Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Előadó: Kocsik Zsuzsanna

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Előadó: Kocsik Zsuzsanna"— Előadás másolata:

1

2 Előadó: Kocsik Zsuzsanna
A Pályázó tájékoztató felület és a WEB-es feltöltés használata, tipikus hibák Előadó: Kocsik Zsuzsanna

3 Pályázó tájékoztató felület
FONTOS: A Közvetítői szerephez kapcsolódó minden adatkérés esetén ugyanazt az egyetlen címet kell használni!!! Minden átvett pályázat adatlapjának 3.17 pontjában PályTáj felületre való belépéshez Azonnali értesítések fogadásához A legfontosabb státuszváltozások EMIR-ben való rögzítésekor/jóváhagyásakor automatikus értesítés indul a megadott címre Befogadás Elutasítás Támogatás Pályázat visszavonása

4 Azonnali e-mail értesítések
Az értesítés tartalmazza az ÚSZT PályTáj felület elérhetőségét, ahol a levél részletes tartalma elolvasható. Tisztelt Cím! Ezúton tájékoztatjuk, hogy a GOP /M EMIR azonosítószámú projektet érintően változás történt. Az üzenet részletes tartalma itt tekinthető meg: Pályázó tájékoztató Üdvözlettel, EMIR Pályázó Tájékoztató Jelen üzenetet a rendszer automatikusan generálta, kérem, ne válaszoljon rá.

5 Pályázó Tájékoztató Felület
Az alintézkedést kiválasztva (GOP v. KMOP) csak azok a pályázatok láthatók, melyeknek 3.17 pontjában a bejelentkezési cím lett kitöltve. A Pályázat kiválasztása, és az azonnali üzenetek elolvasásának bejelölése után a bal oldali menüsorban olvasási joggal láthatóak a Pályázó által használható funkciók. ÚJ, csak közvetítői jogosultsággal használható funkció: „Közvetítői levelek”

6 Pályázó Tájékoztató Felület
Közvetítői PályTáj felület elérhetősége: Közvetítői PályTáj TESZT felület: Pályázók PályTáj felület elérhetősége:

7 Pályázó tájékoztató felülethez kapcsolódó tipikus hibák
A Pályázati adatlap funkciójába rossz címek kerülnek feltüntetésre. Továbbá, ha az cím mezőbe „plusz space” vagy egyéb más karakter kerül, a pályázatok már nem láthatóak a PályTáj felületen. Az cím után szereplő „plusz space” karakter, melyeket a MAG Zrt. már nem lát az EMIR-ben, valószínűleg akkor jön létre, amikor vágólappal másolják a mezőbe az címet.

8 WEB-es felület használata
Célja: Postai kézbesítéssel szemben gyorsabb; Regisztrációs szám generálás, ami összeköti a pályázatot és a hitelkérelmet; Közvetítők regisztrációja: Közvetítő szervezet neve; Közvetítő szervezet postacíme; Felhasználó neve; Telefonszám; cím; Jelszó; A regisztrációt követően értesítést kap a MAG Zrt. felelőse a megadott címre, aki megvizsgálja a regisztráció jogosságát. A döntésről a Közvetítő szervezet munkatársa a regisztrációkor megadott címre értesítés kap.

9 Pályázatok regisztrációja
Kódszám Pályázó teljes neve; Pályázó adószáma; Projekt címe; Nyilatkozat (pdf) feltöltése; Pályázati anyag (xzip) feltöltése; Egyéb dokumentumok feltöltése: ha van olyan dokumentum, amit a fentieken kívül szeretnének a pályázati anyaghoz csatolni, itt van rá lehetőség. Pályázati regisztráció mentése után még lehetőség van a pályázat adatait módosítani a „Pályázatok listája” felületen a Módosításra kattintva vagy beküldeni az EMIR rendszerbe a pályázatot a „Véglegesítés”-re kattintva.

10 Pályázat regisztrálása tesztfelület:
A pályázatok és közvetítők regisztrációs felülete az alábbi címen érhető el: emir.nfu.hu/nd/kwr Pályázat regisztrálása tesztfelület:

11 WEB-es felülethez kapcsolódó tipikus hibák
Nem egyértelmű, hogy a pálytáj és WEB-es felületet mikor és mire kell használni. Minden esetben szükséges a xzip feltöltésekor a véglegesítés gombra való kattintás, ha már nem szeretnénk módosítani. Ennek hiányában nem jelenik meg az EMIR rendszerben a regisztrációs szám. Továbbra is kötelező a postai benyújtás és a WEB-es regisztráció! A feltölthető xzip fájl mérete maximálisan 50 MB lehet, így célszerű a Közvetítőnek ellenőriznie a pályázótól való átvételkor az xzip fájl méretét. (A formátum megváltoztatásával, vagy tömörítéssel kicsinyíthető.)

12 Tipikus hibák a pályázatokban
Az értékbecslésben a telekre meghatározott érték meghaladja az összes elszámolható költség 10 %-át. A projekt nem elszámolható költségtételeket tartalmaz: ingatlan beruházás esetén: bontás, sittszállítás, kertépítés eszközbeszerzés esetén: nem megfelelő vámtarifa számú eszközök beszerzése, értékhatár ( Ft alatti a beszerezni kívánt eszköz) hardverbeszerzés esetén Ft alatti hardverek beszerzése szoftverbeszerzés esetén: egyedi fejlesztésű szoftver beszerzése A pályázó a beszerezni kívánt ingatlanban nem szerez 1/1 tulajdoni hányadot A pályázó a beruházást nem per- és igénymentes ingatlanon kívánja végrehajtani Nem megfelelően teljesített hiánypótlás A pályázó közeli hozzátartozótól szerzi be az ingatlant A projekt Annex-es beruházásra irányul

13 Tipikus hibák a pályázatokban
Tartalmi módosítás hiánypótlás után A pályázó az értékbecslésben megállapított piaci értéknél magasabb áron szerzi be az ingatlant A projekt tárgya telekhatáron kívüli infrastrukturális beruházás (volt ilyen, de nem jellemző) A projekt tartalmaz olyan költségtételt, mely a pályázó saját maga által előállított, forgalmazott eszköz, szoftver, saját maga által nyújtott szolgáltatás, saját maga által forgalmazott rendszer bevezetésének költsége (volt ilyen, de nem jellemző) Megkezdett projekt (volt ilyen, de nem jellemző) Negatív hitelbírálat, vagy 30 napon belül nincs hitelbírálat.

14 Köszönöm megtisztelő figyelmüket!


Letölteni ppt "Előadó: Kocsik Zsuzsanna"

Hasonló előadás


Google Hirdetések