Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Mi az Alpha?. A misszióról beszélünk, ami az európai egyház legaktuálisabb feladata. Az adatok szerint az elmúlt évtizedek leghatékonyabb módszere: 25.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Mi az Alpha?. A misszióról beszélünk, ami az európai egyház legaktuálisabb feladata. Az adatok szerint az elmúlt évtizedek leghatékonyabb módszere: 25."— Előadás másolata:

1 Mi az Alpha?

2 A misszióról beszélünk, ami az európai egyház legaktuálisabb feladata. Az adatok szerint az elmúlt évtizedek leghatékonyabb módszere: 25 év alatt 161 országban indítottak Alpha kurzust összesen 39 000 helyen 13 millió résztvevővel. Kifejlesztője egy anglikán plébánia, a bromptoni Szent Háromság közösség, ahol Nicky Gumbel plébános gondozza, ő kurzus „szülőatyja”.

3 • Minden felekezet sikerrel használja világszerte, hiszen a keresztény hit közös alapjairól szól • A Katolikus Egyházban különösen sikeres: 63 országban folyik katolikus Alpha tanfolyam, számos püspök és bíboros támogatja, a francia püspöki kar pedig Nihil Obstat egyházi engedéllyel látta el az Alpha segédkönyveit. • Magyarországon is már kb. 170 helyen elkezdték, számtalan katolikus közösségben is. Sőt a magyar alapítvány vezetője katolikus diákónus, a kuratórium tagja még egy katolikus teológia-professzor is.

4 • Mi tehát az Alpha kurzus ? A hirdetés szerint egy „lehetőség, hogy megtaláld az élet értelmét”. Tulajdonképpen egy keresztény kellemes stílusú „tanfolyamhoz” lehetne hasonlítani. Bővebben egy külön alkalommal foglalkozunk vele!...

5 A templomban lévők közül nagyon sokan tudnak majd benne segíteni (akár sokat, akár keveset), és persze részt is lehet venni rajta. „Jaj nekem, ha nem hirdetem az evangéliumot”


Letölteni ppt "Mi az Alpha?. A misszióról beszélünk, ami az európai egyház legaktuálisabb feladata. Az adatok szerint az elmúlt évtizedek leghatékonyabb módszere: 25."

Hasonló előadás


Google Hirdetések