Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Kiss Bence 9.c Koala. Előfordulása Ausztrália keleti partjai Ausztrália keleti partjai.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Kiss Bence 9.c Koala. Előfordulása Ausztrália keleti partjai Ausztrália keleti partjai."— Előadás másolata:

1 Kiss Bence 9.c Koala

2 Előfordulása Ausztrália keleti partjai Ausztrália keleti partjai

3 Megjelenése  Koala hasonlít a Vombathoz (ez egy hörcsög szerű faj)  Tömege általában 5-14 kg között helyezkedik el.  Kb.15 évet élnek.

4 Életmódja  Kizárólag Eokaliptusz levelekkel táplálkozik.  Lassú anyagcseréje van.  20 órán keresztül is képesek egy helybe maradni ennek nagy részét alvással töltik.  Éjjel szoktak általában táplálkozni.  A fákon élnek.  Lassan mozognak,de ha szükséges bírnak gyorsan is.

5 Szaporodása  A nőstények 2-3 évesen, a hímek 3-4 éves korukban válnak ivaréretté  A nőstény koala kb. 12 éven át évente egy utódot hoz a világra  Kis koala születése után kb.6hónapig anyja erszényében tartózkodik.  Elsőnek füle,szőre majd végén kinyílik a szeme  30 hetes kora körül elkezdi enni az anyja pépét.  Kis koala további 6 hónapig az anyjával tartózkodik.Az anyja a hátán cipeli.

6 Fennmaradása  20.század elejéig a kihalás veszélyeztette a koalákat. Vadászták őket a bundájukért.  A koaláknak nagy erdős részre van szükségük a fennmaradás érdekében ezért képesek hosszú távokat is megtenni. Ausztrália Koala Alapítvány  Az Ausztrália Koala Alapítvány azt állítja,hogy a koaláknak nagyon lecsökken az élettere.  A földi helyzettel ellentétben,ahol a populáció csökken nagyon elterjedtek a koalák

7 Köszönöm a figyelmet!Köszönöm a figyelmet!

8 Források http://hu.wikipedia.org/wiki/Koala És a GOOGLE


Letölteni ppt "Kiss Bence 9.c Koala. Előfordulása Ausztrália keleti partjai Ausztrália keleti partjai."

Hasonló előadás


Google Hirdetések