Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Fenntartható életmód és életstílus

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Fenntartható életmód és életstílus"— Előadás másolata:

1 Fenntartható életmód és életstílus
„Élhetőbb élet” Fenntartható életmód és életstílus

2 "Vendég vagy a világban, és ez a világ szép vendégfogadó
"Vendég vagy a világban, és ez a világ szép vendégfogadó. Van napsugara, vize, pillangója, madara. Van virágja, rengeteg sok. Tanulj meg örvendeni nekik. Igyekezz többet törődni azzal, ami még a világ szépségeiből csodálatosképpen megmaradt, az emberiség minden pusztításai mellett is." Wass Albert

3 Csak beszélünk - de tenni ki fog?
A minden várakozást felülmúló sebességgel kibontakozó környezeti katasztrófa enyhítésére, majd megfékezésére csak azok az országok lesznek képesek, amelyek eltökélték, hogy gazdaságukat és a mindennapi élet rendjét záros határidőn belül új, fenntartható pályára állítják. Európa legalább szóban elkötelezte magát e változások mellett.

4 Veszélyben a föld biológiai sokszínűsége
Több mint faj hal ki évente. Az ember térhódítása és a természet kizsákmányolása eredményeként, megváltoznak az élőlények életkörülményei, élőhelyei, sérül a tápláléklánc. A szennyező anyagok kibocsátásával és hulladékok keletkezésével, megváltozik a légkör és az éghajlat (ózonpajzs, globális felmelegedés).

5 Mértéktelen és pazarló energiafelhasználás
Pazarló villamos energia felhasználás Mértéktelen gépjármű (belső égésű motor) használat Az édesvízkészlet kizsákmányolása és szennyezése Hatalmas mennyiségű vegyszer használata az élelmiszertermelésben A globális fogyasztói viselkedésből eredő hulladéktermelés

6 Mit tehetnék én a fenntarthatóságért?
A Föld megóvása közös érdek, de nekem személy szerint is tennem kell ezért! Csak addig használom a világítást, amíg feltétlenül szükségem van rá, az energiatakarékos elektromos berendezéseket kevesebb ideig használom. A lehető legkevesebb vizet használom el, a locsolást esővízzel végzem.

7 Mit tehetnék én a fenntarthatóságért?
Megújuló energiákat használok. Szelektíven gyűjtöm a hulladékokat és újrahasznosítom amit tudok. Csak azt az árut vásárolom meg amiből nem keletkezik hulladék – magyar termékeket vásárolok.

8 Mit tehetnék én a fenntarthatóságért?
Tömegközlekedési eszközt használok, kerékpározok. Ha fázom, nem a fűtést tekerem feljebb, hanem felveszek egy pulóvert.

9 Mit tehetnék én a fenntarthatóságért?
Friss ételt vásárolok, nem fagyasztottat. Madárbarát kertet alakítok ki, fákat ültetek. (vegyszermentes) A növényi hulladékokat komposztálom, visszaadom a természet körforgásának.

10 Mit tehetnék én a fenntarthatóságért?
Tájékozódom, tanulok, olvasok. Egyedül nem megy - megosztom az ismereteimet másokkal. Védem a saját lakóhelyemet és környezetét. Ha tehetem kirándulok és csodálom a természet szépségeit és értékeit.

11 Tegyünk közösen a Földünkért!


Letölteni ppt "Fenntartható életmód és életstílus"

Hasonló előadás


Google Hirdetések