetéki Részvénytársaság Fent: Bierbauer Lipót, Khuen-Héderváry Károly, lent:Kautz Gusztáv, Zechmeister.
Soós Andrea koordinációs igazgató Papp Miklós projektvezető
FENNTARTHATÓ TELEPÜLÉSI KÖZLEKEDÉSFEJLESZTÉS TOP Nyíregyháza, január 08. Dr. Frankó Melinda.
OTP Pénzügyi Pont KFT február. 1-től létrejött egy új partneri hálózat, mely kizárólag az OTP Bank termékeit közvetíti az ország egész területén.
A SZAKSZERVEZETEKRE VONATKOZÓ ÚJ SZABÁLYOZÁS Dr. Fodor T. Gábor Ügyvéd Székesfehérvár, május 17.
Az elvárt béremelés végrehajtása esetén igénybe vehető adókedvezmény.
Ifjúsági Garancia Rendszer keretében megvalósuló GINOP munkaerő-piaci program.
KÖFOP Pályázatokhoz kapcsolódó finanszírozási lehetőségek a Széchenyi Kártya Program keretében.
Fejlessze vállalkozását pályázati források segítségével!
GP Consulting Pénzügyi Tanácsadó Kft.
Mosonmagyaróvár, április 4.
Műszaki ismeretek/Műszaki szemlélet Készítette: Jakab Gabriella, településmérnök, ingatlan értékbecslő Kinek-mit jelent? Mi köze az értékbecsléshez, ingatlanközvetítéshez?
Ingatlan fogalma december 27..
SZÉCHENYI PROGRAMIRODA
„Ne tegyünk minden tojást egy kosárba!”
Előadás másolata:

Az OTP Lakástakarék számla olyan megtakarítási forma, amellyel a társasház vagy lakásszövetkezet a lakásszövetkezet tulajdonában, vagy a társasházi lakástulajdonosok közös tulajdonában álló épületrészek felújításával és korszerűsítésével kapcsolatos céljait tudja finanszírozni úgy, hogy az vállalható, előre kiszámítható terhelést jelent, és ahhoz még az állam is hozzájárul. Szerződéses összeg: 1.A lakáselőtakarékoskodó által vállalt összes betételhelyezés, a betétre jóváírt kamat, az állami támogatás, az állami támogatásra jóváírt kamat és 2.a lakáselőtakarékoskodó, illetve kedvezményezett által maximálisan igényelhető lakáskölcsön együttes összege. Teljes megtakarítás = + + 2

jól tervezhető betétbefizetés havonta, a szerződéskötéskor meghatározott összeg a megtakarítási idő alatt végig változatlan havi betét összege lakásszámtól függően választható megtakarítási idő 4 és 10 év közötti rugalmasan választható bármikor módosítható biztonságos: tőkegarancia: felmondás esetén nincs tőkeveszteség! hozamgarancia: fix állami támogatás, fix betéti kamat, mely a megtakarítási idő alatt nem módosítható a megtakarításokat 100%-ig az Országos Betétbiztosítási Alap (OBA) is garantálja adómentességek: kamatadómentes EHO-mentes tranzakciós illeték-mentes szerződéssel kapcsolatos ügyintézés az OTP Bank országos fiókhálózatában 3

4 Állami támogatás jellemzői Lakásszám db Igényelhető max. állami támogatás Ft Ft Ft Ft Ft Ft Ft Betétként elhelyezett összeg 30%-a, de megtakarítási évenként: Közvetlenül a lakáselőtakarékossági megtakarítási számlán kerül jóváírásra, nem adókedvezményként jár, nem az adóbevallásnál kell igényelni július 1. előtt kötött szerződéseknél nyolc év megtakarítási idő eltelte után a megtakarítás nem lakáscélú felhasználása esetén is jár. lakásszövetkezet, ill. a társasház javára épületenként, a lakásszámtól függően. Négy év megtakarítási idő után vehető igénybe, de legfeljebb 10 évig igényelhető (2011. január 1. előtt kötött szerződések esetében csak 8 évig). A jóváírt állami támogatás kamata fix.

OTP LTP HOZAM PLUSZ termékcsalád 5 Azoknak ajánljuk, akik biztonságos, ugyanakkor rugalmas és magas hozamot biztosító lakáscélú megtakarítási formát keresnek, például felújítási alapképzés céljából Hozam Plusz 4 45 hó Összesen 5-30 lakás Ft/hó Ft Állami támogatás Ft Kamat Ft Kiutalásra kerülő megtakarítás Ft/befizetett összeg %-ban Ft / 138 % Betéti kamat Megtakarítás – lakáskölcsön aránya 3 % % TermékmódozatokMegtakarítási idő Hozam Plusz 445 hó Hozam Plusz 557 hó Hozam Plusz 672 hó Hozam Plusz 896 hó Hozam Plusz hó

OTP Lakástakarék szerződés kötése

7 Társasház, lakásszövetkezet: társasházi alapító okirat, 2/3-os többségű közgyűlési határozat, adószám, közös képviselő megválasztását igazoló közgyűlési határozat, lakásszövetkezet 30 napnál nem régebbi cégkivonata.

Lakossági Igazgatóság A társasházak és lakásszövetkezetek épületenként köthetnek szerződést. Épület: az olyan jellemzően emberi tartózkodás céljára szolgáló építmény, amely szerkezeteivel részben vagy egészében teret, helyiséget vagy ezek együttesét zárja körül meghatározott rendeltetés, vagy rendeltetésévek összefüggő tevékenység, avagy rendszeres munkavégzés, illetve tárolás céljából. Amennyiben egy épület több különálló társasházi közösségből áll (külön alapító okirattal és ingatlan-nyilvántartásba való bejegyzéssel rendelkezik) minden egyes társasházi közösség egy-egy szerződést köthet. Az állami támogatás megadásához kötelezően meg kell adni annak az önálló épületnek a címét, amire a szerződés kötik (akkor is, ha csak 1 épületből áll a társasház). 8

Lakástakarék kölcsön

Az ingatlan fedezet: A kölcsön fedezete elsősorban a lakáselőtakarékoskodó (kedvezményezett) tulajdonában álló vagy kerülő, vagy más személy tulajdonában álló – a fedezetül felajánlott – ingatlanra bejegyzett jelzálogjog. OTP Lakástakarék jelzálogjogának bejegyzése:. Lakásszövetkezet és társasház részére nyújtott kölcsön esetén, amennyiben a lakáskölcsön összege a 4 millió Ft-ot eléri, illetve meghaladja, vagy a társasházközösség által felvett lakáskölcsön a kötelezően előírt fedezeti mértékkel felszorzott értékének a társasház egy lakására eső összege meghaladja az 100 ezer forintot, vagy a társasház/lakásszövetkezet II. osztályú adós, az OTP Lakástakarék megköveteli a jelzálog jog bejegyzését, a lakásszövetkezet, illetve a társasház tulajdonában lévő külön tulajdoni lapon nyilvántartott osztatlan, közös ingatlanra, vagy az albetétekre (tulajdoni hányad arányosan). A Lakástakarék kölcsön fedezete 10