Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Pályázz okosan, pályázati kisokos Agria TISZK Nonprofit Kft. Ringert Csaba

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Pályázz okosan, pályázati kisokos Agria TISZK Nonprofit Kft. Ringert Csaba"— Előadás másolata:

1 Pályázz okosan, pályázati kisokos Agria TISZK Nonprofit Kft. Ringert Csaba agriatiszk@agriatiszk.hu

2 Pályázati ötletek Tudjuk hogy mit akarunk csinálni?  Két módszer: 1. Meglévő ötletünkhöz keresünk pályázatot. 2. Pályázathoz készítjük a programot (lehet hogy volt előtte ötletünk, de azt át kell szabni, vagy nem volt és most találjuk ki).  Melyik a jobb megoldás? 1. Előnye: tényleges igényekre alapozva sokkal gyorsabb és precízebb a pályázatírás. Hátránya: előzetesen befektetett sok munka, ami nem biztos hogy megtérül. 2. Előnye: lehet, ha sikerül egy számunkra is hasznos programot összerakni. Hátránya: „dömping” munkával készül a pályázat, ami sokszor nem igazodik teljes mértékben a céljainkhoz. Nagy a hibalehetőség!

3 Pályázati ötletek Hol találunk pályázatokat?  Pályázatfigyelő oldalak pl.: www.pafi.huwww.pafi.hu  Pályázatkezelői oldalak:  Széchenyi 2020: http://www.szechenyi2020.huhttp://www.szechenyi2020.hu  Tempus Közalapítvány: http://www.tka.huhttp://www.tka.hu  Emberi Erőforrás Támogatáskezelő: http://www.emet.gov.hu http://www.emet.gov.hu  Norvég Alap, EGT Alap: http://www.norvegalap.huhttp://www.norvegalap.hu  kormányzati oldalak, civil szervezetek oldalai, stb.

4 Pályázatírás Ki készítse el a pályázatot?  Pályázatíró?  Előnye: Gyakorlat a pályázatírás terén. Ismeri, érti a pályázatírás nyelvezetet.  Hátránya: Kedvelt témák esetén „tömeges” megbízást vállal, ezért sablonosak lesznek az elkészülő pályázatok, ami az értékelésnél hátrányos lehet. Túlvállalás!  Pályázó:  Előnye: Biztosan azt írjuk le amit meg szeretnénk és meg is tudunk valósítani!  Hátránya: Nincs gyakorlata, nem ismeri az eljárásrendet. Nem ismeri az értékelés szempontokat.

5 Megvalósítás  Menedzsment szükségessége (szakmai vezető, pénzügyi szakember)  Bármit teszünk, előtte gondoljuk át a teljes folyamatot, mit szeretnénk elérni, hogyan fog történni, hogyan fogjuk dokumentálni, elszámolni, stb.  Olvassuk el a segédleteket! Minden le van írva! Kérdezzük meg a kapcsolattartónkat, pályázatkezelőt, stb.!  Likviditás! Meddig bírjuk finanszírozni a pályázatunkat?  Indikátorok teljesítése  Kötelező tájékoztatás és nyilvánosság  Horizontális szempontok (esélyegyenlőség, fenntarthatóság)  Zárás, fenntartás

6 Agria TISZK Nonprofit Kft. Ringert Csaba agriatiszk@agriatiszk.hu Sikeres pályázást kívánok!


Letölteni ppt "Pályázz okosan, pályázati kisokos Agria TISZK Nonprofit Kft. Ringert Csaba"

Hasonló előadás


Google Hirdetések