Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Így takarékoskodj a vízzel!

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Így takarékoskodj a vízzel!"— Előadás másolata:

1 Így takarékoskodj a vízzel!
Világszerte nagy gondot jelent, hogy rohamosan csökken a Föld ivóvízkészlete - nem kis részben a víz pocsékolása miatt. Te is tehetsz ez ellen! Így takarékoskodj a vízzel!

2 Fogmosás közben Kézmosás, zuhanyzás, zárd el a csapot,
hogy ne folyjon feleslegesen a víz! Kézmosás, zuhanyzás, borotválkozás közben se folyasd a vizet!

3 Ha fürdőkádat használsz,
ne töltsd tele a kádat! Használj víztakarékos zuhanyrózsát! Inkább zuhanyozz! Ha kádban fürdesz 140 liter vízben áztatod magad, zuhanyozás közben liter vizet használsz el. Ez azonban csak abban az esetben igaz, ha a zuhanyozás nem tart tovább 5 percnél!

4  Gyűjtsd össze az elhasznált vizet (szürke vizet) a WC öblítéshez!
 Ne használd a WC-t szemetesként! A papírtörlőket, zsebkendőket és egyéb fürdőszobai szemetet dobd a szelektív szemetesbe! Ezzel kíméled a környezetet és nincs szükség vízre az öblítéshez.  Ha új WC tartályt vásárolsz, válassz víztakarékos modellt! Ezek a normál WC-tartályok vízfogyasztásának kevesebb, mint a felét használják fel!

5 Ha a suliban, munkahelyeden meglátsz egy csöpögő vagy akár
egy folyó csapot, akkor zárd el!  Javítsd meg minél hamarabb az elromlott csapokat! Egy lassan csepegő csap naponta akár 75 liter vizet is elpazarolhat. A vízcsapjaidra szerelj fel víztakarékos csapbetéteket! Ezek a vízhez levegőt kevernek, így kevesebb víz is elég - mondjuk egy kézmosáshoz.


Letölteni ppt "Így takarékoskodj a vízzel!"

Hasonló előadás


Google Hirdetések