Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

A víz. Sokféle szempontból ellentmond a fizika törvényszerűségének  -75 fok helyett (molekula súlya miatt kellene) csak +100 fokon forr  0 fokon fagy.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "A víz. Sokféle szempontból ellentmond a fizika törvényszerűségének  -75 fok helyett (molekula súlya miatt kellene) csak +100 fokon forr  0 fokon fagy."— Előadás másolata:

1 A víz

2 Sokféle szempontból ellentmond a fizika törvényszerűségének  -75 fok helyett (molekula súlya miatt kellene) csak +100 fokon forr  0 fokon fagy meg holott a periódusos rendszer szerint -120 fokon kellene  fagyáskor kitágul és könnyebb lesz ahelyett hogy összehúzódna és nehezebbé válna  hópehely A kémiai vegyületek molekulájában foglalt atomok súlyának összege. A VÍZ

3 A víz szervezetünk legfontosabb alkotóeleme. Az emberi test legnagyobb részt vízből áll, az életkor előrehaladtával a víz aránya csökken. A csecsemő szervezete 80%, a felnőtté már csak 60%, az idős szervezet pedig mindössze 50%-ban tartalmaz vizet. A VÍZ

4

5 Miért van olyan sok víz a földön? A 4,6 milliárd évvel ezelőtt a Föld izzó magma volt. A 4,6 milliárd évvel ezelőtt a Föld izzó magma volt. Ahogy a magma hűlni kezdett a párolgó hidrogénből kialakult a légkör. Ahogy a magma hűlni kezdett a párolgó hidrogénből kialakult a légkör. Majd eső formájában a földre hullott és létrehozta az óceánokat. Majd eső formájában a földre hullott és létrehozta az óceánokat. Az iowai egyetemen dolgozó Louis Frank szerint a víz távoli jégrögök formájában érkezett a Földre. Az iowai egyetemen dolgozó Louis Frank szerint a víz távoli jégrögök formájában érkezett a Földre. Számításuk szerint 25.000 üstökös lép be a légkörünkbe naponta. Ekkora arány mellett, az üstökösök szakadatlan áramlásától néhány centiméternyi óceáni víztömegnek kellett keletkeznie minden 20.000 évben - ez elegendő ahhoz, hogy évmilliárdok alatt megtöltse az óceáni medencéket. Számításuk szerint 25.000 üstökös lép be a légkörünkbe naponta. Ekkora arány mellett, az üstökösök szakadatlan áramlásától néhány centiméternyi óceáni víztömegnek kellett keletkeznie minden 20.000 évben - ez elegendő ahhoz, hogy évmilliárdok alatt megtöltse az óceáni medencéket. „VÍZ az élet anyja”

6 Az édesvízért indulhatnak el a közeljövő háborúi - derült ki a stockholmi vízügyi konferencián. A világ ivóvíztartalékai ugyanis olyan gyorsan fogynak, hogy birtoklásuk a 21. század egyik legfontosabb biztonsági problémája lesz. Szakértők feltételezik, hogy száz év múlva az édesvíz legalább akkora kincs lesz, mint ma az olaj. A világon jelenleg 1,1 milliárd ember nem jut biztonságos, tiszta ivóvízhez. Egyes „jóslatok” szerint Magyarország viszonylag gazdag vízkészlete miatt jelentősen felértékelődhet. Ha a világ minden vizét egy vödörbe öntenénk, az emberi fogyasztásra rendelkezésre álló édesvíz kevesebb mint egy teáskanálnyi lenne! „VÍZ az élet anyja”

7 A világ szárazföldi területének 24 százalékán folyik most már mezőgazdasági jellegű tevékenység. Az emberiség a földekről elfolyó csapadékvíz 40-50 százalékát vonja el, a tavakból és folyókból kiemelt vízmennyiség pedig megkétszereződött az elmúlt 40 évben. „VÍZ az élet anyja”

8 A hetvenes években mindössze három méter mélyre kellett ásni, a kilencvenes években már kétszázra, manapság pedig legalább 400 méter mélyre kell lefúrni az iparilag fejlett Észak-kínai síkságon ahhoz, hogy tiszta vizet találjanak. A sűrűbben területeken nemsokára teljesen elapadhatnak a kutak, a folyók vizei pedig nem alkalmasak emberi fogyasztásra. A folyók vízhozama drámaian csökkent. Az év bizonyos időszakaiban a Sárga- folyó, a Nílus és a Colorado kiszárad, mielőtt elérné a tengert. Szomjhalál fenyegeti Kínát. „VÍZ az élet anyja”

9 Háromszázezer embert kell kitelepíteni pár évtized múlva az akkor már csak tevetenyésztésre alkalmas Homokhátsági sivatagból. Az ENSZ Mezőgazdasági és Élelmezési Világszervezete (FAO) már 2003-ban félsivatagi övezetbe sorolta a Homokhátság területét. „VÍZ az élet anyja”

10 A kezelt szennyvizet folyókba engedik, majd valahol az alsóbb szakaszon egy másik ország vagy település ivóvizet állít elő ismételt fertőtlenítés után. Gondoljunk bele, hogy az ivóvizünket adó folyó felső szakaszán hány gyár és kórház létezik? A kórházakból és gyárakból származó csatornavízből lesz az ivóvíz. Szennyező anyagok vízbejutása

11

12 Különféle daganatellenes vegyületeket, bétablokkolókat (vérnyomáscsökkentő), asztmás roham esetén alkalmazott hörgőtágítókat, zsíranyagcsere-szabályozókat, antibiotikumokat, fertőtlenítőket, röntgenvizsgálatnál alkalmazott kontrasztanyagokat, koffeint, fényvédő anyagokat, illatanyagokat találtak. Az USA környezetvédelmi hatóságának (EPA) nyilvántartása szerint a világon eddig több, mint 60-féle vegyületet fedeztek fel vízforrásokban.

13 Megállapították: jelen vannak ezek a szennyezések mindegyik vizsgált helyen. Leggyakrabban fájdalomcsillapító, gyulladásgátló, koleszterinszint- csökkentő, görcsoldó és antibébi gyógyszervegyületeket találtak. (már csapvízben is) 40 német folyóból vett mintáikban 31-féle gyógyszer és kozmetikumvegyületet mutattak ki, amint erről beszámolt a Wiesbadeni Vízügyi Kutató Intézet munkatársa egy nemzetközi konferencián. Német kutatók az elmúlt 10 évben vizsgálták a gyógyszer és kozmetikum szennyezéseknek a meglétét a tisztított szennyvíz-kifolyóknál és a kezeletlen szennyvíz kifolyóknál, felszíni vizekben, talajvízben és ivóvízben.

14 Szennyező anyagok vízbejutása CsőkutakÓlomcső Az ólom főleg a kisgyerekek egészségére káros: a vese- és az agyműködés zavara mellett mentális problémákat is okozhat. Az ivóvíznek és a talajnak ólommal való szennyezettségét a legsúlyosabb környezetvédelmi vétségnek minősítik a szakemberek. Azbesztcement cső PVC (polivinil-klorid) KPE kemény polietilén cső

15 Szennyező anyagok vízbejutása A klór károsító hatásai A csapvizet klórral fertőtlenítik. Majdnem minden ország hatósága megállapítja a víz klóradagolásának minimális értékét, viszont megfeledkeznek a maximumról. Így adódik, hogy vannak olyan nagyvárosok, ahol hatalmas klórmennyiség „pezseg” az ivóvízben. - elpusztítja bélrendszerben káros és létfontosságú szervezetbarát baktériumokat -káros baktériumok ellenállókká válnak a klórral szemben, felülkerekednek a jó baktériumokkal szemben elindulnak meg az erjedési folyamatok, és kellemetlen baktériumokkal szemben elindulnak meg az erjedési folyamatok, és kellemetlen szagú gáz, széklet keletkezik. szagú gáz, széklet keletkezik. - egy pillanat alatt eltünteti vitaminokat (vegyi reakcióba lép velük) -a víz főzésével keletkezett klórgőz pedig erős rákkeltő anyagot, a trihalometán nevű gázt tartalmazza. (Trihalometán :Klór, Bróm, Fluor, Jód vegyületéből áll.) gázt tartalmazza. (Trihalometán :Klór, Bróm, Fluor, Jód vegyületéből áll.) - a klórtartalmú csapvíz forralásával háromszor-négyszer több rákkeltő anyag szabadul fel - egy forró kád vízbe való beülésnél a vízben levő klór nem csak a bőr felületén keresztül károsítja szervezetünket, hanem a kipárolgó mérges gázon keresztül is! károsítja szervezetünket, hanem a kipárolgó mérges gázon keresztül is! (fürdéskor 15 perc alatt a pórusokon jelentős klór hatol be a szervezetbe ) (fürdéskor 15 perc alatt a pórusokon jelentős klór hatol be a szervezetbe )

16  Több mint kémiai anyag található a EU piacán.  Az ivóvízre vonatkozóan a minősítés alapját képező vizsgálatok száma kb. 50 100 000 20 000Kevesebb, mint -et teszteltek közülük az esetleges káros hatásaikra vonatkozóan.

17 Vissza a természethez! Az ember évezredeken keresztül nem ivott ásványvizet, kizárólag felszíni vizek, tavak, folyók alacsony ásványi anyag tartalmú vizét. kizárólag felszíni vizek, tavak, folyók alacsony ásványi anyag tartalmú vizét. Igyunk ásványvizet!? legegészségesebb magashegyi forrásvizek szinte egyáltalán nem tartalmaznak oldott ásványi anyagokat. A legegészségesebb magashegyi forrásvizek szinte egyáltalán nem tartalmaznak oldott ásványi anyagokat. Az ásványvizek viszont sokszor a felszíni vizekhez képest jóval nagyobb ásványi anyag tartalommal rendelkeznek! Szabvány szerint 1000 mg/l az ivóvíz szárazanyag tartalma.Az ásványvizeknél ez a határérték elérheti a 6000 mg/l is.

18 Német tudósok 15 kanadai és 48 európai ásványvízminta megvizsgálása után arra a következtetésre jutottak, hogy a PET-palackba töltött termékek antimontartalma sokkal magasabb, mint azon vizeké, amelyek polipropilén-palackban kerültek a boltokba. William Shotyk, egy Heidelbergi Egyetemen dolgozó kanadai kutató nagyító alá vette a műanyag palackokban tárolt ásvány- és egy egyéb vizeket. 28 országban palackozott összesen 132 márkánál vizsgálta meg azt, hogy milyen hatással van a műanyag palack az ivóvíz minőségére. Az eredmény pedig a következő: minél tovább tároljuk a vizet a műanyag palackban, annál több mérgező kémiai anyag oldódik bele, hat hónap alatt akár duplájára is nőhet ezen veszélyes anyagok mennyisége.

19 Shigechiyo Izumi 115 éves volt és MAKK EGÉSZSÉGES! Ez a szám már önmagában is figyelemre méltó, és mind ezt a koralloknak köszönhetik az ott élő emberek, ugyanis ezeknek a szigeteknek alkotó eleme a korall, ami vegyileg hasonlít az emberi csontok összetételéhez. a korall, ami vegyileg hasonlít az emberi csontok összetételéhez. Ha a szigeteken esik az eső, lecsorog a korall foszil maradványain, így a víz ásványi és egyéb egyéni elemekkel töltődik fel! Ezért nem csak sok sűrített ásványi oldatot szed össze,hanem alkálikus, lúgos anyagot is tartalmaz. (a pH értéke 7 és 8.5 között mozog). A hosszú élet titka Okinava

20 Az amerikai dr. Henri Coanda a hosszú élet titkát kutatva a pakisztáni Karakoram hegyvonulat egy bizonyos helyén élő hosszú életű Hunzák vizét vizsgálta. Azt vette észre, hogy a gleccserből származó víz olyan további tulajdonsággal rendelkezik, ami elősegíti az enzimreakciókat és az élő sejtek anyagcseréjét. A hosszú élet titka

21 +-Ionok Ionok Vízesések Erdő (növények) Ózon réteg (ionoszféra) Oxidációs folyamatok Öregedés (Belső rothadás) Belső égésű motorok Minden, ami elektromosságot termel Eső (Locsolás) Gyárak (Nehézfémek)

22 Szervezetünk kémhatását a táplálkozás is befolyásolja. Az elfogyasztott ételek, felszívódásuk után, vérünk pH értékét savas vagy lúgos irányba tolják el. A szervezet kémhatása A kémhatás, vagyis a savasság, lúgosság számszerű jellemzésére a pH érték szolgál. A pH jelölés a francia „pouvoir hydrogéne” kifejezésből ered, melynek jelentése: hidrogén kitevő. Egy oldat savasságának vagy lúgosságának 10-szeres koncentrációváltozása 1 pH-egység változást jelent. pH 2,39 pH 1,87 pH 2,81

23 pH 3,19 pH 1,75 pH 2,92

24 pH 5,91 pH 6,34 pH 4,67 pH 1,72 pH 5,86 pH 5,39 pH 6,00

25 Savanyú káposzta Rebarbara Karalábé Torma Gomba SpárgaZöldségek HüvelyesekBorsó Szárazbab Lencse Savasító ételek listája Magvak Dió Amerikai mogyoró Kesudió Pekandió Pisztácia Cukor és édességek Torta Méz Lekvár Sütemény Csokoládé Fehér cukor ItalokSör Kóla A szervezet kémhatása

26 Tej és tojástermékek Tej Sajt Tejföl Vaj Fagylalt,jégkrém Joghurt Túró Margarin Összes húsféle, halak Marhahús Seréshús Csirke Pulyka Borjú Szalámi HalakGabonakészítmények Spagetti, tészták Teljes kiőrlésű liszt Finomliszt Búza Árpa Rozs Rizs Zab Hajdina Kukorica A szervezet kémhatása Savasító ételek listája

27 Lúgosító ételek listája TejtermékSavó GabonákKöles ZöldségekKarfiol Brokkoli Padlizsán Zeller Spenót Paradicsom Cukkíni Fejessaláta Kelbimbó Káposzta Cikória Petrezselyem Szójabab Retek Hagyma Répa Burgonya Sütőtök Cékla Paprika Tengeri alga Uborka Spárga HüvelyesekZöldbab A szervezet kémhatása

28 1.Ha a víz találkozik vírussal, gombákkal azonnal semlegesíti (ivókúra esetén erre megy el a víz iontartalma pár nap,vagy hét) -az ionizált víz csak a káros baktériumokat pusztítja el (a candida a savas környezetet szereti, jó baktériumok lúgos környezetet kedvelik) 2.Belső rothadást folyamatot pucolja a szervezetből (hasmenés, többször megy wc-re) -közel azonos hatás a baktériumos fertőzéshez, rothadási folyamat táplálja a baktériumot, a baktériumok salakanyaga egyfajta rothadási katalizátor 3.Nehézfémek (pozitív töltésűek) semlegessé válnak – távoznak a szervezetből A szervezet megtisztulása

29 A lúgos víz 1-2 hónapig csak tisztítja a szervezetet - kitakartja a bélbolyhokat - letakarítja a bél faláról a salakanyagokat Ha a szervezet méregtelenítése befejeződött, a vér iontartalma megnő, elkezd az agyba beáramolni és így táplálja az agyat negatív ionokkal. - a gondolat teremtő ereje sokkal aktívabb lesz. (spirituális képesség fejlesztés). -sportolóknál a szellemi kiégést megakadályozza.

30 Jótékonyan hat az úgynevezett életkortól függő és más betegségek kezelésénél, visszafordítja az öregedési folyamatot. - Közömbösíti a testben felhalmozódott savas bomlástermékeket. - Az A,- E, C-vitaminhoz, valamint a szelénhez hasonlóan erős antioxidáns, - Jótékonyan hat az úgynevezett életkortól függő és más betegségek kezelésénél, visszafordítja az öregedési folyamatot. - Közömbösíti a testben felhalmozódott savas bomlástermékeket. - Az A,- E, C-vitaminhoz, valamint a szelénhez hasonlóan erős antioxidáns, mellékhatások nélkül. Az iontöltés hatástalanítja a szabadgyököket. - Nagy mennyiségű oxigénnel látja el a szervezetet. - Csökkenti a fájdalmat, allergiás panaszokat. mellékhatások nélkül. Az iontöltés hatástalanítja a szabadgyököket. - Nagy mennyiségű oxigénnel látja el a szervezetet. - Csökkenti a fájdalmat, allergiás panaszokat. - Javulások májfunkciós vizsgálatokban, vérnyomásban. - Vércukorszint csökkenés cukorbetegségeknél. - Közömbösíti az savasságot. (sportolóknál előnyös) - Erősíti és élénkíti az immunrendszert. - Enyhíti a stresszt. (Minél lúgosabb az agy, annál jobban tűri a stresszt.) - Rendezi az emésztési problémákat. - Csökkenti az ízületi fájdalmakat - Energiát ad. Mire hat a lúgos víz? PH

31 -Mellékhatások nélkül kezelhetők a pattanások. -Jótékony hatással van korpa kezelésében. -Gyógyítja a krónikus száraz szemeket. -Jó az ekcéma kezelésére. -Nagyon hatásos öblítő, a haj csillogó és egészséges lesz. -Hidratálja és puhítja a bőrt. -A sebek gyorsabban gyógyulnak, és fertőtleníthetők. -Sikeresen kezelhető a cukorbetegség okozta lábszárfekély. -Sikeresen kezelhető vele a gombás bőr. -Orvosolja a rovarcsípések okozta fájdalmat, és viszketést. -Ionizált savas vízzel megmosva fertőtleníthetjük az élelmiszereket, például a zöldségeket, gyümölcsöket. -Elpusztítja a legtöbb baktériumot. zöldségeket, gyümölcsöket. -Elpusztítja a legtöbb baktériumot. Mire hat a savas víz? PH

32 Szervezet Emlékezet Keletkezés Szűkös készletek Szennyezés Összefoglalás Élelmiszerek pH-ja Élelmiszerek pH-ja - ionok Hosszú élet titka


Letölteni ppt "A víz. Sokféle szempontból ellentmond a fizika törvényszerűségének  -75 fok helyett (molekula súlya miatt kellene) csak +100 fokon forr  0 fokon fagy."

Hasonló előadás


Google Hirdetések