Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Fekvése ♦ Zalaegerszegtől 13 km-re északnyugatra, a Zala folyó, a Szévíz és a Foglár patak által határolt területen fekszik.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Fekvése ♦ Zalaegerszegtől 13 km-re északnyugatra, a Zala folyó, a Szévíz és a Foglár patak által határolt területen fekszik."— Előadás másolata:

1

2

3 Fekvése ♦ Zalaegerszegtől 13 km-re északnyugatra, a Zala folyó, a Szévíz és a Foglár patak által határolt területen fekszik.

4 Megközelíthető ♦ Budapest felől: ● 7-es főúton Balatonszentgyörgyig, majd 76-os főúton Alsó-nemesapátin át Nemesapátiig ● 7-es főúton Székesfehérvárig, utána a 8-as számú főúton Csórig, majd Veszprémen át az Ajka, Sümeg, Alibánfa, Alsó-nemesapáti, Nemesapáti útvonalon ♦ Debrecen felől: ●4-es számú főúton Szolnokon át Budapestig, utána pedig az előzőekben leírt módon

5 A falu rövid bemutatása

6 Nevének eredete, története ♦ A falut először 1394-ben említette írás, akkor Apaty alakban szerepelt a neve, 1510-ben viszont már Nemes-Apathy formában írták. Nevének valószínű jelentése: az apáté. A nemes - előtag az (egykor) itt lakó nagyobb számú nemes családra utal. ♦ A középkorban Egyházasapáti, Nemesapáti és Tutorszegapáti állott itt, de miután egyik sem volt apátsági birtok, csak következtetni lehet arra, hogy talán a kapornaki bencések fennhatósága alatt állt.

7 Címere

8 Térképe

9 Nevezetessége, érdekességei ♦ Barokk stílusú temploma ♦ Mindenki Kertje ♦ Millennium emlékére faragott Emlékkapu

10 Lehetőségek, kikapcsolódás ♦ sportolás ♦ halászat, vadászat ♦ lovaglás ♦ túrázás

11 A falu képekben

12 Önkormányzat http://egervar.celodin.hu/g4nemesap.htm

13 Templom http://egervar.celodin.hu/onkorm.htm

14 Túrázásra alkalmas területek http://egervar.celodin.hu/g4nemesap.htm

15


Letölteni ppt "Fekvése ♦ Zalaegerszegtől 13 km-re északnyugatra, a Zala folyó, a Szévíz és a Foglár patak által határolt területen fekszik."

Hasonló előadás


Google Hirdetések