Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Állások (Dachi).

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Állások (Dachi)."— Előadás másolata:

1 Állások (Dachi)

2 Figyelem! Ezt a pps-t első sorban kezdő karate-soknak ajánlom, akik már tanulták ezeket a technikákat. Emlékeztetőnek, segítségnek vagy vizsgára felkészülésben segítségnek készültek ezek az anyagok (semmiképpen sem oktatóanyagnak azok számára, akik nem tanulnak karatezni)!

3 Heiko dachi

4 Párhuzamos, egy váll széles állás. A lábfejek egyenesen előre néznek.
Elölről Párhuzamos, egy váll széles állás. A lábfejek egyenesen előre néznek.

5 Párhuzamos, egy váll széles állás. A lábfejek egyenesen előre néznek.
Oldalról Párhuzamos, egy váll széles állás. A lábfejek egyenesen előre néznek.

6 Párhuzamos, egy váll széles állás. A lábfejek egyenesen előre néznek.
Hátulról Párhuzamos, egy váll széles állás. A lábfejek egyenesen előre néznek.

7 Musubi dachi

8 A sarkak összezárva, a lábfejek 45°-ban kifelé néznek.
Elölről A sarkak összezárva, a lábfejek 45°-ban kifelé néznek.

9 A sarkak összezárva, a lábfejek 45°-ban kifelé néznek.
Oldalról A sarkak összezárva, a lábfejek 45°-ban kifelé néznek.

10 A sarkak összezárva, a lábfejek 45°-ban kifelé néznek.
Hátulról A sarkak összezárva, a lábfejek 45°-ban kifelé néznek.

11 Shiko dachi

12 Elölről Másfél váll széles állás, az alsó lábszárak merőlegesek a talajjal. A lábfejek 45°-ban kifelé néznek. Az állásba mélyen beleülünk. A térdek előrenyomva a lábujjak fölé.

13 Oldalról Másfél váll széles állás, az alsó lábszárak merőlegesek a talajjal. A lábfejek 45°-ban kifelé néznek. Az állásba mélyen beleülünk. A térdek előrenyomva a lábujjak fölé.

14 Hátulról Másfél váll széles állás, az alsó lábszárak merőlegesek a talajjal. A lábfejek 45°-ban kifelé néznek. Az állásba mélyen beleülünk. A térdek előrenyomva a lábujjak fölé.

15 Zenkutsu dachi

16 előrenyomva a lábujjak fölé.
Elölről Két váll hosszú, és egy váll széles állás. A hátsó láb kinyújtva, az első behajlítva. A hátsó lábfej 45°-ban kifelé néz, az első lábfej egyenesen előre. Az első térd előrenyomva a lábujjak fölé.

17 előrenyomva a lábujjak fölé.
Elölről (45°-ból) Két váll hosszú, és egy váll széles állás. A hátsó láb kinyújtva, az első behajlítva. A hátsó lábfej 45°-ban kifelé néz, az első lábfej egyenesen előre. Az első térd előrenyomva a lábujjak fölé.

18 előrenyomva a lábujjak fölé.
Oldalról Két váll hosszú, és egy váll széles állás. A hátsó láb kinyújtva, az első behajlítva. A hátsó lábfej 45°-ban kifelé néz, az első lábfej egyenesen előre. Az első térd előrenyomva a lábujjak fölé.

19 előrenyomva a lábujjak fölé.
Hátulról Két váll hosszú, és egy váll széles állás. A hátsó láb kinyújtva, az első behajlítva. A hátsó lábfej 45°-ban kifelé néz, az első lábfej egyenesen előre. Az első térd előrenyomva a lábujjak fölé.

20 előrenyomva a lábujjak fölé.
Oldalról Két váll hosszú, és egy váll széles állás. A hátsó láb kinyújtva, az első behajlítva. A hátsó lábfej 45°-ban kifelé néz, az első lábfej egyenesen előre. Az első térd előrenyomva a lábujjak fölé.

21 Sanchin dachi

22 Elölről „Háromszög” állás, egy váll széles. A hossza: két lábfej, azaz a hátsó lábfej lábujjai összeérnek az első lábfej sarkával, ha oldalról nézzük az állást. A hátsó lábfej egyenesen előre néz, a első pedig 45°-ban befelé. A térdek enyhén befelé rogyasztva.

23 Oldalról „Háromszög” állás, egy váll széles. A hossza: két lábfej, azaz a hátsó lábfej lábujjai összeérnek az első lábfej sarkával, ha oldalról nézzük az állást. A hátsó lábfej egyenesen előre néz, a első pedig 45°-ban befelé. A térdek enyhén befelé rogyasztva.

24 Hátulról „Háromszög” állás, egy váll széles. A hossza: két lábfej, azaz a hátsó lábfej lábujjai összeérnek az első lábfej sarkával, ha oldalról nézzük az állást. A hátsó lábfej egyenesen előre néz, a első pedig 45°-ban befelé. A térdek enyhén befelé rogyasztva.

25 Oldalról „Háromszög” állás, egy váll széles. A hossza: két lábfej, azaz a hátsó lábfej lábujjai összeérnek az első lábfej sarkával, ha oldalról nézzük az állást. A hátsó lábfej egyenesen előre néz, a első pedig 45°-ban befelé. A térdek enyhén befelé rogyasztva.

26 Nekoashi dachi

27 Oldalról Tegyük egymás elé a két lábfejet egyvonalra, úgyhogy a hátsó lábujjai érintik az első sarkát. Tehát a hossza: két lábfej. A hátsó lábfejet 45°-ba kifelé fordítjuk, majd az első lábfejjel „koshi”-ra, azaz a lábujjak mögötti talppárnára állunk. Ezután „beleülünk” az állásba, mintha bárszéken ülnénk. A térdek enyhén befelé rogyasztva.

28 A térdek enyhén befelé rogyasztva.
Oldalról Tegyük egymás elé a két lábfejet egyvonalra, úgyhogy a hátsó lábujjai érintik az első sarkát. Tehát a hossza: két lábfej. A hátsó lábfejet 45°-ba kifelé fordítjuk, majd az első lábfejjel „koshi”-ra, azaz a lábujjak mögötti talppárnára állunk. Ezután „beleülünk” az állásba, mintha bárszéken ülnénk. A térdek enyhén befelé rogyasztva.

29 Elölről Tegyük egymás elé a két lábfejet egyvonalra, úgyhogy a hátsó lábujjai érintik az első sarkát. Tehát a hossza: két lábfej. A hátsó lábfejet 45°-ba kifelé fordítjuk, majd az első lábfejjel „koshi”-ra, azaz a lábujjak mögötti talppárnára állunk. Ezután „beleülünk” az állásba, mintha bárszéken ülnénk. A térdek enyhén befelé rogyasztva.

30 Hátulról Tegyük egymás elé a két lábfejet egyvonalra, úgyhogy a hátsó lábujjai érintik az első sarkát. Tehát a hossza: két lábfej. A hátsó lábfejet 45°-ba kifelé fordítjuk, majd az első lábfejjel „koshi”-ra, azaz a lábujjak mögötti talppárnára állunk. Ezután „beleülünk” az állásba, mintha bárszéken ülnénk. A térdek enyhén befelé rogyasztva.

31 Renoji dachi

32 Elölről Tegyük egymás elé a két lábfejet egyvonalra, úgyhogy a hátsó lábujjai érintik az első sarkát. Tehát a hossza: két lábfej. A hátsó lábfejet 45°-ba kifelé fordítjuk, majd az első lábfejet helyben hagyjuk.

33 Oldalról Tegyük egymás elé a két lábfejet egyvonalra, úgyhogy a hátsó lábujjai érintik az első sarkát. Tehát a hossza: két lábfej. A hátsó lábfejet 45°-ba kifelé fordítjuk, majd az első lábfejet helyben hagyjuk.

34 Hátulról Tegyük egymás elé a két lábfejet egyvonalra, úgyhogy a hátsó lábujjai érintik az első sarkát. Tehát a hossza: két lábfej. A hátsó lábfejet 45°-ba kifelé fordítjuk, majd az első lábfejet helyben hagyjuk.

35 Oldalról Tegyük egymás elé a két lábfejet egyvonalra, úgyhogy a hátsó lábujjai érintik az első sarkát. Tehát a hossza: két lábfej. A hátsó lábfejet 45°-ba kifelé fordítjuk, majd az első lábfejet helyben hagyjuk.

36 Heisoku dachi

37 Elölről Párhuzamos állás, a lábfejek összezárva.
A lábfejek egyenesen előre néznek.

38 Oldalról Párhuzamos állás, a lábfejek összezárva.
A lábfejek egyenesen előre néznek.

39 Hátulról Párhuzamos állás, a lábfejek összezárva.
A lábfejek egyenesen előre néznek.

40 Vége


Letölteni ppt "Állások (Dachi)."

Hasonló előadás


Google Hirdetések