Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Utazás Kiállítás 2013 Szállodahatékonyság CSORDÁS IMRE Ügyvezető igazgató Accent Hotel Management Kft.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Utazás Kiállítás 2013 Szállodahatékonyság CSORDÁS IMRE Ügyvezető igazgató Accent Hotel Management Kft."— Előadás másolata:

1 Utazás Kiállítás 2013 Szállodahatékonyság CSORDÁS IMRE Ügyvezető igazgató Accent Hotel Management Kft.

2 Tartalom Költségtípusok és költségek megoszlása a szállodákban A hatékony üzemeltetés jó esetben már a szálloda tervezésénél elkezdődik Munkaerő gazdálkodás Beszerzés optimalizálása Kulcs: a kontrolling és a riporting 2013.02.28.

3 Költségek alakulása wellness szállodákban BÉRKÖLTSÉG EGYÉB 2013.02.28.

4 Üzemeltetés-barát épületek Jó esetben már a tervezés fázisában jelen van a SZAKMAI ÜZEMELTETŐ Üzemi területek és kiszolgálóhelyek ésszerű kialakítása Energiatakarékoskodás hosszútávon már a tervezés fázisában Bevétel központú kialakítás: A SZOBA A BEVÉTEL FORRÁSA 2013.02.28.

5 Munkaerő gazdálkodás Költséghelyenként, forgalom szerint kell vizsgálni a személyzeti létszámot Ismerni kell a munkavállalókat: KOMPETENCIA ELEMZÉS Motiválni nem csak pénzzel lehet: SZAKMAI TOVÁBBKÉPZÉS A szabadságkiadás, outsourcing, túlóra STRATÉGIA Alkalmas-e egy alkalmazott több terület lefedésére? Élni kell a csökkentett adózású juttatásokkal: SZERVIZ DÍJ (Motiváció) 2013.02.28.

6 Beszerzés optimalizálás Központosított beszerzés, Beszerzési társulások Volumenkedvezmények: Energia, Nyersanyag, Segédeszköz Folyamatos versenyeztetés Nyersanyag gazdálkodás: RÉSZLEGVEZETŐ ÉRDEKELTTÉ TÉTELE KEDVEZMÉNYES ÁR 2013.02.28.

7 Kontrolling, riporting Részlegenként, költséghelyenként HATÉKONYSÁGELEMZÉS Kulcsfontosságú a részletes BEVÉTEL ÉS KÖLTSÉGKIMUTATÁS Reálisan kell látni az eredményeket IDŐBELI ELHATÁROLÁSOK ÉS TERHELÉS SZERINTI KÖNYVELÉS REÁLIS EREDMÉNYESSÉGI MUTATÓK 2013.02.28.

8 Köszönöm figyelmüket! 2013.02.28.


Letölteni ppt "Utazás Kiállítás 2013 Szállodahatékonyság CSORDÁS IMRE Ügyvezető igazgató Accent Hotel Management Kft."

Hasonló előadás


Google Hirdetések