Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Szociális kompetencia. Fogalma és összetevői Szociális kompetencián minden olyan társas képességet, készséget értünk, amely nélkül az egyén szocializációja,

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Szociális kompetencia. Fogalma és összetevői Szociális kompetencián minden olyan társas képességet, készséget értünk, amely nélkül az egyén szocializációja,"— Előadás másolata:

1 Szociális kompetencia

2 Fogalma és összetevői Szociális kompetencián minden olyan társas képességet, készséget értünk, amely nélkül az egyén szocializációja, azaz beilleszkedése társadalmi környezetébe nem lehet sikeres.

3 Két alapvető elemből áll Az egyik jelenti az ember belső harmóniáját és bizalmát abban, hogy képes a társas környezetében eligazodni és arra hatást gyakorolni. A másik olyan attitűd-és képességcsoport, amely a társas környezetében eredményes viselkedésminták elsajátítását és gyakorlását lehetővé teszi.

4 A fejlesztés általános irányai az attitűdformálás terén Tolerancia Kíváncsiság Szolidaritás Pozitív világlátás Véleményformálás Cselekvési hajlandóság Felelősségvállalás

5 A képességfejlesztés területei Önismeret Identitás Önállóság és önbizalom Szabálykövetés és szabályalkotás Empátia Kooperáció

6 A történelem tantárgy sajátos képességfejlesztési területei Véleményalkotás Döntés Konfliktuskezelés Problémamegoldás Feladatvállalás

7 A hatékony együttműködés értékelési rendszere Alapszint: 1.Konstruktív ötletekkel járul hozzá a munkához. 2.Aktívan részt vesz a csoport munkájában. 3.Elfogadja a felajánlott segítséget.

8 A hatékony együttműködés értékelési rendszere Középszint: 1.Segít másoknak, ha kell. 2.Elfogadja a tervek vagy tevékenységek kritikáját, és annak eredményeképpen módosítja azokat. 3.Önként, szívesen elvállal bármilyen szerepet. 4.A csoport feladatának befejezéséig folytatja a munkát.

9 Programcsomagok www.sulinovaadatbank.hu Szociális, életviteli és környezeti kompetenciák A,B,C programcsomagok 1-6. és 7-12. évfolyam Kidolgozott modulok-beépíthető!

10 „Az a legnagyobb győztes, aki képes legyőzni önmagát.”


Letölteni ppt "Szociális kompetencia. Fogalma és összetevői Szociális kompetencián minden olyan társas képességet, készséget értünk, amely nélkül az egyén szocializációja,"

Hasonló előadás


Google Hirdetések