Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Újabb lépés az „e közigazgatás” jegyében: KÖKIR Horváth Zsolt Csaba 2009. május 21.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Újabb lépés az „e közigazgatás” jegyében: KÖKIR Horváth Zsolt Csaba 2009. május 21."— Előadás másolata:

1 Újabb lépés az „e közigazgatás” jegyében: KÖKIR Horváth Zsolt Csaba 2009. május 21

2 Az NKH és a közlekedés állami irányítása A közúti közlekedésről szóló 1988. évi I. törvény (Kkt)a közúti közlekedéssel összefüggő feladatokat határozza meg, többek között: a közúti közlekedés tervezése, fejlesztése, szabályozása és ellenőrzése; a közúti közlekedés szervezeti és működési feltételeinek meghatározása; a közúti közlekedési hatósági feladatok ellátása; a közúti közlekedés biztonságát szolgáló nevelés, felvilágosítás és propaganda; a közúti közlekedési szakemberek és a közúti járművezetők vizsgáztatása; a járművek műszaki vizsgálata. A törvény értelmében a közúti közlekedéssel összefüggő állami feladatokat a Kormány, a minisztériumok, ezek szervezetei – egységes közlekedési hatóság is – látják el.

3 Jogszabályból fakadó feladatok maradéktalan, magas színvonalon történő ellátása Ahol lehetséges, ott közreműködők bevonása Elsősorban az ellenőrzés, felügyelet ellátása Tiszta, egyenlő feltételeket megkövetelő versenyhelyzet biztosítása Az előírások maradéktalan betarttatása, folyamatos tevékenység kontrol, szükség esetén gyors beavatkozás Költséghatékony, tervezhető bevételt generáló működési modell az NKH és a közreműködői részére NKH stratégia alapján:

4 Hatósági Keret Rendszer egységes, hiteles, elektronikusan tárolt adatbázis Módosítás csak ellenőrzött adatokkal On line, real time adatkapcsolat a társ szervezetek között Kisebb humánerőforrás igény (a partnereknél is) Alacsonyabb üzemelési, „termelési” költség Visszaélési lehetőség tovább minimalizálása A hatósági stratégia IT megvalósulása: Hatósági Keret Rendszer Főbb előnyei:

5 KÖKIR jogi környezet változás: a jelenlegi szerződés helyett, új megállapodás (végső megkötési határidő: a KÖKIR indulása) a jármű megfelelőségének ellenőrzésében az vehet részt, aki a külön jogszabályban meghatározott személyi és tárgyi feltételekkel rendelkezik A KÖKIR a HKR egy modulja Használatának feltételrendszere:

6 Az új szerződés A KÖKIR tesztoldalról letölthető Tartalmaz egy adatkezelési hozzájárulást. Tartalmazza a pénzügyi elszámolás rendjét. Tartalmazza az eljárás során alkalmazandó, jogszabályban nem szereplő szabályokat.

7 Az együttműködési szerződés elérhetősége

8 Az egyes közlekedési tárgyú törvények módosításáról szóló 2007. évi CLXXV. törvény jelentősen megváltoztatta a vizsgabiztosok jogállását is. Tanúsítványadó, vizsgabiztos helyett… –Szakértő? –Új típusú vizsgabiztos? –Humán közreműködő? Megszüntette a mérlegelési jogosultságot. A vizsgálatban közreműködőként és nem hatósági személyként jár el! Személyi feltételek

9 Humán feltételek Képzett munkaerő: –a képzés e-learning formájában (telephely vezető, „vizsgabiztos”, adminisztrátor kategória) –A hallgatók saját magukat regisztrálhatják. (3200) –Vizsgára személyesen meg kell jelenni, és bemutatni a személyes okmányokat és bizonyítványokat. –Vizsgák regionális szinten, csak a „vizsgabiztosoknak”

10 IT és a rendszer tesztje új vizsgasori interfész kialakítása szükséges Fix IP cím szükséges A jelenlegi hardver környezet megfelelő, az új rendszer erőforrásigénye megegyezik a GJM-KIV rendszerével módosul az elszámolás módja

11 I T és a rendszer tesztje a https://hkrteszt.nkh.gov.hu internetes oldalról érhető el.A tesztrendszer már él: a https://hkrteszt.nkh.gov.hu internetes oldalról érhető el.https://hkrteszt.nkh.gov.hu Aki még nem jelentkezett be a tesztelésre, a Regionális Igazgatóságokon lehet jelentkezni. Szükséges informatikai feltételek:Szükséges informatikai feltételek: 1. Publikus Internet felől fix IP cím,1. Publikus Internet felől fix IP cím, 2. Browser Firefox 2.x, vagy Internet Explorer 7.x.2. Browser Firefox 2.x, vagy Internet Explorer 7.x. 3. Acrobat Reader 8.x.3. Acrobat Reader 8.x. 4. Számítógép és nyomtató,4. Számítógép és nyomtató, 5. Java 6-os futtató környezet,5. Java 6-os futtató környezet, 6. Azonosításhoz kártyaolvasó, személyre szóló kártya (nem indulási feltétel)6. Azonosításhoz kártyaolvasó, személyre szóló kártya (nem indulási feltétel)

12 Az új rendszer belépési oldala

13 Az új képzési módszert bemutató minta oldal

14 A KÖKIR rendszer sajátosságai Az interfész a mérési adatokon kívül fotót és kiválasztott hibákat is továbbít. 1 db adatbázis, egy programfelület Rendszer integrálása a V2 (volt GI) és a típusbizonyítvány modulokkal Tanúsítvány nyomtatása Műszaki adatlap hagyományos papírra, nem előnyomott nyomtatványra KEK KH adatkapcsolat

15 Hatósági Keretrendszer Jövőkép Csatlakozó rendszerek: KEK KH, VPOP, stb. Csatlakozó rendszerek: KEK KH, VPOP, stb. Műszaki vizsgáztatási rendszer Közúti ellenőrzési rendszer Elektronikus útdíj ellenőrző rendszer Forgalmi engedélyezési rendszer Környezet- védelmi felülvizsgálat Elektronikus forgalomba helyezés (V2)

16 Köszönöm megtisztelő figyelmüket!


Letölteni ppt "Újabb lépés az „e közigazgatás” jegyében: KÖKIR Horváth Zsolt Csaba 2009. május 21."

Hasonló előadás


Google Hirdetések