Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

„Élhetőbb élet” „Élhetőbb élet” Fenntartható életmód és életstílus.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "„Élhetőbb élet” „Élhetőbb élet” Fenntartható életmód és életstílus."— Előadás másolata:

1 „Élhetőbb élet” „Élhetőbb élet” Fenntartható életmód és életstílus

2 "Vendég vagy a világban, és ez a világ szép vendégfogadó. Van napsugara, vize, pillangója, madara. Van virágja, rengeteg sok. Tanulj meg örvendeni nekik. Igyekezz többet törődni azzal, ami még a világ szépségeiből csodálatosképpen megmaradt, az emberiség minden pusztításai mellett is." Wass Albert

3 Csak beszélünk - de tenni ki fog? A minden várakozást felülmúló sebességgel kibontakozó környezeti katasztrófa enyhítésére, majd megfékezésére csak azok az országok lesznek képesek, amelyek eltökélték, hogy gazdaságukat és a mindennapi élet rendjét záros határidőn belül új, fenntartható pályára állítják. Európa legalább szóban elkötelezte magát e változások mellett. A minden várakozást felülmúló sebességgel kibontakozó környezeti katasztrófa enyhítésére, majd megfékezésére csak azok az országok lesznek képesek, amelyek eltökélték, hogy gazdaságukat és a mindennapi élet rendjét záros határidőn belül új, fenntartható pályára állítják. Európa legalább szóban elkötelezte magát e változások mellett.

4 Veszélyben a föld biológiai sokszínűsége Több mint 26 000 faj hal ki évente. Több mint 26 000 faj hal ki évente. Az ember térhódítása és a természet kizsákmányolása eredményeként, megváltoznak az élőlények életkörülményei, élőhelyei, sérül a tápláléklánc. Az ember térhódítása és a természet kizsákmányolása eredményeként, megváltoznak az élőlények életkörülményei, élőhelyei, sérül a tápláléklánc. A szennyező anyagok kibocsátásával és hulladékok keletkezésével, megváltozik a légkör és az éghajlat (ózonpajzs, globális felmelegedés). A szennyező anyagok kibocsátásával és hulladékok keletkezésével, megváltozik a légkör és az éghajlat (ózonpajzs, globális felmelegedés).

5 Mértéktelen és pazarló energiafelhasználás Pazarló villamos energia felhasználás Pazarló villamos energia felhasználás Mértéktelen gépjármű (belső égésű motor) használat Mértéktelen gépjármű (belső égésű motor) használat Az édesvízkészlet kizsákmányolása és szennyezése Az édesvízkészlet kizsákmányolása és szennyezése Hatalmas mennyiségű vegyszer használata az élelmiszertermelésben Hatalmas mennyiségű vegyszer használata az élelmiszertermelésben A globális fogyasztói viselkedésből eredő hulladéktermelés A globális fogyasztói viselkedésből eredő hulladéktermelés

6 Mit tehetnék én a fenntarthatóságért? A Föld megóvása közös érdek, de nekem személy szerint is tennem kell ezért! Csak addig használom a világítást, amíg feltétlenül szükségem van rá, az energiatakarékos elektromos berendezéseket kevesebb ideig használom. Csak addig használom a világítást, amíg feltétlenül szükségem van rá, az energiatakarékos elektromos berendezéseket kevesebb ideig használom. A lehető legkevesebb vizet használom el, a locsolást esővízzel végzem.

7 Mit tehetnék én a fenntarthatóságért? Megújuló energiákat használok. Szelektíven gyűjtöm a hulladékokat és újrahasznosítom amit tudok. Csak azt az árut vásárolom meg amiből nem keletkezik hulladék – magyar termékeket vásárolok.

8 Mit tehetnék én a fenntarthatóságért? Tömegközlekedési eszközt használok, kerékpározok. Ha fázom, nem a fűtést tekerem feljebb, hanem felveszek egy pulóvert.

9 Mit tehetnék én a fenntarthatóságért? Friss ételt vásárolok, nem fagyasztottat. Madárbarát kertet alakítok ki, fákat ültetek. (vegyszermentes) A növényi hulladékokat komposztálom, visszaadom a természet körforgásának.

10 Mit tehetnék én a fenntarthatóságért? Tájékozódom, tanulok, olvasok. Egyedül nem megy - megosztom az ismereteimet másokkal. Védem a saját lakóhelyemet és környezetét. Ha tehetem kirándulok és csodálom a természet szépségeit és értékeit.

11 Tegyünk közösen a Földünkért!


Letölteni ppt "„Élhetőbb élet” „Élhetőbb élet” Fenntartható életmód és életstílus."

Hasonló előadás


Google Hirdetések