Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Mi is az a hulladék? Egyes megfogalmazás szerint hulladéknak vagy szemétnek azokat a tárgyakat nevezzük, amelyek az ember mindennapi élete során keletkeznek.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Mi is az a hulladék? Egyes megfogalmazás szerint hulladéknak vagy szemétnek azokat a tárgyakat nevezzük, amelyek az ember mindennapi élete során keletkeznek."— Előadás másolata:

1

2

3 Mi is az a hulladék?

4 Egyes megfogalmazás szerint hulladéknak vagy szemétnek azokat a tárgyakat nevezzük, amelyek az ember mindennapi élete során keletkeznek és a keletkezésük helyén feleslegessé váltak. Más megfogalmazás szerint : a szemét olyan, számunkra már feleslegessé vált anyag, melyet nem tudunk, vagy nem akarunk újrahasznosítani. A hulladék olyan feleslegessé vált anyag, melyet szelektíven gyűjtünk és ezáltal lehetővé tesszük az újrahasznosítását.

5

6

7

8

9

10 m ű anyag alumínium üveg m ű anyag zacskó m ű anyag ev ő eszköz hungarocell polisztirol tejes és üdít ő s dobozok újságok, magazinok szórólapok papír karton

11 Léteznek speciális hulladékot újrahasznosító üzemek is, ilyen hulladékok például :

12

13 Mi annyit tudunk tenni, hogy a háztartásunkban megfelel ő en szelektáljuk az általunk keletkezett hulladékot, amit aztán elszállítanak a kijelölt szemétlerakóhelyekre, majd egy részét újrahasznosítják, illetve az utcákon, közhelyeken az arra kijelölt helyre dobjuk szemetünket.

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25


Letölteni ppt "Mi is az a hulladék? Egyes megfogalmazás szerint hulladéknak vagy szemétnek azokat a tárgyakat nevezzük, amelyek az ember mindennapi élete során keletkeznek."

Hasonló előadás


Google Hirdetések