Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Pályázz okosan, pályázati kisokos

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Pályázz okosan, pályázati kisokos"— Előadás másolata:

1 Pályázz okosan, pályázati kisokos
Agria TISZK Nonprofit Kft. Ringert Csaba

2 Pályázati ötletek Tudjuk hogy mit akarunk csinálni? Két módszer:
Meglévő ötletünkhöz keresünk pályázatot. Pályázathoz készítjük a programot (lehet hogy volt előtte ötletünk, de azt át kell szabni, vagy nem volt és most találjuk ki). Melyik a jobb megoldás? Előnye: tényleges igényekre alapozva sokkal gyorsabb és precízebb a pályázatírás. Hátránya: előzetesen befektetett sok munka, ami nem biztos hogy megtérül. Előnye: lehet, ha sikerül egy számunkra is hasznos programot összerakni. Hátránya: „dömping” munkával készül a pályázat, ami sokszor nem igazodik teljes mértékben a céljainkhoz. Nagy a hibalehetőség!

3 Pályázati ötletek Hol találunk pályázatokat?
Pályázatfigyelő oldalak pl.: Pályázatkezelői oldalak: Széchenyi 2020: Tempus Közalapítvány: Emberi Erőforrás Támogatáskezelő: Norvég Alap, EGT Alap: kormányzati oldalak, civil szervezetek oldalai, stb.

4 Pályázatírás Ki készítse el a pályázatot? Pályázatíró? Pályázó:
Előnye: Gyakorlat a pályázatírás terén. Ismeri, érti a pályázatírás nyelvezetet. Hátránya: Kedvelt témák esetén „tömeges” megbízást vállal, ezért sablonosak lesznek az elkészülő pályázatok, ami az értékelésnél hátrányos lehet. Túlvállalás! Pályázó: Előnye: Biztosan azt írjuk le amit meg szeretnénk és meg is tudunk valósítani! Hátránya: Nincs gyakorlata, nem ismeri az eljárásrendet. Nem ismeri az értékelés szempontokat.

5 Megvalósítás Menedzsment szükségessége (szakmai vezető, pénzügyi szakember) Bármit teszünk, előtte gondoljuk át a teljes folyamatot, mit szeretnénk elérni, hogyan fog történni, hogyan fogjuk dokumentálni, elszámolni, stb. Olvassuk el a segédleteket! Minden le van írva! Kérdezzük meg a kapcsolattartónkat, pályázatkezelőt, stb.! Likviditás! Meddig bírjuk finanszírozni a pályázatunkat? Indikátorok teljesítése Kötelező tájékoztatás és nyilvánosság Horizontális szempontok (esélyegyenlőség, fenntarthatóság) Zárás, fenntartás

6 Sikeres pályázást kívánok!
Agria TISZK Nonprofit Kft. Ringert Csaba


Letölteni ppt "Pályázz okosan, pályázati kisokos"

Hasonló előadás


Google Hirdetések