Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Egy csoport sikeres ember, karrierjük csúcsán, mindegyiküknek jó állása, álom autók és házak tulajdonosai, meglátogatták hajdani egyetemi professzorukat.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Egy csoport sikeres ember, karrierjük csúcsán, mindegyiküknek jó állása, álom autók és házak tulajdonosai, meglátogatták hajdani egyetemi professzorukat."— Előadás másolata:

1

2

3 Egy csoport sikeres ember, karrierjük csúcsán, mindegyiküknek jó állása, álom autók és házak tulajdonosai, meglátogatták hajdani egyetemi professzorukat.

4 Beszélgetésük lassan-lassan a mindennapi stresszel teli és fárasztó életre terelődött.

5 A professzor úr megkérdezte, hogy innának-e kávét? Majd kis idő múlva visszatért a konyhából egy nagy edénnyel, amiben sok csészét hozott, és a frissen főzött kávéval.

6 A csészék között volt finom porcelánból készült,

7

8 volt üvegből készült is,

9 műanyagból is,

10 volt hagyományos alakú,

11 finoman megmunkált és értékes,

12 egyesek aranyozott berakásokkal,

13 mások nagyon egyszerűek.

14 A prof megkérte őket, hogy szolgálják ki magukat.

15 Amikor mindannyiuk kezében már volt egy-egy csésze kávé, akkor a prof így szólt:

16 Ha észrevették, akkor mindegyikük drága és értékes csészébe töltött magának kávét, az egyszerű és olcsó csészéket az asztalon hagyták üresen. Ez természetes, hisz az életben is a legjobbat szeretnék. De pontosan ez a mindennapi gondok, a stressz forrása. Nem számít, hogy milyen csészét választottak, a kávénak az íze ugyanaz mindegyik csészében.

17 A csésze nem változtatja meg a kávé minőségét. A legtöbb esetben csak az árát növeli, vagy, tulajdonképpen eltakarja a benne lévő kávét.

18 Tulajdon képen amit önök szerettek volna, az a kávé, nem a csésze, de mégis, öntudatlanul is, a drágább és értékesebb csészéket választották. Majd elkezdték méregetni a szomszédjuk csészéit, hogy az nem szebb-e, nem drágább-e mint amit saját maguknak választottak? Az élet olyan, mint a jó kávé: a munkahely, a pénz, a karrier, az autó, a ház, a ruhák, a társadalmi helyzet a csésze. Csak segítenek, hogy éljük az életünket, de nem az ÉLET.

19 A ruháink, a társadalmi helyzetünk és a pénzünk nem jelenti az életet. Csupán segítenek, hogy éljük az életet. Nem határozzák meg a tulajdonképpeni életet. Ellenkezőleg, az emberek többsége irigy a másik emberre, mert annak esetleg több mindene van, és nem sikerül örömüket lelniük abban, ami a sajátjuk, amijük van.

20 Néha, akkora fontosságot tulajdonítunk a csészének, hogy elfelejtjük a kávé ízét élvezni. A kávét élvezzék, ne a csészéket! A kávét tessék élvezni, ne a csészéket!

21 A legboldogabb emberek nem azok, akiknek a legtöbb tárgyuk, dolgaik vannak. A legboldogabb emberek annak örülnek, amijük van, ott ahol van a jelen pillanatban. Ezek teszik széppé az életet.

22 Fotók: internet Zene : Andre Rieu – Romantikus pillanatok Készítette: Felicia Popescu 2010. Február 13. feliciapop@gmail.com Magyarította : illelali55@gmail.com

23 VÉGE


Letölteni ppt "Egy csoport sikeres ember, karrierjük csúcsán, mindegyiküknek jó állása, álom autók és házak tulajdonosai, meglátogatták hajdani egyetemi professzorukat."

Hasonló előadás


Google Hirdetések