Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Készíts utat a Kegyelem előtt!. Készíts utat a kegyelem előtt! Az Istennel való kapcsolat három képe: (1)Isten vezetése / Jézus követése (2)Krisztus tanúja.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Készíts utat a Kegyelem előtt!. Készíts utat a kegyelem előtt! Az Istennel való kapcsolat három képe: (1)Isten vezetése / Jézus követése (2)Krisztus tanúja."— Előadás másolata:

1 Készíts utat a Kegyelem előtt!

2 Készíts utat a kegyelem előtt! Az Istennel való kapcsolat három képe: (1)Isten vezetése / Jézus követése (2)Krisztus tanúja (3)Isten előtt járás - útkészítés Tanítás vázlat: - Útkészítés az Ószövetségben - Bemerítő János útkészítése - Útkészítés az Újszövetségben - Alkalmazás

3 Készíts utat a kegyelem előtt! Útkészítés az Ószövetségben Mit csinál az útkészítő? Mit csinál az útkészítő? – A kép eredete; szellemi párhuzam: Zsolt 85.13-14 A próféták mindegyike ezt tette - Zsid 1.1-2A próféták mindegyike ezt tette - Zsid 1.1-2 Mi a sorsa az útkészítőnek? - ApCsel 7.51-52Mi a sorsa az útkészítőnek? - ApCsel 7.51-52 Isten nem is ígér mást - Ez 2.3-5, Zsid 13.7 Isten nem is ígér mást - Ez 2.3-5, Zsid 13.7 Útkészítés módja: Ítélethirdetés - Jón. 3,4 Útkészítés módja: Ítélethirdetés - Jón. 3,4 Útkészítés az ÓSZ-ben:Útkészítés az ÓSZ-ben: Ítélethirdetés az Igazságos Isten előtt

4 Mal. 3,23 Mal. 3,23 Hogy fordul az atyák és gyerek szíve egymás felé? Lk 3.2-9 Lk 3.2-9 Célja: megnyitni a szemeket Isten szabadítására Módja: Ítélethirdetés Jó zsaru - rossz zsaru figura (itt a válasz Mal-ra) Mt 3.11 Mt 3.11 ÓSZ próféta, de a Kegyelemre mutat Bemerítő János különleges útkészítése: ÓSZ módszerekkel útkészítés az ÚSZ Istene előtt ÓSZ módszerekkel útkészítés az ÚSZ Istene előtt Készíts utat a kegyelem előtt! Bemerítő János útkészítése

5 Útkészítés az ÚSZ-ben is van: Lk. 10.1: Útkészítés az ÚSZ-ben is van: Lk. 10.1: Elküldte őket maga előtt... ahova menni készült Ki előtt készítem az utat? Lukács 4.16 Ki előtt készítem az utat? Lukács 4.16 Maradhat-e az útkészítés ítélethirdetés az ÚSZ-ben? Maradhat-e az útkészítés ítélethirdetés az ÚSZ-ben? Félig: Judás 1.23 (károli) Félig: Judás 1.23 (károli) Károli problémája – : Félelemmel! Károli problémája – : Félelemmel! Az útkészítés itt egy kicsit más: Lk. 10.3 Az útkészítés itt egy kicsit más: Lk. 10.3 Mint bárányok a farkasok között... Készíts utat a kegyelem előtt! Útkészítés az Újszövetségben

6 Ha az ÚSZ-i útkészítés nem ítélet, akkor micsoda? Ha az ÚSZ-i útkészítés nem ítélet, akkor micsoda? Mal 3.1: Malakiás új képe: Követ Mal 3.1: Malakiás új képe: Követ 2Kor 5.20: Pál újabb képe: Békéltetés 2Kor 5.20: Pál újabb képe: Békéltetés Mit békít mivel? Mit békít mivel? Újszövetségi útkészítés: Újszövetségi útkészítés: Békekövet készíti az utat a Kegyelem Istene előtt Készíts utat a kegyelem előtt! Útkészítés az Újszövetségben

7 Ószövetségben: Cél: Cél: Zsolt. 34,19: megtört szív Mód: Mód: Zsolt. 85,14: Ítélethirdetés Készíts utat a kegyelem előtt! Útkészítés - áttekintés Újszövetségben Újszövetségben Cél: Cél: Megtört szív Mód: Mód: Lk 4.16: Kegyelem meghirdetése 2Kor. 5,20: Megbékélés Mi lehet ez „helyzetben”? Mi lehet ez „helyzetben”?

8 Őrállás (Ez. 33) ÚSZben is érvényben Őrállás (Ez. 33) ÚSZben is érvényben Az ítélet szemben a (bűnt) felfedezőkedvvel (Rogers) Az ítélet szemben a (bűnt) felfedezőkedvvel (Rogers) Júd. 1,23(ÚF!); Jak. 5,16; 1Pt. 5,8-9 Júd. 1,23(ÚF!); Jak. 5,16; 1Pt. 5,8-9 Melyik állításnak vagy ma hiteles tanúja? Melyik állításnak vagy ma hiteles tanúja? (1) A bűnösök az ítéletre mennek! (2) A bűnös kegyelmet kap, meggyógyul a keresztnél !! Egy tény: az önzésünk torzítja az észlelésünket Egy tény: az önzésünk torzítja az észlelésünket Fil. 2,3: A másikat különbnek tartva... Mt. 5,41: a második mérföld Róm. 12,20: parázs az ellenséged fejére Mát. 7,3: Gerenda vagy szálka? Készíts utat a kegyelem előtt! Az alkalmazás néhány további kérdése

9 Uram, Irgalmazz! Dicsőség Istennek, Békesség az embernek Szent vagy Isten báránya, ADJ NEKÜNK BÉKÉT! Készíts utat a kegyelem előtt! Útkészítés - Megbékélés a Kegyelem Istenével Kodály Zoltán: Magyar Mise

10 Készíts utat a kegyelem előtt! Tégy engem békeköveteddé Tégy engem békeköveteddé

11 Készíts utat a kegyelem előtt! Tégy engem békeköveteddé Tégy engem békeköveteddé, Hogy hinthessem az ige magvakat! Ó, Szentlelked hadd uralkodjék bennem, És az ajkamra adj tiszta szavakat!

12 Készíts utat a kegyelem előtt! Tégy engem békeköveteddé Ó add, Uram, hogy soha ne feledjem, hogy mi voltam, s hogy mivé lettem én! Egész életemmel, lényemmel hirdessem: Jézus él! Benne mindig van remény.

13 Készíts utat a kegyelem előtt! Tégy engem békeköveteddé Tégy engem békeköveteddé, Bár nélküled én oly kicsi vagyok, A harcaim közt az ad erőt nékem, Ha az Ige fénye újra rám ragyog.

14 Készíts utat a kegyelem előtt! Tégy engem békeköveteddé Ó add, Uram, hogy soha ne feledjem, hogy mi voltam, s hogy mivé lettem én! Egész életemmel, lényemmel hirdessem: Jézus él! Benne mindig van remény.

15 Készíts utat a kegyelem előtt! Tégy engem békeköveteddé Tégy engem békeköveteddé, Mert sóvárogva vár rád a világ! Ó, add, hogy lámpás legyek szent kezedben, Aki utat mutat másoknak hozzád!

16 Készíts utat a kegyelem előtt! Készítsük el, készítsük el Jöjjetek, készítsük az Úr útját!

17 Készíts utat a kegyelem előtt! Készítsük el, készítsük el Készítsük el, készítsük el, jöjjetek, készítsük az Úr útját! Készítsük el, készítsük el, jöjjetek, készítsük az Úr útját!

18 Készíts utat a kegyelem előtt! Készítsük el, készítsük el Áldott az a szolga, akit Mestere munkában talál, ha visszatér. Hamar itt a nap, és a Fiú újra jön, lássuk meg az idők jelét!

19 Készíts utat a kegyelem előtt! Készítsük el, készítsük el Készítsük el, készítsük el, jöjjetek, készítsük az Úr útját! Készítsük el, készítsük el, jöjjetek, készítsük az Úr útját!

20 Készíts utat a kegyelem előtt! Készítsük el, készítsük el Álljunk meg bátran a hit próbái közt, ne sodorjon mindenféle szél! Szívembe rejtem és őrzöm igédet, úgy vágylak meglátni én!

21 Készíts utat a kegyelem előtt! Készítsük el, készítsük el Készítsük el, készítsük el, jöjjetek, készítsük az Úr útját! Készítsük el, készítsük el, jöjjetek, készítsük az Úr útját!

22 Készíts utat a kegyelem előtt! Készítsük el, készítsük el Kiáltó hang szól, készítsetek ösvényt a pusztákon át! Völgy, emelkedj fel, és hegy, szállj alá, dicsőségét mindenhol hadd lássák! Kiáltó hang szól, készítsetek ösvényt a pusztákon át! Völgy, emelkedj fel, és hegy, szállj alá, dicsőségét mindenhol hadd lássák!

23 Készíts utat a kegyelem előtt! Készítsük el, készítsük el Készítsük el, készítsük el, jöjjetek, készítsük az Úr útját! Készítsük el, készítsük el, jöjjetek, készítsük az Úr útját!

24 Készíts utat a kegyelem előtt! Készítsük el, készítsük el És az ég tündöklő és fényes lesz, csak egy szempillantás alatt történik ez. Eljön felhőkben és nagy dicsőségben fehér lovon ülve az Úr Isten. És az ég tündöklő és fényes lesz, csak egy szempillantás alatt történik ez. Eljön felhőkben és nagy dicsőségben fehér lovon ülve az Úr Isten.

25 Készíts utat a kegyelem előtt! Készítsük el, készítsük el Készítsük el, készítsük el, jöjjetek, készítsük az Úr útját! Készítsük el, készítsük el, jöjjetek, készítsük az Úr útját!

26 Készíts utat a Kegyelem előtt!


Letölteni ppt "Készíts utat a Kegyelem előtt!. Készíts utat a kegyelem előtt! Az Istennel való kapcsolat három képe: (1)Isten vezetése / Jézus követése (2)Krisztus tanúja."

Hasonló előadás


Google Hirdetések