Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Készítette: Jon A. Palmer

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Készítette: Jon A. Palmer"— Előadás másolata:

1 Készítette: Jon A. Palmer
Atyaság Készítette: Jon A. Palmer

2 Kérdések Hány szabályt kellene adni a gyerekednek, ha egy gyerek úgy dönt a szívében, hogy ezentúl azon lesz, hogy betöltse az akaratodat? Hány szabályt kellene adni a gyerekednek, ha szabályozni akarod azt, hogy pontosan úgy csináljon, ahogy te elképzeled és semmi rossz dolgot ne cselekedjen?

3 Kérdések Mi a különbség a stimuláció (ingerlés) és a motiváció (indíték) között? Ezekből az igékből melyik a stimuláció és melyik a motiváció? Zsidók 10:24; II. Kor. 5:9; 14 Te miért cselekszel jót, stimuláció vagy motiváció miatt?

4 Apaképünk nagyban befolyásolja:
az Isten-képünket házastársi szerepünk szemléletét szülői szerepünk szemléletét társadalmi szerepünk szemléletét a felelősségérzetünk szemléletét autoritáshoz való viszonyunkat is

5 Hogyan legyünk jó apák a gyakorlatban
Hogyan legyünk jó apák a gyakorlatban? Kívánatos-e, hogy a nők legyenek jó apák? Ha kívánatos, hogyan lehetséges ez?

6 Ha az apaság annyira fontos, hogy-hogy Jézus nem volt apuka
Ha az apaság annyira fontos, hogy-hogy Jézus nem volt apuka? Hogyan tudom Jézus életéből megtanulni az apaságot?

7 I.Mózes 2:24 „Annakokáért elhagyja a férfiú az ő atyját és az ő anyját, és ragaszkodik feleségéhez: és lesznek egy testté.” I.Mózes 5:1-2 „Ez az Ádám nemzetségének könyve. A mely napon teremté Isten az embert, Isten hasonlatosságára teremté azt. Férfiúvá és asszonnyá teremté őket, és megáldá őket és nevezé az ő nevüket Ádámnak, a mely napon teremtetének.”

8 Következtetések Isten embert és nem embereket teremtett, akinek a neve Ádám volt. Ez az ember, Ádám Isten hasonlatosságára lett teremtve. Ez az ember, aki Istenhez hasonlít, férfiú és asszony. Ezek szerint ha az ember – Ádám Istenhez hasonlít, akkor Isten is férfiú és asszony egyben.

9 Máté 5:48 …legyetek tökéletesek, ahogy a ti mennyei Atyátok is tökéletes (célját betöltött) – Csia fordítás I. János 4:8 Isten a szeretet. (~maximális jóra való törekvés)

10 A rút kiskacsa esete Az eredeti atyánk, a szellemünk Atyja, Isten. A földi atyánk, a testünk atyja a Sátán. János 8:44 „Ti atyátoktól, az ördögtől származtok, és atyátok kívánságait akarjátok teljesíteni. Embergyilkos volt kezdettől fogva, és nem állt meg az igazságban, mert nincs benne igazság. Amikor a hazugságot szólja, a magáéból szól, mert hazug, és a hazugság atyja.

11 Tehát nem volt példaképünk az Atyáról.
Ugyanolyan problémája volt Istennek, mint Ábrámnak, akinek a neve felmagasztalt atyát jelent. I.Mózes 15:1-2: Ezek után az események után így szólt az Úr Abrámhoz látomásban: Ne félj Abrám! Én vagyok a pajzsod: jutalmad igen bőséges. De Abrám ezt mondta: Ó, Uram, URam! Mit adhatsz nekem, hiszen gyermektelen vagyok, és házamat a damaszkuszi Elizér örökli.

12 Tíz parancsolat célja: hogyan lehetünk Istenhez hasonlóak
De törvény lett belőle és mi törvényesek lettünk. Jobbítás helyett inkább torzított. Jézus azzal mutatta be az Atyát, hogy ő lett a tökéletes Fia. Fiú nélkül nem tudta volna nekünk Isten bemutatni, hogy milyen az igazi Atya. Jézus nemcsak bemutatta az Atyát, hanem az ő célja (motivációja) az volt, hogy tetsszen az Atyának.

13 Motiválás és stimulálás
Motiválás: belülről származik Stimulálás: kívülről Pálnak motivációja: II.Kor.5:9 Ezért arra törekszünk, hogy akár itt lakunk még, akár elköltözünk, kedvesek legyünk neki. II.Kor.5:14 Mert a Krisztus szeretete szorongat minket… Pál stimulációja: Zsidók 10:24 Ügyeljünk arra, hogy a egymást kölcsönösen szeretetre és jó cselekedetekre buzdítsuk.

14 Kérdés Te Isten fiai közé tartozol, vagy az Ördög fia vagy, akit a törvények és szabályok által kell megfogni? A törvényt a törvényteleneknek írták.


Letölteni ppt "Készítette: Jon A. Palmer"

Hasonló előadás


Google Hirdetések