Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

B ŐRFERTŐZÉSEK Zsadony Dorina. G OMBÁS FERTŐZÉS Viszketés Kipirosodás Fáradság Éhségérzet Fehér pikkelyek válnak le a bőr felületéről Tünetek :

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "B ŐRFERTŐZÉSEK Zsadony Dorina. G OMBÁS FERTŐZÉS Viszketés Kipirosodás Fáradság Éhségérzet Fehér pikkelyek válnak le a bőr felületéről Tünetek :"— Előadás másolata:

1 B ŐRFERTŐZÉSEK Zsadony Dorina

2 G OMBÁS FERTŐZÉS Viszketés Kipirosodás Fáradság Éhségérzet Fehér pikkelyek válnak le a bőr felületéről Tünetek :

3

4 M EGELŐZÉSE : A hajlatokat és az újjak közét szárazon tartani, és rendszeresen tisztán tartani ezeket!! Kezelése: o A kialakult gombásodás 8 hétig kell kezelni, de a kezelés ezek után is ajánlott, hogy biztosan megszűnjön a fertőzés.

5 P IKKELYSÖMÖR A szervezet hírtelen túl sok hámsejtet termel, ennek következtében a sejtek felszaporodnak a bőr felszínén még mielőtt érett hámsejtekké válhatnának. Bőrt, körmöket, ízületeket és nagyon ritkán a nyálkahártyát is érinti. Ezüst pikkelyekkel borított, vöröses foltok keletkeznek. Általában a legtöbb kezelésnek ellenáll. Krónikus kiújulásra hajlamos. Égő, szúrós érzéssel járnak. A köröm elvastagodik, berepedezik vagy leválik. Hámdarabkák a haj tövén Viszketés (bőr, száj, torok, orr)

6

7 S ZEMÖLCS Kemény bőrkinövés a test különböző részein Leginkább vírus okozza Mérete változó

8 T IPUSAI Közönséges szemölcs Talpon növő szemölcs Fonálszerű Lapos szemölcs Anogenitális

9 K EZELÉSE Különböző ecsetelők, paszták használata Fagyasztás Az elhalt szöveteket elkell távolítani steril pengével vagy bőrollóval.

10 HERPESZ Tünetei Viszkető érzés Kis területeken bizsergő, égő érzés Bőrpirosodás Vírus okozza Hólyagképződéssel jár Leginkább a szájon és környékén jelennek meg

11 A CNE Gyulladásos elváltozás Először lányoknál jelenik meg Évekig fennállhat Ritkán csecsemőkori acne is előfordulhat Fázisai: |. ||. |||. |V. V.

12 Ö VSÖMÖR Bárányhímlő által okozott ideg és bőrgyulladás Tünetei folyamatosan alakúlnak ki viszketés,zsibbadás,égő érzés,vagy akár szúró fájdalom hólyagok keletkeznek általában 50év kor után de a fiataloknál is előfordulhat


Letölteni ppt "B ŐRFERTŐZÉSEK Zsadony Dorina. G OMBÁS FERTŐZÉS Viszketés Kipirosodás Fáradság Éhségérzet Fehér pikkelyek válnak le a bőr felületéről Tünetek :"

Hasonló előadás


Google Hirdetések