Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Szigetszentmiklós Készítette: Csengeri Beatrix. Szigetszentmiklós története Szigetszentmiklós több, mint 700 éves település, 1986. január 1. óta város.1986január.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Szigetszentmiklós Készítette: Csengeri Beatrix. Szigetszentmiklós története Szigetszentmiklós több, mint 700 éves település, 1986. január 1. óta város.1986január."— Előadás másolata:

1 Szigetszentmiklós Készítette: Csengeri Beatrix

2 Szigetszentmiklós története Szigetszentmiklós több, mint 700 éves település, 1986. január 1. óta város.1986január 1.város Ásatások alapján valószín ű síthet ő, hogy kelta és ókori római település állt a mai város területén. A településen végzett kutatások alapján, az ő skor óta lakott helyen a honfoglaló magyarok fejedelmi törzse telepedett meg Árpád vezetésével. A sziget nevét Árpád f ő lovásza, Csepel ispán (aki itt telepedett le) kölcsönözte.keltaókori rómaihonfoglalóÁrpádCsepel ispán Szigetszentmiklóst els ő ként 1264. október 14-én említi IV. Béla levele, melyben ír az akkori falu templomáról is.1264október 14-énIV. Béla Szigetszentmiklós és környezete a Kádár-rendszer alatt stratégiai fontosságú része volt az országnak, a közelben volt repül ő gép-, autó- és acélgyár, katonai repül ő tér, laktanya, valamint számos ipari és katonai létesítmény. A kiemelt szerepet az is jelzi, hogy a Duna-menti gátrendszer szigetszentmiklósi szakasza helyenként két-három méterrel magasabb, mint a folyó más szakaszainál.KádárDuna A város kedvelt célpontja a Budapestr ő l kitelepül ő szuburbanizációs rétegeknek, ezért is er ő södik az utóbbi id ő ben a település kertvárosi, kisvárosi jellege. A város rendezési tervein is f ő ként a fent említett két lakóövezeti formának szántak helyet a helyi önkormányzat szakemberei.Budapestr ő lszuburbanizációs Jelent ő s a környék idegenforgalma és a szuburbanizációs folyamatok mellékhatásaként emelkedik a térség gazdasági szerepe is. A leshegyi ipari park folyamatos növekedése és számos nagyvállalat letelepedése Szigetszentmiklóson az ország munkahelyekkel legellátottabb régiói közé emeli a várost. Érdekességképpen megemlíthet ő, hogy a munkavállalók egy jelent ő s része a Ráckevei kistérség más településeir ő l ingázik, míg a város lakosai közül sokan budapesti munkahelyeken dolgoznak.

3 Látnivalók Városi múzeum Oázis wellness park Tanösvény

4 Programok - szenzációs szauna szeánsz - kézm ű ves húsvéti foglalkozások: - tojásfestés - tojásmárványozás - nyuszi, bárány készítés - perzselés - rajzverseny gyermekeknek - diavetítés gyermekeknek - él ő nyuszi simogatás - habos kakaó friss kaláccsal gyermekeknek - tojásvadászat a medencékben

5 látnivalók Lakihegyi adótorony Szigetszentmiklós

6 Köszönöm, hogy megnézted!! Vége


Letölteni ppt "Szigetszentmiklós Készítette: Csengeri Beatrix. Szigetszentmiklós története Szigetszentmiklós több, mint 700 éves település, 1986. január 1. óta város.1986január."

Hasonló előadás


Google Hirdetések