Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

TISZTELETTEL ÉS SZERETETTEL KÖSZÖNTÖM AZ EGYHÁZKERÜLETI PEDAGÓGUS TALÁLKOZÓ VALAMENNYI RÉSZVEVŐJÉT! VALAMENNYI RÉSZVEVŐJÉT!

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "TISZTELETTEL ÉS SZERETETTEL KÖSZÖNTÖM AZ EGYHÁZKERÜLETI PEDAGÓGUS TALÁLKOZÓ VALAMENNYI RÉSZVEVŐJÉT! VALAMENNYI RÉSZVEVŐJÉT!"— Előadás másolata:

1 TISZTELETTEL ÉS SZERETETTEL KÖSZÖNTÖM AZ EGYHÁZKERÜLETI PEDAGÓGUS TALÁLKOZÓ VALAMENNYI RÉSZVEVŐJÉT! VALAMENNYI RÉSZVEVŐJÉT!

2 OKTATÁSFINANSZÍROZÁS AZ ÚJ KÖZNEVELÉSI TÖRVÉNY FÉNYÉBEN TÖBB A HOMÁLY, MINT A FÉNY, AZAZ: AZ ÚJ TÖRVÉNY EGY OLYAN KERET, AMELYET AZ EZUTÁN KELETKEZŐ VÉGREHAJTÁSI RENDELETEK TÖLTENEK MAJD MEG TARTALOMMAL!TÖBB A HOMÁLY, MINT A FÉNY, AZAZ: AZ ÚJ TÖRVÉNY EGY OLYAN KERET, AMELYET AZ EZUTÁN KELETKEZŐ VÉGREHAJTÁSI RENDELETEK TÖLTENEK MAJD MEG TARTALOMMAL! ÚGY ÉRTJÜK MEG – MÁR AMENNYIRE – AZ ÚJAT, HA ÉRTJÜK A JELENLEG HATÁLYBAN LÉVŐT!ÚGY ÉRTJÜK MEG – MÁR AMENNYIRE – AZ ÚJAT, HA ÉRTJÜK A JELENLEG HATÁLYBAN LÉVŐT!

3 REMÉNYIK SÁNDOR JÓL ISMERT VERSE TEMPLOMRÓL ÉS ISKOLÁRÓL, A KETTŐ ÖSSZETARTOZÁSÁRÓL SZÓL, DE: NEM SZÓL A PÉNZRŐL! JÓLLEHET: AZ EGYHÁZ MINDEN SZOLGÁLATÁHOZ, ÍGY AZ OKTATÁSBAN VÁLLALT SZOLGÁLATÁHOZ IS, FELTÉTLENÜL SZÜKSÉG VAN ANYAGIAKRA!

4 RÁADÁSUL: AZ OKTATÁS „KÖLTSÉGES ÜZEM”, AHOVÁ FOLYAMATOSAN BEFEKTETÜNK, DE A BEFEKTETÉS – A SZÓ ÜZLETI ÉRTELMÉBEN – – A SZÓ ÜZLETI ÉRTELMÉBEN – SOHA NEM TÉRÜL VISSZA. MÁSRÉSZRŐL MEG: AZ OKTATÁS A LÉTEZŐ LEGJOBB BEFEKTETÉS!

5 AZ EGYHÁZI OKTATÁS 2013. AUGUSZTUSIG ELMÉLETILEG ÁLLAMILAG FINANSZÍROZOTT: LÉTSZÁMFÜGGŐ NORMATÍVALÉTSZÁMFÜGGŐ NORMATÍVA EGYHÁZI KIEGÉSZÍTŐ NORMATÍVAEGYHÁZI KIEGÉSZÍTŐ NORMATÍVA ENNEK BIRTOKÁBAN A FENNTARTÓ BIZTOSÍTJA: A SZEMÉLYI ÉS TÁRGYI FELTÉTELEKETA SZEMÉLYI ÉS TÁRGYI FELTÉTELEKET AZ INFRASTUKTÚRÁLIS FELTÉTELEKETAZ INFRASTUKTÚRÁLIS FELTÉTELEKET

6 A MOSTANI ÁLLAMI FINANSZÍROZÁS A VALÓSÁGBAN: FEDEZI A BÉREKET ÉS A JÁRULÉKOKAT AZ EGYHÁZI FENNTARTÓRA MARAD: MINDEN DOLOGI KIADÁS MINDEN KARBANTARTÁSI KÖLTSÉG MINDEN FEJLESZTÉSI KÖLTSÉG

7 AZ ÚJ KÖZNEVELÉSI TÖRVÉNY FINANSZÍROZÁSRA VONATKOZÓ PONTJAI 2013. JANUÁRBAN ÉS SZEPTEMBERBEN 2013. JANUÁRBAN ÉS SZEPTEMBERBEN LÉPNEK HATÁLYBA. DE: A 2012. JANUÁRJÁTÓL MÁR HATÁLYOS TÖRVÉNYHEZ MÁIG MÉG NEM LÁTOTT NAPVILÁGOT EGYETLEN VÉGREHAJTÁSI RENDELET SEM! SÖTÉTBEN TAPOGATÓZUNK!

8 AMIT AZ EGYHÁZI OKTATÁS JÖVŐBENI FINANSZÍROZÁSÁRÓL TUDNI LEHET: EGYOLDALÚ NYILATKOZAT A FENNTARTÓ EGYHÁZ ÉS/VAGY EGYHÁZI SZERVEZET RÉSZÉRŐLEGYOLDALÚ NYILATKOZAT A FENNTARTÓ EGYHÁZ ÉS/VAGY EGYHÁZI SZERVEZET RÉSZÉRŐL AZ ÁLTALÁNOS FINANSZÍROZÁSI FELTÉTELEK MELLETT MEGMARAD A KIEGÉSZÍTŐ EGYHÁZI TÁMOGATÁSAZ ÁLTALÁNOS FINANSZÍROZÁSI FELTÉTELEK MELLETT MEGMARAD A KIEGÉSZÍTŐ EGYHÁZI TÁMOGATÁSDE: MÉG SEMMIT NEM TUDUNK ARRÓL, HOGY EZ MIT JELENT MAJD A GYAKORLATBAN!

9 A FINANSZÍROZÁS ÁLTALÁNOS SZABÁLYAI: KÖZPONTOSÍTOTT BÉRFIZETÉSI RENDSZERKÖZPONTOSÍTOTT BÉRFIZETÉSI RENDSZER EGYÉB MŰKÖDÉSI KIADÁSOK BIZTOSÍTÁSAEGYÉB MŰKÖDÉSI KIADÁSOK BIZTOSÍTÁSA JELENLEG MÉG SEJTÉSÜNK SINCS ARRÓL, HOGY MINDEZ MIKÉNT MŰKÖDIK MAJD A GYAKORLATBAN! 2012 VÉGÉRE ELKÉSZÜL MINDEN VÉGREHAJTÁSI RENDELET!

10 MIVEL AZ EGYHÁZI ISKOLÁKRA VONATKOZÓ SZABÁLYOZÁS SOK TEKINTETBEN ELTÉR AZ ÁLTALÁNOSTÓL, SZÁMUNKRA ELŐNYÖS VOLNA, HA: MARADNÁNAK A MOSTANI FINANSZÍROZÁSI ALAPELVEK (NORMATÍVA + KIEGÉSZÍTŐ TÁMOGATÁS)MARADNÁNAK A MOSTANI FINANSZÍROZÁSI ALAPELVEK (NORMATÍVA + KIEGÉSZÍTŐ TÁMOGATÁS) ÉRVÉNYESÜLNÉNEK AZ ÁLTALÁNOS ELŐMENETELI RENDSZER SZABÁLYAIÉRVÉNYESÜLNÉNEK AZ ÁLTALÁNOS ELŐMENETELI RENDSZER SZABÁLYAI TELJESÜLNÉNEK A DOLOGIAKRA ÉS A FEJLESZTÉSEKRE VONATKOZÓ, MA IS MEGLÉVŐ TÖRVÉNYI FELTÉTELEKTELJESÜLNÉNEK A DOLOGIAKRA ÉS A FEJLESZTÉSEKRE VONATKOZÓ, MA IS MEGLÉVŐ TÖRVÉNYI FELTÉTELEK

11 TÜRELMETLENÜL VÁRJUK A VÉGREHAJTÁSI RENDELETEK NYILVÁNOSSÁGRA HOZATALÁT, ÉS REMÉLJÜK, HOGY 2012. VÉGÉRE A MA MÉG HOMÁLYOS RÉSZLETEKBEN TISZTÁBBAN LÁTUNK! KÖSZÖNÖM FIGYELMÜKET ÉS TÜRELMÜKET!


Letölteni ppt "TISZTELETTEL ÉS SZERETETTEL KÖSZÖNTÖM AZ EGYHÁZKERÜLETI PEDAGÓGUS TALÁLKOZÓ VALAMENNYI RÉSZVEVŐJÉT! VALAMENNYI RÉSZVEVŐJÉT!"

Hasonló előadás


Google Hirdetések