Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

„Zöld Kampusz Zalaegerszeg” mintaprojekt tanösvényének bemutatása.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "„Zöld Kampusz Zalaegerszeg” mintaprojekt tanösvényének bemutatása."— Előadás másolata:

1 „Zöld Kampusz Zalaegerszeg” mintaprojekt tanösvényének bemutatása

2 A Tanösvény Fenntartható életmód elemeinek és megoldási alternatíváinak bemutatása.

3 A Tanösvény állomásai GEOTERMIKUS RENDSZEREK Infocentrum (Társadalmi Infrastrukturális Operatív Program (TIOP 1.3.1.) Földhő hasznosítása Hőszivattyú rendszer Fő cél: felhívni a figyelmet a FÖLD belső hőjéből származó energianyerési lehetőségekre.

4 A Tanösvény állomásai ENERGIATAKARÉKOSSÁG Tanszéki épület Komplex energiahatékonysági megoldások Világító testek cseréje; Épületszigetelés; Nyílászáró csere Napkollektor (használati melegvíz) Hőfokszabályozó szelep Fő cél: felhívni a figyelmet az ENERGIATAKARÉKOSSÁG fontosságára, s bemutatni az épület energiafelhasználásának és az épület hőigényének csökkenését.

5 A Tanösvény állomásai HULLADÉKGAZDÁLKODÁS SZELEKTÍV SZIGETEK Tanszéki épület mögött Oktatási épület és kollégium között Szelektív gyűjtőedények; Fő cél: felhívni a figyelmet az ésszerű HULLADÉKGAZDÁLKODÁS szerepére. (megelőzés, újrahasznosítás és újrafelhasználás)

6 A Tanösvény állomásai VÍZTAKARÉKOSSÁG Esővíz hasznosítása Nyomógombos csaptelepek Zuhanystop Víztakarékos WC tartály Fő üzenet: felhívni a figyelmet a VÍZ fontos szerepére életünkben, s tudatosítani, hogy óvni, védeni kell a Föld vízkészletét.

7 A Tanösvény állomásai KÖZLEKEDÉS 4 kerékpártároló; 20 kerékpár Fő cél: felhívni a figyelmet a környezet-és emberbarát városi közlekedés előnyeire.

8 A Tanösvény állomásai KOMPOSZTÁLÓ Kollégium mellett Zöld-és biológiai hulladék komposztálása Fő cél: a komposztálás folyamatának bemutatása.

9 . Ismeret- bővítés Felfedezés Tapasztalás Kalandozás Élményszerzés PROGRAMJAINK CÉLJA

10 FOLYAMATOSAN IGÉNYBEVEHETŐ SZOLGÁLTATÁSAINK Rendhagyó környezetismeret óra Rendhagyó osztályfőnöki óra Tanösvény végigvezetés magyar nyelven Tanösvény végigvezetés angol és német nyelven Jelentkezés: zoldkampusz@pszfz.bgf.hu

11 MIT várunk a programoktól? ÉLMÉNYSZERZÉS MOTÍVUMAI A látogatók élményeikről, benyomásaikról mesélnek családtagjaiknak, rokonaiknak, barátaiknak és ismerőseiknek. A díjazott diákok továbbviszik az élményeket iskolájuk közösségébe. Az apróbb ajándéktárgyak örömet szereznek. SZEMLÉLETFORMÁLÁS MOTÍVUMAI: Környezettudatos cselekedetekkel javítsuk a mindennapjaink életminőségét! Ne veszélyeztessük a jövő generációjának életfeltételeit! Mindannyiunk felelőssége a fenntartható fejlődés és környezettudatos társadalom alakítása. EMLÉKEZTETÉS MOTÍVUMAI Az élmények és ajándéktárgyak a későbbiekben is emlékeztetnek a projekt kiemelt üzeneteire, s cselekvésre biztatnak.

12 Lépjen be velünk a jövő világába! Elérhetőségek: zoldkampusz@pszfz.bgf.hu Információk: http://zoldkampusz.gkz.bgf.hu/


Letölteni ppt "„Zöld Kampusz Zalaegerszeg” mintaprojekt tanösvényének bemutatása."

Hasonló előadás


Google Hirdetések