Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

ISTEN KIRÁLYSÁGA III. Készítette: Jon A. Palmer. A Királyság definíciója Mit jelent uralkodni?  uralkodni, Úr és uralma  héber mashal, mamlakah, malkut.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "ISTEN KIRÁLYSÁGA III. Készítette: Jon A. Palmer. A Királyság definíciója Mit jelent uralkodni?  uralkodni, Úr és uralma  héber mashal, mamlakah, malkut."— Előadás másolata:

1 ISTEN KIRÁLYSÁGA III. Készítette: Jon A. Palmer

2 A Királyság definíciója Mit jelent uralkodni?  uralkodni, Úr és uralma  héber mashal, mamlakah, malkut  görög basilea

3 A Királyság definíciója  uralni, uralkodni, birodalom, királyság, királynak lenni, fenség, mesternek lenni,uralom, uralmi terület, uralmi tartomány, birtokos, királyi, király  a Király szimbolizálja a királyságát és mindent, ami benne van és hozzátartozik.  Magyar korona.

4 A Király definíciója Szuverén, (egyeduralkodó) uralkodó, mester, helytartó, aki felelősséggel bír, hogy egy meghatározott terület, tartomány fölött uralkodjon, azzal a hatalommal, hogy ő képviselje és szimbolizálja ezt a területet, az összes erőforrásaival és mindennel, ami ahhoz tartozik.

5  Isten teremtette az embereket, azért, hogy az Ő Mennyei királyságát képviselje, terjessze, felépítse ebben a fizikai világban, és ezáltal kolonizáljuk ezt a földet, hogy a mennyhez hasonlóvá váljon.  Azért vagyunk teremtve, hogy a mennyet leképezzük a földön! Miért vagyunk, és honnan jövünk…

6 Az uralkodási mandátum…  Isten az embernek mint fajnak adta, tehát férfinek és nőnek  mindnyájunk uralkodók, királyok vagyunk, hogy egy testületi királyságot képezzünk, akik a földön uralkodunk  és képviseljük a mennyei királyságot.

7 Az uralkodási mandátum…  2 Móz. 19:5-6 És lesztek ti nékem papok birodalma és szent nép. Ezek azok az igék, melyeket el kell mondanod Izrael fiainak.  Mt 6:10 Jöjjön el a te országod; legyen meg a te akaratod, mint a mennyben, úgy a földön is.

8 Miről szólnak az igeversek?  Isten adta az embernek uralmat a földön  Isten adta az embernek uralmat a teremtett világ fölött, de nem az embertársai fölött  Isten adta az embernek uralmat a föld fölött de nem a menny fölött.

9 Miről szólnak az igeversek?  Isten adta az embernek egy vele való kapcsolatot nem egy róla szóló vallást  Isten adta az embernek a földet, mint ajándék, nem a mennyet, mint jutalom.

10 Nagykövet élő a kommunikáció, kapcsolat Egy képviselő vagy nagykövet csak addig hasznos a kiküldő országának, amennyire élő a kommunikáció, kapcsolat köztük. Ha megszakad a kapcsolatuk bármilyen okból, akkor a nagykövet már nem tudja hitelesen képviselni az országát.

11 Nagykövet napra kész Szent Szellemmel Azért a legfontosabb feladata a nagykövetnek, hogy napra kész legyen a kommunikációja kiküldő országával. Így az ember számára a Szent Szellemmel való kapcsolat a legfontosabb feladata.

12 Szent Szellem Ő a kapcsolat A Szent Szellem a legfontosabb személy az egész földön. A vele való kapcsolatunk pedig a legfontosabb feladatunk, tevékenységünk. Fontosabb, mint a munkád, vagy házasságod, szolgálatod, vagy a bankszámlád. Ő a kapcsolat te és a mennyország közt.

13 Róma 6:16 Avagy nem tudjátok, hogy akinek oda szánjátok magatokat szolgákul az engedelmességre, annak vagytok szolgái, akinek engedelmeskedtek: vagy a bűnnek halálra, vagy az engedelmességnek igazságra?

14 A Sátán taktikája  Kifosztotta az embert csalással  meghiúsította az ember Istennel való közvetlen kapcsolatát és ezzel legyőzhető, leuralhatóvá vált az ember  Így megnyerte a földi uralmat magának.

15 Ádám nemcsak az Istennel való kapcsolatát veszítette el  Haza árulást követett el  Önállósította magát a Menny uralmától és ezáltal, meg lett fosztva az ő saját hatalmától.  Nagykövet volt megbízás nélkül,  Király volt birodalom nélkül

16 Ádám tehát…  Uralkodó volt hatalom nélkül.  Képviselő státusz nélkül,  Polgár ország nélkül.  Örökös volt örökség nélkül. Ez volt az igazi halála  Ez volt az igazi halála.

17 De a jó és gonosz tudásának fájáról, arról ne egyél; mert amely napon eszel arról, bizony meghalsz. 1 Móz 2:17

18 megszakítást, elválasztást.  Miután Ádám vétkezett, még 930 eves koráig élt a halálban. A Halál nem megszűnést jelent, hanem megszakítást, elválasztást. elválasztódik  Amikor mi fizikálisan meghalunk, nem szűnünk meg létezni, hanem csak elválasztódik a testünktől a szellemünk, ill. a lelkünk. 1 Móz 2:17

19 Nézzük meg, hogy mitől lett elválasztva Ádám, hogyan hatott a halál rá és az egész emberiségre… 1 Móz 2:17

20  Pozíció elvesztése  Felelősség elvesztése  Önérzékeny és szégyenérzete és volt.  Félelemmel tele és bizalmatlan a hatalommal szemben

21 1 Móz 2:17  A természetfölötti hatalma elvesztése  Fárasztó és frusztráló munka  Fajdalom, kellemetlenség  a Kontrollra való szükség és hajlam.  És a legsúlyosabb…

22 Móz 3:15 És ellenségeskedést szerzek közötted (kígyó) és az asszony között, a te magod között, és az ő magva között: az neked fejedre tapos, te pedig annak sarkát mardosod.

23 Móz 3:15  Az embernek legnagyobb szüksége az, ami a legnagyobb vesztesége.  Nem más, mint az uralkodása, a hatalma, a királysága.  Nem veszítettünk egy vallást, sem egy mennyországot, hanem egy királyságot.

24  az emberekben él a vágy, hogy helyreállítsák a Teremtőjükkel való kapcsolatot.  Ez rengeteg vallás kialakulásához vezetett és folyamatosan keletkeznek új vallások.  Hindu, Iszlám, Buddhizmus, New Age, ezotéria, krisna és Kereszténység, stb.  Mind keresik az Istennel (Természet fölöttivel) a kapcsolatot. Ádám esete óta…

25  Akármit csinálna az ember, akár mennyire hűséges, kitartó, odaszánt, jámbor, önfeláldozó, szolgálatra kész, stb…  nem tudja visszaszerezni azt, amit elveszített.  Mert ahhoz, Isten kellene, hogy legyen, mert a Sátán, nem adja ezt könnyen fel. Ádám esete óta…

26  amikor ő elküldte a fiát Jézus Krisztust, mint az új Ádámot, az új prototípust  csak ő általa lehet visszakerülni a Királyságba  hogy újra az eredeti hatalmunkkal tudjuk rendelkezni  az eredeti státuszunkat kapjuk meg  és az eredeti uralmunkat foglaljuk el. Isten ezért maga hozta a megoldást…

27 KÖSZÖNÖM A FIGYELMET


Letölteni ppt "ISTEN KIRÁLYSÁGA III. Készítette: Jon A. Palmer. A Királyság definíciója Mit jelent uralkodni?  uralkodni, Úr és uralma  héber mashal, mamlakah, malkut."

Hasonló előadás


Google Hirdetések