Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

A szaktanácsadás támogatása között

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "A szaktanácsadás támogatása között"— Előadás másolata:

1 A szaktanácsadás támogatása 2014-2020 között
dr. Mezei Dávid helyettes államtitkár

2 A Mezőgazdasági Szaktanácsadási Rendszer jelenlegi fő szervezeti egységei
Országos Szaktanácsadási Központ Regionális Szaktanácsadási Központok (RSzK) Területi Szaktanácsadási Központok (TSzK) Névjegyzéki szaktanácsadók Szakmai Szaktanácsadási Központok

3 A Mezőgazdasági Szaktanácsadási Rendszer teljesítménye 2007-2014
A szaktanácsadási jogcímre allokált forrás: 6,8 milliárd Ft. Szaktanácsadási szerződések száma: 40 ezer. A szerződések támogatási vonzata: 5,8 milliárd Ft.

4 A szaktanácsadás támogatása a Vidékfejlesztési Program 2014-2020 keretében
A támogatásra allokált forrás: 13 milliárd Ft. A szaktanácsadási szolgáltatásban részesülők tervezett száma: fő.

5 A szaktanácsadás támogatására allokált összeg összehasonlítása

6 Fontosabb változások a szaktanácsadási rendszerben
A szolgáltatást nyújtó szervezetek kiválasztása közbeszerzés útján történik, vagy az IH kijelölhet állami/közjogi szervezetet is; a támogatás közvetlen kedvezményezettje a szolgáltatást nyújtó szaktanácsadó szervezet; támogatható lett a csoportos szaktanácsadás és a szaktanácsadók továbbképzése is; a kötelezően igénybe vehető szaktanácsadási területek köre bővült, de közülük csak egy területet kell igénybe venni.

7 Támogatási jogcímek (műveletek) I.
1. Mezőgazdasági, erdőgazdálkodási és élelmiszer-feldolgozáshoz kapcsolódó szaktanácsadás Közvetlen kedvezményezettek: a szolgáltatást nyújtó szaktanácsadó szervezetek. Célcsoportjai: mezőgazdasági termelők (1. célterület), erdőgazdálkodók (2. célterület), élelmiszer-feldolgozók (3. célterület). A támogatás mértéke: a szolgáltatás jogosult költségeinek 90%-a (10%-át a gazdálkodó fizeti).

8 Támogatási jogcímek (műveletek) II.
2. Csoportos szaktanácsadás Közvetlen kedvezményezettek: a szolgáltatást nyújtó szaktanácsadó szervezetek. Célcsoportjai: mezőgazdasági termelők, erdőgazdálkodók, élelmiszer-feldolgozók, egyéb jogosult földhasználók, REL együttműködés termelői, résztvevői. Fontos követelmények: csoportos szaktanácsadásban az vehet részt, aki az adott naptári évben nem részesült más támogatott szaktanácsadási szolgáltatásban, a szaktanácsnak ki kell terjednie minden egyes résztvevő egyedi problémáira vonatkozó megoldási javaslatokra. A támogatás mértéke: a szolgáltatás jogosult költségeinek 100%-a.

9 Támogatási jogcímek (műveletek) III.
3. Fiatal Gazdák kötelező tanácsadása Közvetlen kedvezményezettek: a szolgáltatást nyújtó szaktanácsadó szervezetek. Célcsoportja: a fiatal gazda támogatást elnyert kedvezményezettek. Fontos követelmény: a célcsoport tagjai gazdálkodási eredményeik függvényében meghatározott rendszerességgel szaktanácsadási szolgáltatás igénybe vételére kötelezettek. A támogatás mértéke: a szolgáltatás jogosult költségeinek 100%-a.

10 Támogatási jogcímek (műveletek) IV.
4. Szaktanácsadók továbbképzése Közvetlen kedvezményezettek: a továbbképzést szolgáltató szervezetek. Célcsoportja: az agrár-szaktanácsadói engedéllyel rendelkező szaktanácsadók. Fontos követelmény: a célcsoport tagjai számára a továbbképzés kötelező. A támogatás mértéke: a szolgáltatás jogosult költségeinek 100%-a.

11 Köszönöm szíves figyelmüket!


Letölteni ppt "A szaktanácsadás támogatása között"

Hasonló előadás


Google Hirdetések