Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Százalékszámítás Hol fordul elő a százalék fogalma? A víz: maga az élet. Minden élőlény elsősorban vízzel „táplálkozik”, sejtjeink, szerveink folyamatosan.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Százalékszámítás Hol fordul elő a százalék fogalma? A víz: maga az élet. Minden élőlény elsősorban vízzel „táplálkozik”, sejtjeink, szerveink folyamatosan."— Előadás másolata:

1

2 Százalékszámítás

3 Hol fordul elő a százalék fogalma? A víz: maga az élet. Minden élőlény elsősorban vízzel „táplálkozik”, sejtjeink, szerveink folyamatosan igénylik a kellő működéshez a folyadékot. Szervezetünk minden sejtje tartalmaz vizet, ettől maradnak a szövetek rugalmasak. Az emberi test 75% vízből áll (sőt agyunk még ennél is több, 85% vizet tartalmaz), amit folya- matosan pótolni kell ivással különben a szervezet egyensúlyi állapota megbomlik, mivel naponta 3 liter vizet választunk ki. A víz: maga az élet. Minden élőlény elsősorban vízzel „táplálkozik”, sejtjeink, szerveink folyamatosan igénylik a kellő működéshez a folyadékot. Szervezetünk minden sejtje tartalmaz vizet, ettől maradnak a szövetek rugalmasak. Az emberi test 75% vízből áll (sőt agyunk még ennél is több, 85% vizet tartalmaz), amit folya- matosan pótolni kell ivással különben a szervezet egyensúlyi állapota megbomlik, mivel naponta 3 liter vizet választunk ki.

4 A százalékérték kiszámítása Mennyi a tested tömege? Hogyan számíthatjuk ki, hogy testünkben mennyi víz található?

5 Mit jelent 1% ? 1 %

6 Figyeld meg a következő ábrákat, és határozd meg, hogy a területeik hány százaléka van beszínezve:

7 1.feladat feladat 2. feladat 2. feladat 3. feladat 3. feladat 4. feladat 4. feladat

8 <<< 1. feladat A görögdinnye húsának 84%-a víz. Számítsd ki, hogy mennyi a víztartalma 23 kg görögdinnyének! A görögdinnye húsának 84%-a víz. Számítsd ki, hogy mennyi a víztartalma 23 kg görögdinnyének!

9 2. feladat <<< Bolygónkon becslések szerint 1286000000 m³ víz található. Ennek 2,5 %-a édesvíz. Mennyi édesvíz van a Földön? Bolygónkon becslések szerint 1286000000 m³ víz található. Ennek 2,5 %-a édesvíz. Mennyi édesvíz van a Földön?

10 3. feladat <<< Az édesvíz 1%-a alkalmas emberi fogyasztásra. Mennyi emberi fogyasztásra alkalmas víz található bolygónkon?

11 4. feladat Egy európai ember napi átlagos vízfogyasztása 140 liter. Ennek százalékos eloszlása a következő: fürdőszobai használat 55%, mosás 20%, főzés, mosogatás 10%, virágöntözés 5%, lakás-, illetve autótakarítás 5%, egyéb 5%. Határozd meg, hogy egy ember átlagosan hány liter vizet használ a felsorolt esetekben! Egy európai ember napi átlagos vízfogyasztása 140 liter. Ennek százalékos eloszlása a következő: fürdőszobai használat 55%, mosás 20%, főzés, mosogatás 10%, virágöntözés 5%, lakás-, illetve autótakarítás 5%, egyéb 5%. Határozd meg, hogy egy ember átlagosan hány liter vizet használ a felsorolt esetekben!

12 Csoportmunka Csoportmunka Családi bevásárlókosár (vagy a csoport bevásárlókosara) készítése árkataló- gusokból kivágott képekből. Előzetes gyűjtőmunka: árkatalógusok képei, köztük néhány leárazott termékkel. Számítsátok ki az eredeti árat és a leárazás %-os mértékét ismerve a bevásárlókosaratokban levő 3 árucikk kedvezményes árát!


Letölteni ppt "Százalékszámítás Hol fordul elő a százalék fogalma? A víz: maga az élet. Minden élőlény elsősorban vízzel „táplálkozik”, sejtjeink, szerveink folyamatosan."

Hasonló előadás


Google Hirdetések