Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az átláthatóság, mint elengedhetetlen feltétel Mádi-Szabó Zoltán A kis- és középvállalkozási részleg vezetője 2013. április 18.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Az átláthatóság, mint elengedhetetlen feltétel Mádi-Szabó Zoltán A kis- és középvállalkozási részleg vezetője 2013. április 18."— Előadás másolata:

1 Az átláthatóság, mint elengedhetetlen feltétel Mádi-Szabó Zoltán A kis- és középvállalkozási részleg vezetője 2013. április 18.

2 1 © 2013 KPMG Hungária Kft., a magyar jog alapján bejegyzett korlátolt felelősségű társaság, és egyben a független tagtársaságokból álló KPMG- hálózat magyar tagja, amely hálózat a KPMG International Cooperative-hez (“KPMG International”), a Svájci Államszövetség joga alapján bejegyzett jogi személyhez kapcsolódik. Minden jog fenntartva. Mi a leggyakoribb oka annak, hogy nem jön létre befektetési tranzakció? ■ Nincs elegendő forrás? ■ Transzparencia hiánya?

3 2 © 2013 KPMG Hungária Kft., a magyar jog alapján bejegyzett korlátolt felelősségű társaság, és egyben a független tagtársaságokból álló KPMG- hálózat magyar tagja, amely hálózat a KPMG International Cooperative-hez (“KPMG International”), a Svájci Államszövetség joga alapján bejegyzett jogi személyhez kapcsolódik. Minden jog fenntartva. Mi a transzparencia? ■ Információközvetítés (beszámolók, vezetői riportok, adatbázis-hozzáférés) ■ Összehasonlíthatóság (periódusok, másik cég) ■ Előnyei: elszámoltathatóság, hatékonyság (teljesítményben, döntéshozatalban)

4 3 © 2013 KPMG Hungária Kft., a magyar jog alapján bejegyzett korlátolt felelősségű társaság, és egyben a független tagtársaságokból álló KPMG- hálózat magyar tagja, amely hálózat a KPMG International Cooperative-hez (“KPMG International”), a Svájci Államszövetség joga alapján bejegyzett jogi személyhez kapcsolódik. Minden jog fenntartva. Kinek fontos a transzparencia? (1) Potenciális befektetők; ■ Szeretnék tudni, milyen kockázatot vállalnak Bankok és más hitelezők; ■ Szeretnék visszakapni pénzüket kockázati felár Kérdés: Cipruson a bankok csak közvetítők, és a betétesek görög államkötvényesek voltak?

5 4 © 2013 KPMG Hungária Kft., a magyar jog alapján bejegyzett korlátolt felelősségű társaság, és egyben a független tagtársaságokból álló KPMG- hálózat magyar tagja, amely hálózat a KPMG International Cooperative-hez (“KPMG International”), a Svájci Államszövetség joga alapján bejegyzett jogi személyhez kapcsolódik. Minden jog fenntartva. Kinek fontos a transzparencia? (2) Szállítók; ■ Szeretnék megkapni termékértékesítésük, szolgáltatásuk ellenértékét kockázati felár Egyéb: munkavállalók, adóhivatal; DE! Legfontosabbak a felső vezetők és a tulajdonosok

6 5 © 2013 KPMG Hungária Kft., a magyar jog alapján bejegyzett korlátolt felelősségű társaság, és egyben a független tagtársaságokból álló KPMG- hálózat magyar tagja, amely hálózat a KPMG International Cooperative-hez (“KPMG International”), a Svájci Államszövetség joga alapján bejegyzett jogi személyhez kapcsolódik. Minden jog fenntartva. Bürokratikus struktúra Vezérigazgató Vezérigazgató- helyettes (pénzügyek) Vezérigazgató- helyettes (értékesítés) Pénzügyi igazgató Számviteli igazgató Marketing- igazgató Kereskedelmi igazgató

7 6 © 2013 KPMG Hungária Kft., a magyar jog alapján bejegyzett korlátolt felelősségű társaság, és egyben a független tagtársaságokból álló KPMG- hálózat magyar tagja, amely hálózat a KPMG International Cooperative-hez (“KPMG International”), a Svájci Államszövetség joga alapján bejegyzett jogi személyhez kapcsolódik. Minden jog fenntartva. Tulajdonos = vezető (egy személyben) Korlátok: ■Bizonyos méret felett nem lehet minden csak egy személy fejében a cég növekedésének saját maga lesz a gátja ■Információ hiánya rossz döntéseket fog hozni ■Nagyon megterhelő, hosszú távon nem lehet fenntartani (mindennel őt keresik, nem mehet szabadságra) ■Nem lehet eladni vagy átörökíteni a céget

8 7 © 2013 KPMG Hungária Kft., a magyar jog alapján bejegyzett korlátolt felelősségű társaság, és egyben a független tagtársaságokból álló KPMG- hálózat magyar tagja, amely hálózat a KPMG International Cooperative-hez (“KPMG International”), a Svájci Államszövetség joga alapján bejegyzett jogi személyhez kapcsolódik. Minden jog fenntartva. Mit lehet tenni? ■Megbízható döntéselőkészítő pénzügyi információs rendszert kell kialakítani. ■Ehhez ma már nem szükséges bürokratikus struktúra, az információ technológia fejlődése miatt. ■A világ bármely pontján, akár nyaralás közben is professzionális döntéseket lehet hozni anélkül, hogy személyesen ellenőrizni kellene minden egyes tranzakciót.

9 8 © 2013 KPMG Hungária Kft., a magyar jog alapján bejegyzett korlátolt felelősségű társaság, és egyben a független tagtársaságokból álló KPMG- hálózat magyar tagja, amely hálózat a KPMG International Cooperative-hez (“KPMG International”), a Svájci Államszövetség joga alapján bejegyzett jogi személyhez kapcsolódik. Minden jog fenntartva. Milyen a jó információs rendszer? ■Rendszeres és időszerű információt ad. ■Releváns – a döntési szintnek megfelelően összevont a részletezhetőség lehetőségével. ■Mérhetőek legyenek a teljesítmények (mi mennyibe kerül). ■Összehasonlítható tervekkel, előző időszakokkal. ■Megbízható: kiszűrje a csalásokat, hamisításokat, visszaéléseket, tévedéseket. ■Számszaki beszámoló kiegészíthető legyen szöveges anyaggal.

10 Elérhetőségek: Mádi-Szabó Zoltán KPMG Hungária Kft. zoltan.madi-szabo@kpmg.hu +36 1 887 7331

11 © 2013 KPMG Hungária Kft., a magyar jog alapján bejegyzett korlátolt felelősségű társaság, és egyben a független tagtársaságokból álló KPMG-hálózat magyar tagja, amely hálózat a KPMG International Cooperative-hez (“KPMG International”), a Svájci Államszövetség joga alapján bejegyzett jogi személyhez kapcsolódik. Minden jog fenntartva. Az itt megjelölt információk tájékoztató jellegűek, és nem vonatkoznak valamely meghatározott természetes vagy jogi személy, illetve jogi személyiség nélküli szervezet körülményeire. A Társaság ugyan törekszik pontos és időszerű információkat közölni, ennek ellenére nem vállal felelősséget a közölt információk jelenlegi vagy jövőbeli hatályosságáért. A Társaság nem vállal felelősséget az olyan tevékenységből eredő károkért, amelyek az itt közölt információk felhasználásából erednek, és nélkülözik a Társaságnak az adott esetre vonatkozó teljes körű vizsgálatát és az azon alapuló megfelelő szaktanácsadást. A KPMG név, a KPMG logó és a „cutting through complexity” a KPMG International lajstromozott védjegye.


Letölteni ppt "Az átláthatóság, mint elengedhetetlen feltétel Mádi-Szabó Zoltán A kis- és középvállalkozási részleg vezetője 2013. április 18."

Hasonló előadás


Google Hirdetések