Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Coolplex - Fordított ozmózisos rendszerű víztisztító berendezés

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Coolplex - Fordított ozmózisos rendszerű víztisztító berendezés"— Előadás másolata:

1 Coolplex - Fordított ozmózisos rendszerű víztisztító berendezés
TISZTA VÍZ Coolplex - Fordított ozmózisos rendszerű víztisztító berendezés

2 Bemutatkozás A Kisváros Kft ( a Coolpex Enterprises Company Ltd ( kizárólagos magyarországi forgalmazója. Cégünk küldetése, hogy személyes vízügyi tanács-adókon keresztül megfizethető áron, a lehető legjobban működő és a lehető legjobb minő-ségű vizet előállító ozmózisszűrőket biztosítsuk ügyfeleink számára. Ez a küldetés a saját és gyermekeink egészségéről szól. Sajnos a magyarok nagy része nem néz ki egészségesnek, ami a vitaminhiánynak és a mérgek felhalmozódásának is köszönhető. Úgy gondoljuk, hogy a tiszta víz fogyasztásával hosszútávon még az is jelentős javulásra számíthat, - aki nem változtat életmódján. Azért gondoljuk így, mert kevesebb méreg jut majd a szervezetébe (amik egyébként a legtöbb bajunk okozói) a csapvízzel és az ásványvizekkel, valamint a tiszta víz hatására a táplálékban lévő kevés vitamin jobban fel tud majd szívódni, ezen kívül a mérgek is lényegesen jobban tudnak majd kiürülni. Egy ember genetikailag 120 évre van tervezve, ehhez képest 50 évesen szinte alig van egészséges ember Magyarországon, sőt sajnos ma már a tizenéves fiatalok nagy része sem egészséges. Ne törődjünk bele, hogy ötven évesen gyógyszerfüggőnek kell lennünk, és nem élhetünk teljes értékű életet! Egy jó autó sem tart sokáig silány üzemanyaggal.

3 A Vízszennyezés forrásai
A vizek szennyezése hatalmas méreteket öltött. Az ipari és mezőgazdasági tevékenység következtében savak, lúgok, az egészségre káros fémek és nem fémek, szerves anyagok, növényvédő szerek, gyomirtók, hormonok kerültek vizeinkbe. A vízszennyezés legjelen-tősebb szereplője az ipar, elsősorban a vegyipar. Az ipari szennyvíz mennyisége naponta 2,5 millió köbméter, melynek mintegy a fele kerül tisztítás nélkül a szabadba. A másik nagy szennyező a mezőgazdaság. Vegyszerek, gyomirtók, rovarirtók, műtrágyák kerül-nek a felszíni vízkészletbe. Ezen kívül a háztartások szerepe óriásira növekedett a mosó-szerek, öblítők, vízlágyítók, kozmetikumok, savak és lúgok széleskörű használatával. A szennyezett víz sajnos több környezeti katasztrófához vezetett. A balesetek, az emberi figyelmetlenség és felelőtlenség következményei súlyos sebeket ejtettek a természeten, és így a mi életünkön is. Ezért különösen fontosak a víz minőségének vizsgálati módszerei és a víztisztítás lehetőségei!

4 Nem mindegy milyen vizet iszunk!
A csapvíznél a fertőtlenítésre használt aktív klór magához vonzza a szabad részecs-kéket, és ezzel rontja a sejtek működési feltételeit. A klór önmagában is veszélyes idegméreg. Károsítja az agyat, az emésztő szerveket, az érfalat, a vízben lévő egyéb anyagokkal reakcióba lépve újabb egészségre ártalmas vegyületek keletkeznek: klórozott szénhidrogének, klórozott metán származékok, (ezek rákkeltők!), klór-fenolok, klóraminok, amik pedig a víz rossz szagát, ízét eredményezik. Egyébként a csapvízbe hivatalosan közzétett egyéb mérgek sem az ember barátai. Ezen kívül a vízbe olyan anyagok is kerülnek, amiket nem is vizsgálnak, hatásuk kiszámíthatat-lan. A média hangos a legújabb veszéllyel, a hormonokkal, melyek a fogamzásgátló tablettákból kerülnek a vizekbe.

5 A víz feladatai az emberi szervezetben
Segíti az emésztést és megakadályozza a gyomor elsavasodását (gyomorégés). Segíti a vesék működését, és optimálisra állítja be a test tisztulási folyamatait. Segíti az összes anyagcsere folyamatot. Erősíti a szívet és a keringést. Javítja a szervezet immunrendszerét. Aktiválja az idegrendszert és csökkenti a stresszre való hajlamot. Növeli a koncentráló- és teljesítő képességet. Frissességet és rugalmasságot kölcsönöz a bőrnek. Elszállítja a tápanyagokat a sejtekhez. Eltávolítja az anyagcsere során keletkezett felesleges termékeket, mérgeket. Rugalmassá teszi az izületeket a csontok összekapcsolásához. Így tehát nem mindegy, hogy mit iszunk meg. Számos ország, sőt az egyik legnagyobb világ-szervezet is meghatározta az ivóvíz fogalmát: a biztonságos ivóvíz az a víz, mely egy életen át fogyasztva sem jelent veszélyt az egészségre. A jó minőségű víz színtelen, szagtalan, nem tar-talmaz az egészségre káros anyagokat.

6 Hogyan hat a víz gyermekeink fejlődésére, és a mi életünkre?
az élet igazi forrása az a víz, amelyben nincs vagy minimális az ásványi anyag. Az esővíz ami, valóban fel tudja venni a tápanyagokat a talajból, kiváló oldószer, oldott anyag tartalma majdnem nulla. Ahol bőséges esők esnek, és így nem kemény, szennyezett locsolóvizek viszik a tápanyagokat a növényekbe, ott hosszú életű, gyönyörű növények élnek (pl. Angliában a fű). Az embereknek is ilyen vízre van szüksége! Ezt a véleményt, azóta számos szakértő tovább finomította. Rájöttek, hogy a szervezet méregtelenítésére elsősorban a tiszta, lágy víz alkalmas. Harvey Diamond /Testkontroll/: Az anyagcseréhez elengedhetetlen az ásványi anyagok jelenléte, de a szervezet az ásványokat csak szerves formájukban tudja hasznosítani. A szervezetbe juttatott, de fel nem használt ásványi anyag a különböző testszövetekbe, szervekbe, izületekbe, csontokba, a keringési rendszerbe lerakódik, s e lerakódások idővel betegséget okoznak, sőt, életveszélyessé is válnak. Vesekő, epekő, az agy meszesedése, érelmeszesedés, szívbaj lehet a vége. A csapvízben lévő klór a szervezeten belül hajlamos reakcióba lépni a zsírokkal (elsősorban állati eredetű zsírokkal: ami bizony bőven akad a szokásos étrendben), s együtt egy kenőcsös állagú anyagot alkotnak. Ez a ragacs aztán letapad a vivőerek belső oldalára és ott meszesedést, arterioszklerózist okoz, aminek a vége a manapság leggyilkosabb kór, a szívroham. Tehát már csak a klórozás szokása elegendő ok lenne arra, hogy az ember kizárólag ozmózis vizet fogyasszon.

7 Víztisztítás Felismerve a tényt, hogy mennyire fontos az ember szervezetének a víz és hogy a környezetszennyezés miatt megfelelő ivóvízhez jutni szinte lehetetlen, a fejlett országok és a nagy nemzetközi szervezetek többféle víztisztítási eljárást kísérleteztek ki és hagytak jóvá. A háztartási ivóvíz tisztítás területén ez az eljárás az ún. fordított ozmózis (reverse osmosis). Először a NASA fejlesztette ki ezt a módszert az űrhajósok számára, majd a haditengerészetnél használták, hogy a tengervízből ivóvizet nyerjenek. Szerencsére az élelmiszeripar is elkezdte használni Pl: Zwack Unicum, Coca Cola, Gyümölcslevek és mára már a lakosság számára is elérhető módszerről van szó, melynek lényege a következő: Mi az ozmózis? Mi a fordított ozmózis (RO)? Az RO berendezés működési elve?

8 „Ősidőktől fogva a vizet egészségesnek tartották, de a betegségek forrásának is.
Ma már tudjuk, hogy az emberi szervezetben a víz feladata a sejtek közti anyagcsere megvalósítása (oldószer és a salakanyagok elszállítója), a testhőmérséklet szabályozása és részt vesz a szervezetben végbemenő biokémiai folyamatokban. A víz / H2O / teszi lehetővé ezeket a folyama-tokat és nem az oldott anyagok, szuszpendált ásványi anyagok és egyéb alkotóelemek.” „Az alacsony TDS tartalmú víz (1-100 mg/l) fogyasztása teljesen biztonságos.” (Megjegyzés: Az USA-ban több millió ember él hosszú idő óta olyan városban, ahol alacsony TDS tartalmú ivóvizet fogyasztanak. Ezek a városok pl.: Boston (64 mg/l), Portland (23 mg/l), Baltimore (89 mg/l), San Francisco ( mg/l), Seattle (34-47 mg/l).

9 Kísérletek Elektromos kicsapatás Teakísérlet
A jobb oldali pohárban csapvízből kicsapódó A bal oldalon a tiszta vizes pohárban szennyezőanyagok láthatók jobban oldódik a teafilter anyaga.

10 Az ozmózis víz előnyei Állandó minőségű ivóvíz a vízvezetékrendszer meghibásodása, ökológiai problémák, vagy véletlen vízszennyezés esetén is. Mindig a megfelelő mennyiségben rendelkezésre áll a tiszta friss ivóvíz. Segít a diétázóknak az előírt étrend betartásában. Kevesebb cukortól is édesebbek lesznek italaink. Ideális a teafőzők, vasalók, kávéfőzők, üzemeltetéséhez. Óvja az egészséget, mert nem tartalmaz baktériumokat, vírusokat, klórt, szerves kémiai anyagokat, vegyszereket, ipari szennyeződéseket, nehézfémeket, toxikus és rákkeltő anyagokat, hormonokat, így nem mérgezi a szervezetünket, valamint a legtöbb eltávolítandó salakanyagot, méreganyagot tudja felvenni és kiüríteni a szervezetünkből. Pozitívan hat a közérzetünkre és anyagcserénkre. Hajmosás utáni öblítésre kifejezetten ajánlott. Ajánlott csecsemők számára. A csapvízből készített étel, ital életveszélyes lehet gyermekünk számára! Sok szabad elektront és protont tartalmaz, elősegítve a sejtek elektromágneses működésének körülményeit. Az ozmózis víz emlékező képessége kiváló, homeopátiás gyógymódokhoz jól használható. Hosszantartó jégkocka készíthető a tiszta vízből. Javítja az italok és ételek ízét, színét, eltarthatóságát (lásd. Tea vagy limonádé kísérlet!!!) Az allergiás tünetek jó eséllyel megszűnnek. Mivel megtisztít a mérgektől, lényegesen tisztább, boldogabb életünk lehet!

11 Termékek Gépeinkkel a szennyezőanyagok kb. 95%-át lehet a csapvízből eltávolítani. Milyen szerve-zetek jóváhagyásával gyártják, forgalmazzák a cégek az ilyen típusú berendezéseket? A WHO (Egészségügyi Világszervezet) 2004-ben Genfben megfogalmazta az „Ivóvíz-minő-ségi Útmutató” c. határozatát: „Az Ivóvíz-minőségi Útmutató elsődleges célja a közegészség védelme”. Ebben az Útmutatóban szerepel a fordított ozmózis eljárás, mint az ivóvíztisztítás egyik lehetséges módszere. Az NSF International (Nemzeti Közegészségügyi Alapítvány) segít megvédeni az emberek egészségét azáltal, hogy termékeket minősít és hogy élelmiszerekre, vízre, levegőre és fo-gyasztási cikkekre standard-eket ír elő. Számos RO rendszer, pontosabban azoknak bizonyos elemei, NSF minősítést kaptak. (Az általunk forgalmazott gépeknél: tartály, membrán) A WQA (Vízminőségi Egyesülés) egy non-profit nemzetközi kereskedelmi szervezet, mely képviseli a háztartási, kereskedelmi, ipari és városi vízkezelési területet. E szervezet termék-teszteket végez, és szakértőket oktat. (A membránt gyártó cég tagja e szervezetnek, valamint mindhárom előszűrőnk megkapta a WQA minősítését.) Az FDA (Élelmiszer és Gyógyszerhatóság) egyike a legrégebbi és legelismertebb amerikai fogyasztóvédelmi szervezeteknek. Célja, hogy megvédje és elősegítse a közegészséget azáltal, hogy a piacon biztonságos termékek jelenjenek meg, azáltal, hogy folyamatosan ellenőrzi a forgalomban lévő termékek biztonságát, azáltal, hogy segít az embereknek pontos és tudomá-nyos alapokon nyugvó információt nyújtani. (A membrán, ill. az 1 és 5 mikronos előszűrő megkapta az FDA minősítését!)

12 R-50ND és R-50AD víztisztító berendezések
RO (Reverse osmosis – fordított ozmózis) rendszerű háztartási ivóvíztisztító berendezés Standard jellemzők: 1. fokozat: 5 mikronos „sodrott fonalú” előszűrő (dupla O-gyűrűs szűrőházzal) /CE, FDA és WQA minősítések/ 2. fokozat: aktív szénszűrő – előszűrő (dupla O-gyűrűs szűrőházzal) /CE és WQA minősítés/ 3. fokozat: 1 mikronos „sodrott fonalú” előszűrő (dupla O-gyűrűs szűrőházzal) /CE, FDA és WQA minősítések/ 4. fokozat: RO membrán – mi a legjobb minőségű TFM (Thin film = vékony film) membránok közül, a CSM márkát választottuk /CE, NSF, FDA és JHP minősítések/ 5. fokozat: utó-szénszűrő /CE minősítés/ 12 l-es tartály /NSF és CE minősítések/ Megengedett nyomás: R-50ND /2-7 bar/, R-50AD /1-7 bar/ Maximális kapacitás 7 bar nyomás mellett: 200 L/nap Méretek: A tisztító rész: R-50ND R-50AD - magassága: 41 cm 51 cm - szélessége: 42 cm 43 cm - mélysége: 14 cm 22 cm A tartály: - magassága: 43 cm - átmérője: cm

13 R-50ND és R-50AD Membrán és a szűrők
Átlagos használat mellett az előszűrő betéteket fél évenként a membránt pedig két évenként tanácsos cserélni.

14 CW-50C, CW-50T hordozható kivitel
RO (Reverse osmosis – fordított ozmózis) rendszerű háztartási ivóvíz-tisztító berendezés nyomásfokozóval, kompakt kiszerelésben. Standard jellemzők: 1.) fokozat: 5 mikronos előszűrő (dupla O-gyűrűs szűrőházzal) /FDA és WQA minősítések/ 2.) fokozat: aktív szénszűrő – előszűrő (dupla O-gyűrűs szűrőházzal) /WQA minősítés/ 3.) fokozat: 1 mikronos előszűrő (dupla O-gyűrűs szűrőházzal)/ FDA és WQA minősítések/ 4.) fokozat: RO membrán (több márka közül választható) – mi a CSM márkát választottuk /NSF, FDA és JHP minősítések/ 5.) fokozat: utó-szénszűrő 8 l-es tartály /NSF, CE/ Megengedett nyomás: 1-7 bar Kapacitás 200 liter/nap Méretek: - magassága: 41 cm - szélessége: 27 cm - mélysége: 48 cm

15 DP-200 és DP-300 Fordított ozmózis rendszerű ivóvíztisztító
berendezés vízadagoló készülékei. Kiválóan csatlakoztathatóak az R-50AD nyomásfokozós RO víztisztító berendezéshez! A vízadagoló készülékek asztali ill. álló kivitelben készülnek. Elektromos hálózati csatlakozást és tiszta víz bevezetést igényelnek. Általános jellemzők: Mikroprocesszoros irányítás. Egymástól független hideg meleg kapcsolók. 100°C-ig újrafűtés. Automatikusan lekapcsoló melegítés, ha a melegvíztartály üres. Automatikus irányítás, a tartályok folyamatos utántöltése. Beépített úszószelep alkalmazása a túlcsordulás ellen.

16 KDF tartalmú SH-1 zuhanyszűrő
A KDF nagy tisztaságú réz-cink ötvözet. Hatásmechanizmusa a Redox-potenciál elvén alapul, a réz a katód, a cink az anód. Úgy távolítja el a klórt, hogy megfordítja azt az elektrokémiai folya-matot, mely eredetileg szétválasztotta a klórt a nátriumtól. A szénszűrőkkel ellentétben a KDF nem gyűjti össze a órt, hanem átváltoztatja egy, az egészségre ártalmatlan vegyületté (a kősó jelenléte kimondottan előnyös a fürdővízben - lásd fürdősók -, mert kitisztítja a bőr pórusait). A KDF ellenáll a baktériumoknak, és nem telepedik meg benne a gomba és a penész sem. A szénszűrő egység a kisebb részecskéket és baktériumokat szűri ki, és csökkenti a vízben található szintetikus vegyszere-ket. Így hatékonyabban működik a zuhanyszűrő, teljesebb körű védelmet tud nyújtani. A kalcium szulfit réteg növeli a klór eltávolításának a hatásfokát.

17 KAPCSOLAT Ha az oldal felkeltette a figyelmét, vagy bármi kérdése lenne, forduljon hozzám, a Kisváros Kft. vízügyi referenseként szívesen állok rendelkezésére. Ingyenes tanácsadás, vízminőség-vizsgálat az ön otthonában. ERŐT, EGÉSZSÉGET!


Letölteni ppt "Coolplex - Fordított ozmózisos rendszerű víztisztító berendezés"

Hasonló előadás


Google Hirdetések