Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Állások (Dachi). Ezt a pps-t els ő sorban kezd ő karate-soknak ajánlom, akik már tanulták ezeket a technikákat. Emlékeztet ő nek, segítségnek vagy vizsgára.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Állások (Dachi). Ezt a pps-t els ő sorban kezd ő karate-soknak ajánlom, akik már tanulták ezeket a technikákat. Emlékeztet ő nek, segítségnek vagy vizsgára."— Előadás másolata:

1 Állások (Dachi)

2 Ezt a pps-t els ő sorban kezd ő karate-soknak ajánlom, akik már tanulták ezeket a technikákat. Emlékeztet ő nek, segítségnek vagy vizsgára felkészülésben segítségnek készültek ezek az anyagok (semmiképpen sem oktatóanyagnak azok számára, akik nem tanulnak karatezni)! Figyelem!

3 Heiko dachi

4 Elölr ő l Párhuzamos, egy váll széles állás. A lábfejek egyenesen előre néznek.

5 Oldalról Párhuzamos, egy váll széles állás. A lábfejek egyenesen előre néznek.

6 Hátulról Párhuzamos, egy váll széles állás. A lábfejek egyenesen előre néznek.

7 Musubi dachi

8 Elölr ő l A sarkak összezárva, a lábfejek 45°-ban kifelé néznek.

9 Oldalról

10 Hátulról

11 Shiko dachi

12 Elölr ő l Másfél váll széles állás, az alsó lábszárak merőlegesek a talajjal. A lábfejek 45°-ban kifelé néznek. Az állásba mélyen beleülünk. A térdek előrenyomva a lábujjak fölé.

13 Oldalról

14 Hátulról

15 Zenkutsu dachi

16 Elölr ő l Két váll hosszú, és egy váll széles állás. A hátsó láb kinyújtva, az első behajlítva. A hátsó lábfej 45°-ban kifelé néz, az első lábfej egyenesen előre. Az első térd előrenyomva a lábujjak fölé.

17 Elölr ő l (45°-ból) Két váll hosszú, és egy váll széles állás. A hátsó láb kinyújtva, az első behajlítva. A hátsó lábfej 45°-ban kifelé néz, az első lábfej egyenesen előre. Az első térd előrenyomva a lábujjak fölé.

18 Oldalról Két váll hosszú, és egy váll széles állás. A hátsó láb kinyújtva, az első behajlítva. A hátsó lábfej 45°-ban kifelé néz, az első lábfej egyenesen előre. Az első térd előrenyomva a lábujjak fölé.

19 Hátulról Két váll hosszú, és egy váll széles állás. A hátsó láb kinyújtva, az első behajlítva. A hátsó lábfej 45°-ban kifelé néz, az első lábfej egyenesen előre. Az első térd előrenyomva a lábujjak fölé.

20 Oldalról Két váll hosszú, és egy váll széles állás. A hátsó láb kinyújtva, az első behajlítva. A hátsó lábfej 45°-ban kifelé néz, az első lábfej egyenesen előre. Az első térd előrenyomva a lábujjak fölé.

21 Sanchin dachi

22 Elölr ő l „Háromszög” állás, egy váll széles. A hossza: két lábfej, azaz a hátsó lábfej lábujjai összeérnek az első lábfej sarkával, ha oldalról nézzük az állást. A hátsó lábfej egyenesen előre néz, a első pedig 45°-ban befelé. A térdek enyhén befelé rogyasztva.

23 Oldalról

24 Hátulról

25 Oldalról

26 Nekoashi dachi

27 Oldalról Tegyük egymás elé a két lábfejet egyvonalra, úgyhogy a hátsó lábujjai érintik az első sarkát. Tehát a hossza: két lábfej. A hátsó lábfejet 45°-ba kifelé fordítjuk, majd az első lábfejjel „koshi”-ra, azaz a lábujjak mögötti talppárnára állunk. Ezután „beleülünk” az állásba, mintha bárszéken ülnénk. A térdek enyhén befelé rogyasztva.

28 Oldalról Tegyük egymás elé a két lábfejet egyvonalra, úgyhogy a hátsó lábujjai érintik az első sarkát. Tehát a hossza: két lábfej. A hátsó lábfejet 45°-ba kifelé fordítjuk, majd az első lábfejjel „koshi”-ra, azaz a lábujjak mögötti talppárnára állunk. Ezután „beleülünk” az állásba, mintha bárszéken ülnénk. A térdek enyhén befelé rogyasztva.

29 Elölr ő l Tegyük egymás elé a két lábfejet egyvonalra, úgyhogy a hátsó lábujjai érintik az első sarkát. Tehát a hossza: két lábfej. A hátsó lábfejet 45°-ba kifelé fordítjuk, majd az első lábfejjel „koshi”-ra, azaz a lábujjak mögötti talppárnára állunk. Ezután „beleülünk” az állásba, mintha bárszéken ülnénk. A térdek enyhén befelé rogyasztva.

30 Hátulról Tegyük egymás elé a két lábfejet egyvonalra, úgyhogy a hátsó lábujjai érintik az első sarkát. Tehát a hossza: két lábfej. A hátsó lábfejet 45°-ba kifelé fordítjuk, majd az első lábfejjel „koshi”-ra, azaz a lábujjak mögötti talppárnára állunk. Ezután „beleülünk” az állásba, mintha bárszéken ülnénk. A térdek enyhén befelé rogyasztva.

31 Renoji dachi

32 Elölr ő l Tegyük egymás elé a két lábfejet egyvonalra, úgyhogy a hátsó lábujjai érintik az első sarkát. Tehát a hossza: két lábfej. A hátsó lábfejet 45°-ba kifelé fordítjuk, majd az első lábfejet helyben hagyjuk.

33 Oldalról

34 Hátulról

35 Oldalról

36 Heisoku dachi

37 Elölr ő l Párhuzamos állás, a lábfejek összezárva. A lábfejek egyenesen előre néznek.

38 Oldalról Párhuzamos állás, a lábfejek összezárva. A lábfejek egyenesen előre néznek.

39 Hátulról Párhuzamos állás, a lábfejek összezárva. A lábfejek egyenesen előre néznek.

40 Vége http://goju-k.web.elte.hu


Letölteni ppt "Állások (Dachi). Ezt a pps-t els ő sorban kezd ő karate-soknak ajánlom, akik már tanulták ezeket a technikákat. Emlékeztet ő nek, segítségnek vagy vizsgára."

Hasonló előadás


Google Hirdetések