Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

„Egységben az erő - A paktumépítés útján.” Hollósi Szabolcs ügyvezető igazgató, BFH Európa Kft. BFH Európa Projektfejlesztő és Tanácsadó Kft. www.bfh.hu.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "„Egységben az erő - A paktumépítés útján.” Hollósi Szabolcs ügyvezető igazgató, BFH Európa Kft. BFH Európa Projektfejlesztő és Tanácsadó Kft. www.bfh.hu."— Előadás másolata:

1 „Egységben az erő - A paktumépítés útján.” Hollósi Szabolcs ügyvezető igazgató, BFH Európa Kft. BFH Európa Projektfejlesztő és Tanácsadó Kft. www.bfh.hu

2 Útkeresés - Hova juthat a térség a paktum segítségével, a partnerség erejével? Mozgósítás, foglalkoztatási problémák azonosítása, közös megoldások keresése, stratégia, intézkedések, innováció, erősödő partnerségek, erősödő helyi társadalmak stb. Minden paktum más, de meg kell találni a saját utat a kőszegi és felső-répcementi kistérségben is. - Két fő irányba indulunk: 1)Stratégia és akciók (helyzetelemzés-stratégia- projektek) 2) Szervezetfejlesztés (partnerség fejlesztése- menedzsment kialakítása, képzése)

3 A jól működő foglalkoztatási paktum jellemzői 1. Egyetértés a partnerség és a megállapodás szükségességéről, helyi politikai támogatás, elkötelezettség 2. A felek közti kölcsönös tisztelet és bizalom 3. Aktív, elismert és együttműködő vezetés 4. A kulcsfontosságú értékek és érdekek meghatározása világos és nyílt folyamat keretében 5. Közös, konszenzusos jövőkép és stratégia meghatározása 6. Időt hagyni a partnerség kiépítésére 7. Közös munkaprogramok 8. Az együttműködés rugalmas és hatékony munkamódszereinek kiépítése 9. Jó kommunikáció 10. Közös döntéshozatal a konszenzus elérésének céljából 11. Hatékony szervezet, menedzsment

4 Milyen lehet a térség paktuma? - Nyitott (AU-Szhely-Sopron) –Több nyelvet beszélő (magyar, horvát, német) –Értékalapú (épített, kulturális, természeti) –Idegenforgalom – és vállalkozásorientált –Esélyteremtő (a kistelepüléseken élő munkanélkülieknek és HH rétegeknek is esélyt adó, a közfoglalkoztatásban szerepet vállaló)

5 Bizalom Felelősség Hozzáértés BFH Európa Projektfejlesztő és Tanácsadó Kft. Hollósi Szabolcs ügyvezető igazgató 9700 Szombathely, Semmelweis 4-6. I.6. Tel: 94/501-380 Fax: 94/501-381 Email: hollosisz@bfh.huhollosisz@bfh.hu Web: www.bfh.huwww.bfh.hu


Letölteni ppt "„Egységben az erő - A paktumépítés útján.” Hollósi Szabolcs ügyvezető igazgató, BFH Európa Kft. BFH Európa Projektfejlesztő és Tanácsadó Kft. www.bfh.hu."

Hasonló előadás


Google Hirdetések