Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Tehnologii de preparare a hranei Grupa: 2 Lukács Dávid Biriszló Gergő Kovács Márk Forgács Tamás.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Tehnologii de preparare a hranei Grupa: 2 Lukács Dávid Biriszló Gergő Kovács Márk Forgács Tamás."— Előadás másolata:

1 Tehnologii de preparare a hranei Grupa: 2 Lukács Dávid Biriszló Gergő Kovács Márk Forgács Tamás

2 Egészítsétek ki az alábbi táblázatot,figyelembe véve már meglévő ismereteiteket, amit meg szeretnétek tudni és a tevékenységek végén, amit megtanultatok az „ételkészítő” technológiákról. Mit tudok a konyháról? Milyen konyhai edények, eszközök, készülékek léteznek és mi a szerepük? Milyen hatással vannak a környezetre az „egyszer használatos” edények, eszközök, készülékek? Milyen tényezők befolyásolják a kényelmet a konyhában? Milyen szabályok szerint terítjük meg az asztalt?

3 2 - es csoport Már tudomMeg szeretném tudniMegtanultam Az edények kisebb- nagyobb űrtartalmuak. Az asztalra eképpen kell feltenni az evőeszközöket: -A kanakat balra a tányértól -- A kést és a villát a tányéron balra kell tenni Milyen edények léteznek még? Hogyan szolgálunk fel a vacsorához. Milyen edényeket használunk? Az étkészletek porcelánból készülnek. Az inox edények könnyen tisztíthatók, ellenállóak és tartósak. Az evőeszközök minőségénrk találni kell a tányérok és poharak minőségével. Az evőeszköz rozsdaálló acélból vagy ezüstből készül.

4 Már tudomMeg szeretném tudniMegtanultam


Letölteni ppt "Tehnologii de preparare a hranei Grupa: 2 Lukács Dávid Biriszló Gergő Kovács Márk Forgács Tamás."

Hasonló előadás


Google Hirdetések