Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Így takarékoskodj a vízzel! Világszerte nagy gondot jelent, hogy rohamosan csökken a Föld ivóvízkészlete - nem kis részben a víz pocsékolása miatt. Te.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Így takarékoskodj a vízzel! Világszerte nagy gondot jelent, hogy rohamosan csökken a Föld ivóvízkészlete - nem kis részben a víz pocsékolása miatt. Te."— Előadás másolata:

1 Így takarékoskodj a vízzel! Világszerte nagy gondot jelent, hogy rohamosan csökken a Föld ivóvízkészlete - nem kis részben a víz pocsékolása miatt. Te is tehetsz ez ellen!

2  Fogmosás közben zárd el a csapot, hogy ne folyjon feleslegesen a víz!  Kézmosás, zuhanyzás, borotválkozás közben se folyasd a vizet! 

3  Inkább zuhanyozz! Ha kádban fürdesz 140 liter vízben áztatod magad, zuhanyozás közben 70-80 liter vizet használsz el. Ez azonban csak abban az esetben igaz, ha a zuhanyozás nem tart tovább 5 percnél!  Használj víztakarékos zuhanyrózsát!  Ha fürdőkádat használsz, ne töltsd tele a kádat!

4  Gyűjtsd össze az elhasznált vizet (szürke vizet) a WC öblítéshez!  Ha új WC tartályt vásárolsz, válassz víztakarékos modellt! Ezek a normál WC-tartályok vízfogyasztásának kevesebb, mint a felét használják fel!  Ne használd a WC-t szemetesként! A papírtörlőket, zsebkendőket és egyéb fürdőszobai szemetet dobd a szelektív szemetesbe! Ezzel kíméled a környezetet és nincs szükség vízre az öblítéshez.

5  Ha a suliban, munkahelyeden meglátsz egy csöpögő vagy akár egy folyó csapot, akkor zárd el!  A vízcsapjaidra szerelj fel víztakarékos csapbetéteket! Ezek a vízhez levegőt kevernek, így kevesebb víz is elég - mondjuk egy kézmosáshoz.  Javítsd meg minél hamarabb az elromlott csapokat! Egy lassan csepegő csap naponta akár 75 liter vizet is elpazarolhat.


Letölteni ppt "Így takarékoskodj a vízzel! Világszerte nagy gondot jelent, hogy rohamosan csökken a Föld ivóvízkészlete - nem kis részben a víz pocsékolása miatt. Te."

Hasonló előadás


Google Hirdetések