Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Kerékpáros stratégiák Pécsett Dr. Novotny Iván Pécsi Túrakerékpáros és Környezetvédő Klub I. Pécsi Kerékpáros Egyeztet ő Fórum.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Kerékpáros stratégiák Pécsett Dr. Novotny Iván Pécsi Túrakerékpáros és Környezetvédő Klub I. Pécsi Kerékpáros Egyeztet ő Fórum."— Előadás másolata:

1 Kerékpáros stratégiák Pécsett Dr. Novotny Iván Pécsi Túrakerékpáros és Környezetvédő Klub I. Pécsi Kerékpáros Egyeztet ő Fórum

2 A Pécsi Túrakerékpáros és Környezetvédő Klub 1991: Alapítás a Baranya M. Természetbarát Szövetség szakosztálya 1996: Bírósági bejegyzés önálló egyesületként 2000: Közhasznú egyesület Tevékenység: Kezdetben: kerékpártúrák szervezése, testedzés, a környék megismerése Később: környezetvédelem, kerékpár-politika is

3 A Klub tevékenysége a kerékpár-közlekedés fejlesztéséért 1995: Tanulmány a kerékpáros közlekedés lehetőségeiről, kívánalmairól Pécsett, Pécs középtávú közlekedésfejlesztési Koncepció kerékpár-közlekedési tervlap (Pro Urbe), Tanulmány kerékpártámaszok felállítására a városban, A „SULIBA? BRINGÁVAL! akció indítása az általános- és középiskolások kerékpárra ültetéséért.

4 A Klub tevékenysége a kerékpár-közlekedés fejlesztéséért 1996: Kerékváros címmel kerékpárpolitikai folyóirat indítása (megjelent nyomtatásban minden páratlan hónapban, 2009-től interneten: www.kerekvaros.hu)www.kerekvaros.hu Az első kerékpárút avatása a belváros és a kertváros között Az első kerékpártámaszok felállítása Pécsett A kerékpártámaszokat és felállításuk helyét a Klub tervezte, a költségeket a Környezetünkért közalapítvány biztosította

5

6

7 A Klub tevékenysége a kerékpár-közlekedés fejlesztéséért 1997: Pécs – Orfű kerékpárút tanulmányterve

8 A Klub tevékenysége a kerékpár-közlekedés fejlesztéséért 1998: Pécs város középtávú közlekedés-fejlesztési koncepció Kerékpárút hálózatának megvalósíthatósági tanulmánya.

9 A Klub tevékenysége a kerékpár-közlekedés fejlesztéséért 1999: A Dél-dunántúli kerékpáros turizmus fejlesztése c. Konferencián előadás tartása, Erdei kerékpáros turistautak kijelölése, Az „ERDEI KERÉKPÁROZÁS SZABÁLYAINAK” megfogalmazása

10

11 A Klub tevékenysége a kerékpár-közlekedés fejlesztéséért 2000: A Három Folyó Kerékpáros Túraútvonal : (Mura – Dráva – Duna) kidolgozása,

12

13 A Klub tevékenysége a kerékpár-közlekedés fejlesztéséért 2001: A Duna-menti kerékpárút (Dunaföldvár – OH), és a A Három Folyó Kerékpárút (Murakeresztúr – Mohács) tanulmánytervének készítése, A Barcs – Mohács közötti szakaszon jelfestés, Kísérleti túra szervezése a „Három Folyó” útvonalán Bad Radkersburgtól (Ausztria) Mohácsig, Magyar, osztrák és szlovéniai résztvevőkkel.

14

15 Átnézeti térkép a túrafüzetben

16 A Klub tevékenysége a kerékpár-közlekedés fejlesztéséért 2002: Újabb kerékpártámaszok kihelyezése Pécsett, Környezetvédelem: illegális szemétlerakók felderítése, megszüntetése.

17 A Klub tevékenysége a kerékpár-közlekedés fejlesztéséért 2003: A városi kerékpárút hálózat 1997-98-ban készült megvalósíthatósági tanulmányának korszerűségi felülvizsgálata, Javaslat Pécs kerékpáros közlekedésének javítására, (dolgozat) a DÉL-DUNÁNTÚLI KERÉKPÁRTÚRÁK (Baranya, Somogy, Tolna) c. útikönyv szövegének összeállítása, térképmellékletének szerkesztése. (Frigoria kiadó Bp.)

18

19

20

21 A Klub tevékenysége a kerékpár-közlekedés fejlesztéséért 2004: Kerékpáros várostérkép készítése első sorban idegenforgalmi célzattal, a belváros látnivalói kerékpáros megközelíthetőségének feltüntetésével, a kivezető utak ábrázolásával.

22

23

24 A Klub tevékenysége a kerékpár-közlekedés fejlesztéséért 2005: Petíció a város polgármesteréhez kerékpárutak ügyében. A 6-os út 171-189 szelvények közötti szakaszáról (Mecseknádasd-vasasi elág.) a kerékpárosoknak a régi 6- osra terelése irányító táblákkal. Országos és Nemzetközi Kerékpáros Találkozó szervezése

25 A Klub tevékenysége a kerékpár-közlekedés fejlesztéséért 2006: A déli és a Magyarürögi úti kerékpárutak összekötése meglévő utcákon (tervezés). Ennek során született meg Pécsett az első olyan egyirányú utca, melyben az ellenirányú kerékpárforgalmat engedélyezték, és kitáblázták (Nagyvárad u.).

26

27

28 A Klub tevékenysége a kerékpár-közlekedés fejlesztéséért 2007-2010: A Pécs 2010 Európa kulturális fővárosa kapcsán kiírt pályázatokra több díjnyertes pályázatot adtak be klubtagjaink. Hosszú szélmalomharcok után jutottunk el odáig, hogy a „Városháza” az utóbbi időben kikéri, és meghallgatja a véleményünket, mi pedig minden szaktudásunkkal, kerékpáros tapasztalatunkkal igyekszünk városunk segítségére lenni Pécs kerékpáros közlekedésének javítása, fejlesztése érdekében.

29


Letölteni ppt "Kerékpáros stratégiák Pécsett Dr. Novotny Iván Pécsi Túrakerékpáros és Környezetvédő Klub I. Pécsi Kerékpáros Egyeztet ő Fórum."

Hasonló előadás


Google Hirdetések