Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Tájékoztató a megyei gazdaságfejlesztési részprogram tervezéséről Dr. Csordás-László Enikő HAJDÚ-BIHAR MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT „Hajdú-Bihar megye az értékek.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Tájékoztató a megyei gazdaságfejlesztési részprogram tervezéséről Dr. Csordás-László Enikő HAJDÚ-BIHAR MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT „Hajdú-Bihar megye az értékek."— Előadás másolata:

1 Tájékoztató a megyei gazdaságfejlesztési részprogram tervezéséről Dr. Csordás-László Enikő HAJDÚ-BIHAR MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT „Hajdú-Bihar megye az értékek otthona”

2 HAJDÚ-BIHAR MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT „Hajdú-Bihar megye az értékek otthona”

3 HAJDÚ-BIHAR MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT „Hajdú-Bihar megye az értékek otthona” Gazdaságfejlesztési részprogramok kidolgozása (33 Mrd) I. fázisban 2013. októberig ki kell jelölni a térségi gazdaságfejlesztés szempontjából kiemelt jelentőségű, megyei gazdaságfejlesztési részprogramokat, amelyek projektekből, projektcsomagokból épülnek fel II. fázisban a megyei gazdaságfejlesztési részprogramoknak a projektfejlesztése, azaz a legfontosabbnak ítélt 5-8 db projektnek, projektcsomagnak a tartalmi kidolgozása történik meg - várhatóan előzetes megvalósíthatósági tanulmány szintig kidolgozva - melynek határideje 2014. június 30.

4 HAJDÚ-BIHAR MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT „Hajdú-Bihar megye az értékek otthona” Gazdaságfejlesztés tématerületei: 1.Térségi terület- és gazdaságfejlesztés 2.Térségi kísérleti fejlesztések 3.Turizmusfejlesztés 4.Kiemelt megyei foglalkoztatás bővítési, képzési és társadalomfejlesztési programok

5 HAJDÚ-BIHAR MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT „Hajdú-Bihar megye az értékek otthona” 1.Prioritástengely: Térségi gazdaságfejlesztés a foglalkoztatási helyzet javítása érdekében Intézkedések: Térségi szintű integrált, foglalkoztatás-orientált gazdaságfejlesztés Megyei szintű, foglalkoztatás-bővítési célú turizmus fejlesztés Megyei szintű alternatív helyi, térségi és hálózati gazdaságfejlesztés Kis- és középvállalkozások külső finanszírozási helyzetének javítása újszerű pénzügyi eszközök igénybe vételével Kis- és középvállalkozások sikeres működéséhez szükséges tanácsadási programok Térségi kísérleti fejlesztések Megyei alternatív befektetés és beruházás-ösztönzés, projekt- előkészítés, marketing

6 HAJDÚ-BIHAR MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT „Hajdú-Bihar megye az értékek otthona” 2. Prioritástengely:Települési infrastruktúra fejlesztések Intézkedések: Fenntartható és hatékony városüzemeltetési fejlesztések és a települési gazdasági környezet fejlesztése Leromlott területek komplex fizikai és társadalmi megújítása és/vagy szociális település rehabilitáció és felzárkóztatási integrált város-térségi fejlesztések, valamint a városi környezet megújítása, védelme és a városbiztonság fokozása Az aktív és egészséges élet jól-léti közösségi infrastruktúrafejlesztés

7 HAJDÚ-BIHAR MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT „Hajdú-Bihar megye az értékek otthona” Intézkedések: Kisebb léptékű térségi és helyi energetikai potenciál kiaknázására épülő komplex fejlesztési programok és energiahatékonysági beruházások Kisebb léptékű energiahatékonysági beruházások és alacsony szén-dioxid-kibocsátással járó stratégiák és gazdaságfejlesztések támogatása Kisléptékű közlekedési fejlesztések 3. Prioritástengely:Alacsony széndioxid kibocsátású gazdaságra való áttérés kiemelten a városi területeken

8 HAJDÚ-BIHAR MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT „Hajdú-Bihar megye az értékek otthona” Koncepció készítése folyamatában beérkező fejlesztési elképzelések összegzése:

9 HAJDÚ-BIHAR MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT „Hajdú-Bihar megye az értékek otthona” Gazdaságfejlesztési rész-progam: Anyagok beérkezésének határideje 2013. aug. 30. Városok a területükön meghatározó gazdasági szereplőkkel egyeztessenek, ismerjék meg egymás fejlesztési igényeit

10 HAJDÚ-BIHAR MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT „Hajdú-Bihar megye az értékek otthona” Példa ismertetése: „Vedd és védd a szentesit” A kezdeményezés célja:a helyi fogyasztáson, vásárlói és vállalkozói lokálpatriotizmuson alapuló helyi gazdaságfejlesztés A kezdeményezés indoka, háttere: a fogyasztók az elmúlt évek során elfordultak a helyi termékek vásárlásától. A helyi gazdaság szereplői alig ismerték egymás termékét, szolgáltatását, a vállalkozások között alig volt kommunikáció.

11 HAJDÚ-BIHAR MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT „Hajdú-Bihar megye az értékek otthona” Város feladatai: 1. Az érintett vállalkozók felmérése, aktivitási hajlandóságuk feltárása, az érdekazonosság bemutatása. 2. Egy mindenki által könnyen értelmezhető marketingüzenet kialakítása és közzététele. 3. A vállalkozások által biztosított felületen keresztül, illetve a vállalkozók aktív bevonásával a fogyasztók irányába történő intenzív marketingtevékenység. 4. Az önkormányzat lehetőségei által biztosított erős PR-tevékenység végrehajtása, a helyi és az országos média felé.

12 HAJDÚ-BIHAR MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT „Hajdú-Bihar megye az értékek otthona” A kezdeményezés eredményei: a helyi és a kistérségi lakosság helyi fogyasztása nőtt a vállalkozások megismerték egymást és együttműködésük jelentősen javult Közvetett módon kedvező hatást gyakorolt a városmarketingre is.

13 HAJDÚ-BIHAR MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT „Hajdú-Bihar megye az értékek otthona” Összegzés: A projekt a település iránti felelősségen, a fogyasztók, vállalkozók elkötelezettségén, a helyi termékek, szolgáltatások előnyeinek bemutatásán alapult. A vállalkozások folyamatosan kommunikálták a vásárlóknak, hogy a helyi termékek vásárlásával talán közeli ismerősük, családtagjuk elhelyezkedését segítik. Erre konstruktív marketinggel (helyi újságban, televízióban, plakátokon való megjelenéssel) az önkormányzat is rásegített, a helyi fogyasztás előnyét kiemelve.


Letölteni ppt "Tájékoztató a megyei gazdaságfejlesztési részprogram tervezéséről Dr. Csordás-László Enikő HAJDÚ-BIHAR MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT „Hajdú-Bihar megye az értékek."

Hasonló előadás


Google Hirdetések