Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Étkezési szokások az Arab Birodalomban.  a birodalom nagy területe miatt volt néhány különbség az étkezésükben  a konyha mégis egységes volt, ugyanis.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Étkezési szokások az Arab Birodalomban.  a birodalom nagy területe miatt volt néhány különbség az étkezésükben  a konyha mégis egységes volt, ugyanis."— Előadás másolata:

1 Étkezési szokások az Arab Birodalomban

2

3  a birodalom nagy területe miatt volt néhány különbség az étkezésükben  a konyha mégis egységes volt, ugyanis a KORÁN pontosan meghatározta, hogy mit lehet enni, mennyit és mikor

4  Mohamed unokája, Haszan írta össze őket  minden igazhitű muszlimnak be kell tartani  van benne néhány olyan, amely nem teljesen idegen számunkra, néhány viszont eléggé szokatlan

5  elhullott állatok húsa  a vér bármilyen formában  a disznó húsa vagy bármely egyéb része  alkoholos, erjesztett, részegséget okozó italok

6

7  legkedveltebb a birkahús volt  ezenkívül: marhahús és baromfi  általában roston vagy parázson sütve készítették el

8  legkedveltebb a datolya volt  ezenkívül: citrusfélék, füge, gránátalma  a csonthéjasokat is kedvelték (pl. mandula, pisztácia)  desszert gyanánt fogyasztották

9  kedvelték a zöldségetek, sokfélét termesztettek  pl. uborka, padlizsán, cukkini, hagyma, burgonya, olajbogyó  a spenót és a mulukhiyah gyakori alapja volt a különböző leveseknek

10  legkedveltebb a fodormenta és a petrezselyem volt  ezen kívül: petrezselyemzöld, zöld koriander levél, bazsalikom, metélőhagyma, kapor, köménymag, sáfrány  a fűszerekből jellegzetes fűszerkeveréket állítottak elő (baharat)

11  a forró italokat kedvelték  kávé  tea


Letölteni ppt "Étkezési szokások az Arab Birodalomban.  a birodalom nagy területe miatt volt néhány különbség az étkezésükben  a konyha mégis egységes volt, ugyanis."

Hasonló előadás


Google Hirdetések