Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Egy anyag 3 halmazállapot.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Egy anyag 3 halmazállapot."— Előadás másolata:

1 Egy anyag 3 halmazállapot.
Víz,Jég,Gőz Egy anyag 3 halmazállapot.

2 Az életet adó víz A víz szinte az összes élőlényének nélkülözhetetlen az élethez. A Föld 71%-át borítja víz, ebből csak 2,5% fogyasztható embernek. Megtalálható a Földön folyékony, szilárd és gáz halmazállapotban is.

3 A víz összetétele A víz a hidrogén és oxigén vegyületének összetétele.
Forráspontja 100°C fok Olvadáspontja 0°C fok Jellemzői: színtelen, szagtalan, átlátszó.

4 A jég A jég a víz szilárd fázisának neve.
Főbb lelőhelyei: Antarktisz, Grönland, Izland A édesvíz készletek nagy része a gleccserekben találhatóak. A globális felmelegedés a jeget olyan szinten felolvaszthatja,hogy a víz elárasztaná a szárazföldek nagy részét.

5 A vízgőz A gőz olyan légnemű anyag amely a többi elem párolgása során keletkezik. Gőznek nevezzük ha relatív közel, vagy kritikus állapot alatt van a hőmérséklete, ez felett nem nevezhető gáznak. A víz felforrásához szükséges hőt párolgásnak, vagy rejtett hőnek nevezzük.

6 A víz felhasználása Főként az élethez szükséges és egyéb gépek működését segítheti. Áram fejlesztésére alkalmas a vízerőműkben. Jó felhasználás esetén nem károsítja a környezetet és megújuló energiaforrás.

7 A gőz felhasználása A gőzgépek munkavégzéséhez gőzt is használnak fűtésre. A vízgőzt jól lehet használni energiatárolásra. Ritkábban a gőzt épületek fűtésére használják. A gőz segítségével lehet előállítani:hőenergiát elektromos energiát

8 A kék bolygó A Föld az egyetlen olyan ismert bolygó, amely elérhető közelben életet tud nyújtani az embernek. A kék bolygó egy Holddal rendelkezik. A Hold szabályozza az apályokat és a dagályokat a Földtől való távolságával.

9 A víz körforgása A víz az óceánokból és a talapból elpárolog, majd csapadék formájában visszatér a földre.

10 Adatforrások Papp Gergő Szabó Péter Köszönjük a figyelmet!
Készítették: Bereczki Zsolt Papp Gergő Szabó Péter Köszönjük a figyelmet!


Letölteni ppt "Egy anyag 3 halmazállapot."

Hasonló előadás


Google Hirdetések