Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

A szupervízió, mint specifikus munkamód alkalmazásának indikációi (L. Nellessen) – SH. 1. kötet 1. A szociális szakemberek klienseinek problémahelyzete.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "A szupervízió, mint specifikus munkamód alkalmazásának indikációi (L. Nellessen) – SH. 1. kötet 1. A szociális szakemberek klienseinek problémahelyzete."— Előadás másolata:

1 A szupervízió, mint specifikus munkamód alkalmazásának indikációi (L. Nellessen) – SH. 1. kötet 1. A szociális szakemberek klienseinek problémahelyzete 2. A problémahelyzet kihatása a szociális szakmai tevékenységek struktúráira 3. Specifikus interakciós és szociális kapcsolatok a szociális szakember – kliens és a szupervizor – szociális szakember között

2 4. A szociális szervezet logikája és a szociális segítés logikája eltér, sok esetben konfliktusos 5. A szociális szakmában végbemenő professzionalizálódás új problémákat és hibaforrásokat hoz a gyakorlati munkában. 6. A szupervízió célja és feladata a fenti problémák kezelése miközben maga is fejlődik, a fejlődés nehézségeivel.

3 Nellesen véleménye a szupervízió önálló funkciójáról Csak akkor van szociálpolitikailag jelentékeny pszichoszociális funkciója, ha önmagát olyan önálló eljárásként értelmezi és fejleszti, amely a professzionális tevékenység feltételei mellett olyan reflexiót és irányítást nyújt, amely a professzió fejlődését eredményezi!

4 Az esetre vonatkozó szupevíziót fel kell váltania a team szupervízióknak. Területei: -a személyzet továbbképzése -a hatalmi, befolyásolási rendszer elemzése szervezetfejlesztési szempontok -új munkafolyamatok bevezetése


Letölteni ppt "A szupervízió, mint specifikus munkamód alkalmazásának indikációi (L. Nellessen) – SH. 1. kötet 1. A szociális szakemberek klienseinek problémahelyzete."

Hasonló előadás


Google Hirdetések