Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Macskaféle ragadozók. A macskafélék jellemzői A ragadozó emlősök egyik csoportja a macskaféléké. Hajlékony testüknek, gyors és nesztelen járásuknak, rendkívül.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Macskaféle ragadozók. A macskafélék jellemzői A ragadozó emlősök egyik csoportja a macskaféléké. Hajlékony testüknek, gyors és nesztelen járásuknak, rendkívül."— Előadás másolata:

1 Macskaféle ragadozók

2 A macskafélék jellemzői A ragadozó emlősök egyik csoportja a macskaféléké. Hajlékony testüknek, gyors és nesztelen járásuknak, rendkívül éles látásuknak, kitűnő hallásuknak köszönhetően tökéletes vadászok. Karmaik ujjpárnáikba visszahúzhatók, nem kopnak, ezért mindig éles és hegyes fegyverek maradnak.

3 A macskafélék legnagyobb testű képviselői Jaguár Leopárd Oroszlán Tigris

4 Jaguár A jaguár Dél-Amerika legnagyobb testű ragadozója. Rendkívül gyors mozgású, kiválóan mászik a fákon is. Testtömege 50-110 kg, testhossza átlagosan 1,2 m. Gyorsan fut, sebessége elérheti a 90 km/órát is. Kitartóan és szívesen úszik. Többnyire a sűrű erdőben vagy a vízparti nádasokban tartózkodik. Majmokat, rágcsálókat, patásokat zsákmányol.

5 Leopárd A leopárd vagy más néven párduc Afrikában és Ázsiában él. Bundája foltos vagy egyszínű fekete lehet. Testhossza 1,4-1,7 m, tömege 30-90 kg. Kecses, hajlékony testű ragadozó. Sokféle élőhelyen előfordul, a trópusi esőerdőkön kívül a szavannákon, sőt a magashegységekben is elterjedt.

6 Oroszlán Az afrikai szavannák legtekintélyesebb macskaféle ragadozója, az oroszlán kisebb-nagyobb létszámú családi csoportokban él. A falka 1-2 hímből, számos nőstényből és kölyökből áll. A hímeket dús sörény különbözteti meg a nőstényektől. Az egyetlen olyan macskaféle, amely csoportosan, falkában vadászik.

7 Tigris A legnagyobb termetű macskaféle, a hímek testhossza átlagosan 280-320, a nőstényeké 250-275 cm, testtömege akár 250 kg is lehet, de a nőstények nem nőnek ilyen nagyra. Jellegzetes csíkos mintázata a sűrű erdőkben jóformán láthatatlanná teszi. Hatalmas erőteljes mancsai és hosszú bajuszszálai ugyancsak jellegzetesek.


Letölteni ppt "Macskaféle ragadozók. A macskafélék jellemzői A ragadozó emlősök egyik csoportja a macskaféléké. Hajlékony testüknek, gyors és nesztelen járásuknak, rendkívül."

Hasonló előadás


Google Hirdetések