Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Emlősök Kutyák Készítette: Csoma Bence. A Kutya háziasításának története A Kutyafajták felosztása A kutya szaporodása - vemhesség A Kutya csontváza Magyar.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Emlősök Kutyák Készítette: Csoma Bence. A Kutya háziasításának története A Kutyafajták felosztása A kutya szaporodása - vemhesség A Kutya csontváza Magyar."— Előadás másolata:

1 Emlősök Kutyák Készítette: Csoma Bence

2 A Kutya háziasításának története A Kutyafajták felosztása A kutya szaporodása - vemhesség A Kutya csontváza Magyar kutyafajták A kutya betegségei Tartalom

3 A kutya háziasításának története A kutya a farkas egy mára már kihalt alfajának háziasításával jött létre. A háziasítás kezdetének időpontját tudományos viták övezik, de általában 10 000–100 000 évvel ezelőttre teszik, vagyis a kutya a középső kőkorszak vagy az újkőkorszak óta társa az embernek. Mivel a kutya és az ember több tízezer éve együtt él, emiatt gyakran közös genetikai nyomásnak voltak kitéve, ezért több hasonló genetikai változást lehet felfedezni a két faj fejlődésében. A németországi Oberkassel környékén feltártak egy hozzávetőleg 33 ezer éves kutya-állkapcsot, amely a legkorábbi ismert háziasított állat maradványa lehet, illetve Szibériában egy koponyát.

4 A kutyafajták felosztása  I. fajtacsoport: pásztor- és juhászkutyák  II. fajtacsoport: schnauzerek, pinscherek, örző-védő ebek, masztiffok  III. fajtacsoport: terrierek  IV. fajtacsoport: tacskók  V. fajtacsoport: spitzek és ősi típusú kutyák  VI. fajtacsoport: kopók, vérebek  VII. fajtacsoport: vizslák, szetterek  VIII. fajtacsoport: vízi vadászok  IX. fajtacsoport: társasági kutyák  X. fajtacsoport: agarak

5 A kutya csontváza A kutya vázát kétfajta csont alkotja: csöves csontok (ilyen például a lábszárcsont) és a lapos csontok (például a koponya és a lapockacsont). A csontváz emelőszerűen működő csontok összessége, amelyeket a hozzájuk tapadó izmok mozgatnak. A csontok ízületeken keresztül érintkeznek egymással. A csontnak az ízülethez tartozó részét porc fedi, amely könnyebbé teszi az ízület mozgását és segít elnyelni a rázkódási energiát.

6 Magyar Kutyafajták/1 Puli Pumi

7 Magyar Kutyafajták/2 MudiKuvasz

8 Magyar Kutyafajták/3 KomondorDrótszőrű magyar vizsla

9 Magyar Kutyafajták/4 Rövidszőrű magyar vizslaMagyar agár

10 Magyar Kutyafajták/5 Erdélyi kopó

11 A kutya szaporodása -vemhesség A nőstény kutyát szukának, a hímet kannak nevezik. A kanok bármikor készen állanak a párzásra, míg a nőstények csak a párzási időszakban, amikor a szuka úgymond „tüzel”. A fedezést követően – amennyiben a megtermékenyítés sikeres volt – a szuka 58–62 nap elteltével világra hozza kicsinyeit. Ha a vemhesség rendben lezajlik, a 60. nap környékén megindul az ellés. A szuka hozzávetőleg óránként hozza világra kölykeit, majd megszoptatja őket.

12 A kutya betegségei A többi élőlényhez hasonlóan a kutyát is több fertőző, genetikai valamint egyéb betegség fenyegeti. Ezek nagy része szűréssel, oltással és megfelelő tartással megelőzhető. A kutya egészségének megromlását leghamarabb általában a viselkedésén lehet észrevenni. Ilyenkor levertnek, zárkózottnak látszik, és kevesebbet mozog, mint máskor. Megváltozhat az étvágya is: olykor javul, máskor romlik.

13 Köszönöm a Figyelmet! Forrás: http://hu.wikipedia.org/wiki/Kutya http://hu.wikipedia.org/wiki/Kutya Képek: http://www.google.hu/intl/hu/insides earch/features/images/searchbyimag e.html


Letölteni ppt "Emlősök Kutyák Készítette: Csoma Bence. A Kutya háziasításának története A Kutyafajták felosztása A kutya szaporodása - vemhesség A Kutya csontváza Magyar."

Hasonló előadás


Google Hirdetések