Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Önmenedzselés Előadó: Selmeci József Csongor. Változó külső és belső világunk A körülöttünk folyó változások egyik legfontosabbika az, hogy megnőtt a.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Önmenedzselés Előadó: Selmeci József Csongor. Változó külső és belső világunk A körülöttünk folyó változások egyik legfontosabbika az, hogy megnőtt a."— Előadás másolata:

1 Önmenedzselés Előadó: Selmeci József Csongor

2 Változó külső és belső világunk A körülöttünk folyó változások egyik legfontosabbika az, hogy megnőtt a felelősségünk saját életünk formálásában. Ugyanez a felelősség növekedés jelentkezik és fokozódik tovább, ha elindulunk egy spirituális lelki úton önmagunk felé. A külső világ változásának vannak negatív és pozitív következményei. Sokunknak drasztikusan lecsökkent a létbiztonsága, ez hátrány. Megnőtt életünk formálásának szabadsága, ez előny annak, aki tud élni vele. Ez a szabadság félelmeket és lehetőségeket is jelent, attól függően, hogy hogyan gondolkodunk az előttünk álló lehetőségekről. Szeretjük, vagy sem, életünk minősége sokkal inkább múlik egyedül rajtunk, mint a korábbi időszakokban. Szeretjük vagy sem, az állam, kevésbé gondoskodik rólunk, s ha nagyobb társadalmi gondoskodást szeretnénk magunk körül, azt tehetjük, hogy megszervezzük magunk, ez is szabadságunkban áll. Meg kell hát tanulnunk, hogy kell ezt csinálni. Meg kell tanulnunk azt is, hogy „hogyan kell élni”, „hogyan kell sikeresnek lenni”, azaz sikeresen elérni, megcsinálni valamit, amit szeretnénk. Ez egyben belső fejlődésünk útja is ha spirituális úton szeretnénk járni.

3 Gyakorlat: Gondolkodj sikeres életekről, élethelyzetekről. A sikeres vállalkozókra, művészekre, híres emberekre is lehet gondolni, de érdemes kitágítani a fogalmat. Lehet folytatni a sort, milyenek a sikeres nagyszülők, a sikeres szülők, gyerekek, tanulók, fiúk, lányok, a sikeres matekosok, angolosok, tudósok, alkotók A cél, hogy el tudjunk szakadni a reklámok által sugallt sztereotípiáktól, a csak fogyasztással jelezhető sikerfogalmaktól az élet sokszínű lehetőségei felé. Írj olyan sikeres életlehetőségeket, amelyekben a neked tetsző siker lehetőségek vannak. Mit értünk siker alatt?

4

5

6

7 A reális sikerterületem Erőfeszítéseim Amiben jó vagyok Siker

8

9

10 A sikeres emberek és csoportok olyan célokat tűznek ki, amelyek eléréséhez jók az esélyeik, s amelyek elérése rajtuk, cselekedeteiken múlik. A sikeresek arra koncentrálnak, amit eredményesen befolyásolni tudnak, a sikertelenek sokszor arra, amit „másoknak kellene megtenni “.

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23


Letölteni ppt "Önmenedzselés Előadó: Selmeci József Csongor. Változó külső és belső világunk A körülöttünk folyó változások egyik legfontosabbika az, hogy megnőtt a."

Hasonló előadás


Google Hirdetések