Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Készítette: Jon A. Palmer

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Készítette: Jon A. Palmer"— Előadás másolata:

1 Készítette: Jon A. Palmer
Isten királysága II. Készítette: Jon A. Palmer

2 Miért vagyunk, és honnan jövünk…
Legokosabb biológus, tudós sem tudja megmondani. A termék a célját elsősorban a termék teremtője vagy feltalálója dönti el. Termékeknél termékspecifikáció, garanciajegy, embereknél a leírás a Biblia

3 Miért vagyunk, és honnan jövünk…
A Bibliában le van írva: Ki által készült el, mire készült el, mik a jellemzői, mi a célja hogyan kell az embernek saját magával és a többi embertársával bánni milyen veszélyek vannak, milyen garanciája van az életünkre és a végen mi a rendeltetésünk

4 Miért vagyunk, és honnan jövünk…
Az I Móz.1 (Genezis - Kezdet) Gen- Genetika, könyvében, Isten leíratta nekünk Mózes által ezekre, a kérdésekre a választ.

5 Kezdetben teremté Isten az eget és a földet.
Teremtő, Uralkodó, Tulajdonos Tervező, Fenntartó, Ellátó, Életadó Gyógyító, Mértékadó Örök Referencia, Mérvadó Királyok Királya, Békesség Fejedelme, Szabályozó, Mindentudó

6 Kezdetben teremté Isten az eget és a földet.
Mindenható, Örök, Előrelátó Legyőzhetetlen, Megközelíthetetlen Energiaforrás, stb.… de a legnagyobb jellemzője, hogy Ő a Szeretet.

7 A teremtés előtt Miért teremtette akkor az embert?
Mielőtt Isten teremtett valamit vagy valakit, akkor Mindenható Uralkodó volt, senki fölött, és sehol. Miért teremtette akkor az embert?

8 1 Móz 1:26 És monda Isten: Teremtsünk embert a mi képünkre és hasonlatos- ságunkra; és uralkodjék a tenger halain, az ég madarain, a barmokon, mind az egész földön, és a földön csúszó-mászó mindenféle állatokon.

9 Istenhez vagyunk hasonlók
jellemzőinkben hasonlóak: szeretet, öröm, teremtő, alkotó, harag, féltékeny, kegyelmes, segítőkész, ítélő, stb. és képére, (felépítésünkben, kinézetünkben hasonlóak)  szellem, lelek, test

10 Istenhez vagyunk hasonlók
és azért teremtette az embert, hogy uralkodjon, a többi teremtményen, halak, madarak, barmokon,egész földön, földön csúszó-mászó mindenféle állatokon … (de nem mondta, hogy egymáson)

11 Istenhez vagyunk hasonlók
Az ember uralkodónak, vagy királynak lett teremtve, és a föld a mi tartományunk Mindnyájunk királyok vagyunk potenciálisan. Isten a Királyok Királya (Jel. 19:16) Mi pedig: Királyi papság (1Pét 2:9; 1Móz 19:6)

12 Miért teremtette Isten az embert? Mi volt a motivációja?
Hogy uralkodjon valakin? Ézs 9:6-7  - A seregek Urának buzgó szerelme mívelendi ezt! 1Jn 4:8  Aki nem szeret, nem ismerte meg az Istent; mert az Isten szeretet.

13 Miért teremtette Isten az embert? Mi volt a motivációja?
A szeretet motiválta Istent. Hogy az ember vele együtt uralkodjon. Ő a mennyben a láthatatlan világban és az ember a földön a látható világon. (Mt 25:34)

14 Kolonizáció- Gyarmatosítás
Ézs. 9:7  Uralma növekedésének és békéjének nem lesz vége a Dávid trónján és királysága felett, hogy fölemelje és megerősítse azt jogosság és igazság által mostantól mindörökké.

15 Kolonizáció- Gyarmatosítás
Nem egy vallást akart Isten létrehozni, nem is egy egyházat, hanem egy királyságot, ahol ő a királyok királya, és ahol az ember, mint társkirály ás királyfiak, uralkodók. Pss 82:6  Én mondottam: Istenek vagytok ti és a Felségesnek fiai ti mindnyájan.

16 Vallás Emberi törekvés arra, hogy találjon vissza Istenre, akinek a közössége neki hiányzik. És enélkül, az embernek nincs célja vagy értelme az életének.

17 Tanulságok Az embert teremtette (létre hozott valamit a semmiből) és formálta, átalakított valamit, valamiből (sárból) és Isten szelleméből. Isten képmásában és hasonlatos- ságában (1Móz 26-27)

18 Tanulságok Isten az embert, mint fajt teremtette és nem külön férfit és nőt. Szellemeknek nincs nemük. Istennek sincs neme (1Móz1:27; 2:7és 5:2;)

19 Tanulságok (ők) uralkodjék  nem (mi ) uralkodjunk - Isten ledelegálta az Uralkodást a földön az embernek. Azért imádkozunk, hogy „jöjjön el a te királyságod, legyen meg a te akaratod, úgy a földön, amiképpen a mennyben van.

20 Tanulságok Uralkodásra van teremtve az Ember
Az embernek az egész teremtett világon kell uralkodnia, de nem egymáson.

21 KÖSZÖNÖM A FIGYELMET


Letölteni ppt "Készítette: Jon A. Palmer"

Hasonló előadás


Google Hirdetések