Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

A víz a Földön. A Föld felületének 71%- át víz borítja... ennek csak 3%-a édesvíz Az ivóvízellátás nak több mint 95%-a felszín alatti vizeken alapszik.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "A víz a Földön. A Föld felületének 71%- át víz borítja... ennek csak 3%-a édesvíz Az ivóvízellátás nak több mint 95%-a felszín alatti vizeken alapszik."— Előadás másolata:

1 A víz a Földön

2 A Föld felületének 71%- át víz borítja... ennek csak 3%-a édesvíz Az ivóvízellátás nak több mint 95%-a felszín alatti vizeken alapszik.

3 A víz biológiai jelentősége ÓRIÁSI A földi élet elképzelhetetlen nélküle...... a sejt- és a testnedvek legnagyobb részét víz alkotja. Testünk minden egyes sejtjének működése a víztől függ.

4 Tengernyi van belőle, mégis hiányzik Napjainkban 1,1 milliárd embernek nem jut tiszta ivóvíz! A z egy lakosra jutó átlag napi vízfelhasználás : fejlett országokban 200-350 liter a Szahara országaiban 10-20 liter Amennyi vizet egy európai naponta zuhanyzásra elhasznál, abból egy szaharai ember egy hónapig elél …

5 Takarékoskodj a vízzel! Gyűjts esővizet a kert és a virágok öntözéséhez! Óvd a környezeted tisztaságát, ezzel véded a felszín alatti vizeket, amelyek ivóvízkészletünk alapja!


Letölteni ppt "A víz a Földön. A Föld felületének 71%- át víz borítja... ennek csak 3%-a édesvíz Az ivóvízellátás nak több mint 95%-a felszín alatti vizeken alapszik."

Hasonló előadás


Google Hirdetések