Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Együtt élő baktériumok Készítette: Kovács Milán. Tartalom  Származásuk  Számuk  Baktériumok nélkül nem megy  Felértékelődik a féregnyúlvány  Baktérium-bélyeg.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Együtt élő baktériumok Készítette: Kovács Milán. Tartalom  Származásuk  Számuk  Baktériumok nélkül nem megy  Felértékelődik a féregnyúlvány  Baktérium-bélyeg."— Előadás másolata:

1 Együtt élő baktériumok Készítette: Kovács Milán

2 Tartalom  Származásuk  Számuk  Baktériumok nélkül nem megy  Felértékelődik a féregnyúlvány  Baktérium-bélyeg  ”Megszerzésük”

3 Származásuk  másfél milliárd évvel ezelőtt kezdődhetett  a Mitokondrium baktérium elődje  endoszimbiózis,

4 Számuk  75kg-nál kb 2kg baktérium  beleinkben élő baktériumsejtek száma vagy tízszerese az összes saját sejtünkének

5 Baktériumok nélkül nem megy  Esszenciális aminosavak  vitaminokat állítanak elő a gazda számára, mérgező vegyületeket ártalmatlanítanak, serkentik az immunrendszert, és segítenek megőrizni a bélnyálkahártya épségét.  Egyéb szén-hidrátokat lebontanak(cellulóz)

6 Felértékelődik a féregnyúlvány  baktériumkolóniáin ak összetétele és számossága többé-kevésbé állandó

7 Baktérium-bélyeg  baktériumok jelentős része a bőrön találhatószemélyről  személyre jelentős baktériumfaj- eltérések tapasztalhtók

8 ”Megszerzésük”  az emberi szervezet a szülés során, valamint a születés utáni időszakban kell, hogy megbarátkozzon a baktériumokkal  Több mint hétszáz különböző baktériumot tartalmaz az anyatej

9 Köszönöm a figyelmet


Letölteni ppt "Együtt élő baktériumok Készítette: Kovács Milán. Tartalom  Származásuk  Számuk  Baktériumok nélkül nem megy  Felértékelődik a féregnyúlvány  Baktérium-bélyeg."

Hasonló előadás


Google Hirdetések