Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

A koala Ausztráliában honos erszényes, növényev ő állat, a koalafélék családjának egyedüli él ő képvisel ő je.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "A koala Ausztráliában honos erszényes, növényev ő állat, a koalafélék családjának egyedüli él ő képvisel ő je."— Előadás másolata:

1 A koala Ausztráliában honos erszényes, növényev ő állat, a koalafélék családjának egyedüli él ő képvisel ő je.

2 El ő fordulása AA koalák mindenhol megtalálhatók Ausztrália keleti partjain, de a bels ő vidékeken is, olyan távolságig, ahol még elég a csapadék a megfelel ő erd ő k létezéséhez. Ausztrália déli részén a koalákat a 20. század elején kiirtották, de mára újratelepítették ő ketVictoria államból. Nyugat- Ausztráliában és Tasmaniában nincsenek koalák.

3 Megjelenése AA koala valamennyire hasonlít a vombathoz de a bundája vastagabb és puhább, a füle pedig sokkal nagyobb. A tömege 5 kg és 14 kg között van. A koalák élettartamáról kevés megbízható adat áll rendelkezésre. Mindenesetre jegyeztek fel olyan koalát, amely fogságban megérte a 15 évet. Vadonban, de f ő leg országutak közelében ez lecsökkenhet 2-3 évre.

4

5

6

7 Életmódja AA koala majdnem kizárólag eukaliptuszlevelekkel táplálkozik, folyadékszükségletét is ebb ő l biztosítja. NNaponta kb. 20 órát mozdulatlanul töltenek, az id ő nagy részében alszanak is AA n ő stény koalák egyedül élnek és külön körzetük van, amelyet ritkán hagynak el. A hímek nem köt ő dnek területhez, de nem t ű rik el egymást, f ő leg a párzási id ő szakban. AA koalák majdnem teljesen a fákon élnek. Nem készítenek fészket, hanem a fa ágán alszanak. Általában lassan mozognak, de ha szükséges, gyorsan is tudnak mászni.

8

9 VEGE Keszitette:Pap Agota-Krisztina


Letölteni ppt "A koala Ausztráliában honos erszényes, növényev ő állat, a koalafélék családjának egyedüli él ő képvisel ő je."

Hasonló előadás


Google Hirdetések