Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

A víz Készítette: Seres Dávid. Előfordulása Magyarország ivóvízellátásának több mint 95%-a felszín alatti vizeken alapszik. Kanada rendelkezik a legnagyobb.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "A víz Készítette: Seres Dávid. Előfordulása Magyarország ivóvízellátásának több mint 95%-a felszín alatti vizeken alapszik. Kanada rendelkezik a legnagyobb."— Előadás másolata:

1 A víz Készítette: Seres Dávid

2 Előfordulása Magyarország ivóvízellátásának több mint 95%-a felszín alatti vizeken alapszik. Kanada rendelkezik a legnagyobb édesvíz tartalékokkal, a források 25%-ával. A víz a Föld felületén megtalálható egyik leggyakoribb anyag, a földi élet alapja. Föld felületének 71%- át víz borítja, ennek kb. 2,5%-a édesvíz, a többi sós víz, melyek a tengerekben, illetve óceánokban helyezkednek el.

3 A víz A víz az egyetlen olyan anyag, amely mind a 3 formában megtalálható a természetben: folyékony-víz, szilárd-jég, légnemű-párolgás

4 Az ivóvíz Színtelen, átlátszó Szagtalan Kellemes ízű

5 Édesvizek

6 Köszönöm a figyelmet! Remélem tetszett!


Letölteni ppt "A víz Készítette: Seres Dávid. Előfordulása Magyarország ivóvízellátásának több mint 95%-a felszín alatti vizeken alapszik. Kanada rendelkezik a legnagyobb."

Hasonló előadás


Google Hirdetések