Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Szaktanári továbbképzés Kiskunfélegyháza Szaktanári továbbképzés 2004. október 7-8. Kiskunfélegyháza - Néhány gondolat a megnyitóhoz -

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Szaktanári továbbképzés Kiskunfélegyháza Szaktanári továbbképzés 2004. október 7-8. Kiskunfélegyháza - Néhány gondolat a megnyitóhoz -"— Előadás másolata:

1 Szaktanári továbbképzés Kiskunfélegyháza Szaktanári továbbképzés 2004. október 7-8. Kiskunfélegyháza - Néhány gondolat a megnyitóhoz -

2 ” (Falus Iván, 2001) „ A pedagógusnak élettapasztalatából, gyakorlatából, el- méleti felkészültségéből kikovácsolódott gyakorlati tu- dása, nézetrendszere van. Ahhoz, hogy a gyakorlatát megváltoztassa módosítania kell gyakorlati tudását, nézetrendszerét. Ezek a jól beá- gyazott, tartósnak bizonyuló képződmények pusztán el- méleti ismeretek közlésével, a reform céljainak, alapel- veinek bemutatásával nem változtathatók meg. ” (Falus Iván, 2001)

3 (Lóránd Ferenc, 2002 ) „…nem egyszerűen arra van szükség, hogy ugyanazt, amit eddig a közoktatás tett, ezentúl jobban tegye, hanem arra, hogy újragondolja, és a belátható jövő szükségleteihez, és a nemzetközi trendekhez igazítsa a hazai közoktatás funkcióit és feladatait. ” (Lóránd Ferenc, 2002 ) Az Országos Köznevelési Tanács állásfoglalásából:

4 Mi hát a teendő ? -tájékoztatás, konzultáció -a pedagógusok, az intézmények és a szakma érdemi bevonása a pedagógiai innováció folyamatába, -eredmények validálása és kipróbálása, -a „képzők képzése” -bevezetés és monitoring, -visszacsatolás.

5 A két nap során képet alkothatnak a jelen és a közeljövő - feladatairól, - a megoldásra tett eddigi lépésekről, stb. Munkánk nem öncélú, kérem legyenek partnerek a megvalósításban !


Letölteni ppt "Szaktanári továbbképzés Kiskunfélegyháza Szaktanári továbbképzés 2004. október 7-8. Kiskunfélegyháza - Néhány gondolat a megnyitóhoz -"

Hasonló előadás


Google Hirdetések