Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

A SAV-BÁZIS EGYENSÚLY.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "A SAV-BÁZIS EGYENSÚLY."— Előadás másolata:

1 A SAV-BÁZIS EGYENSÚLY

2 Mi a pH? A pH (pondus Hidrogenii, hidrogénion-kitevő)
egy dimenzió nélküli kémiai mennyiség, mely egy adott oldat kémhatását (savasságát vagy lúgosságát) jellemzi. A pH fogalmát Soren Peter Lauritz Sorensen dán biokémikus vezette be.

3

4

5 Mivel ártunk?

6 Mi a jó?

7 A VÍZ

8 Hidratálás Megtisztítjuk szervezetünket a korábban elraktározódott savaktól, melyek e nélkül újabb problémákat okozhatnának. Fontos tehát, hogy a savtalanítás folyamata mellett kellő folyadékot kell fogyasztani! Az ajánlott mennyiség legalább egy liter 20 testsúlykilónként.

9 A víz Mindenki előtt ismert, hogy testünk 70%-a víz ( a vérnek pedig 94 %-a) ezért a víz a legfontosabb elem az optimális pH érték biztosításához és fenntartásához .

10 Savkeletkezés Természetes körülmények között pl.:
a fehérjék feldolgozása során foszfor- és kénsav, oxigénhiány esetén (pl. sportoláskor) tejsav, a zsírok bontása során (pl. diétázáskor) ketonsavak.

11 Tünetek

12 Helytelen táplálkozás
Azonban civilizációs táplálékunk 80-90%-ban savképző. Ezzel szemben táplálkozásunkban 75% bázikus, ásványi anyagokban gazdag élelmiszerre és csak 25% savképző táplálékra lenne szükségünk. Sajnos amint láthatjuk, a mai ember étkezésében ez az arány éppen fordított.


Letölteni ppt "A SAV-BÁZIS EGYENSÚLY."

Hasonló előadás


Google Hirdetések