Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

„Kóstoljon bele” a Vidék Ízébe!. Tájak, Ízek, Mesterségek GasztroTurisztikai Központ A projekt megvalósításának helyszínei: Budapesten a belvárosban -

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "„Kóstoljon bele” a Vidék Ízébe!. Tájak, Ízek, Mesterségek GasztroTurisztikai Központ A projekt megvalósításának helyszínei: Budapesten a belvárosban -"— Előadás másolata:

1 „Kóstoljon bele” a Vidék Ízébe!

2 Tájak, Ízek, Mesterségek GasztroTurisztikai Központ A projekt megvalósításának helyszínei: Budapesten a belvárosban - a Gazdasági Főiskola – Vidékfejlesztési Minisztérium – Néprajzi Múzeum területén.

3 A projekt célja •Létrehozunk egy állandó találkozóhelyet, ahol a vidék bemutathatja értékeit, a főváros lakosságának (Akiknek jelentős része érzelmileg is kötődik valamelyik térséghez, megyéhez, településhez) és olyan kapcsolatok épüljenek a programoknak köszönhetően, ami erősíti a vidék-város kapcsolatát. •A fővárosba látogató külföldi turista számára is érdekes kínálatot kell nyújtani, hogy ha már idő hiányában nagy többségük nem tudja beutazni a vidéket, valamilyen képet még is kapjon annak szépségéről, és esetleg később visszatérjen és a főváros után egy „vidék- kaland” programban vegyen részt.

4 A három intézmény területén létrehozzuk a helyi ill. térségi hungarikumok prezentációs és értékesítési helyét, valamint turisztikai információs központját! A projekt régióknak, megyéknek (nevezzük kis régiónak), azon belül kistérségeknek, ill. tájegységeknek, biztosít teret, ahol bemutathatják hagyományaikat, helyi termékeiket, kulturális és turisztikai értékeiket, valamint gazdaságfejlesztési lehetőségeiket. Minden hónap második vasárnapjától kezdve egy hónapon át egy turisztikai régió lesz a „vendég-vendáglátó”! A határon túl élő magyar régiók is bemutatkozási lehetőséget kapnak egy-egy hónapra! A havi programon belül hetente mindig egy-egy megye gasztro-kulturális kínálata, lesz a „kirakatban”. A sorrendet első évben sorsolással, következő években az évszakokhoz alkalmazkodó rotációval alakítanánk ki. A hét első napjaiban a szakmai, és képzési programok, hétvégén a családi ill. közönségprogramok kapnának főszerepet.

5 Hungarikum, és termelői piac Vidékfejlesztési Minisztérium •Minden pénteken, szombaton, és vasárnap - Hungarikum, és termelői piac. •Résztvevők: kistermelők, biotermelők, hungarikomot előállító élelmiszer manufaktúrák, kézművesek bárhonnan az ország területéről. •Célunk, hogy a piac erősítse a vidéki és városi emberek kapcsolatát, és a turisták, érdeklődését felkeltsük az vidék értékei iránt.

6 GasztroTurisztikai Központ Gazdasági Főiskola •Tájak konyhája, vendéglátótér. •Főzőiskola! •Konferencia, és oktató központ •Kulturális központ, kis színpaddal •Nagyobb közös térben működő helyi termék értékesítési és turisztikai információs terület, •Gyerekeknek interaktív játék sziget

7 Tájak Ízek Mesterségek Néprajzi Múzeum •A programhoz kapcsolódó időszaki kiállítások a vendég régió néprajzi gyűjteményéből, a megyei múzeumok közreműködésével. •Időszaki gasztro kóstolók termelői manufaktúrák kínálatából •Iskolások részére interaktív programok •Kézműves mesterségek bemutatása.

8 Szabadtéri program májustól-októberig: •Ünnepi nagy vásárok, programokkal - Farsangi - Húsvéti - Karácsonyi Az alkotmány utca elején a Vidékfejlesztési Minisztérium árkádjától indulva a Gazdasági Főiskoláig. (A belvároshoz illő egységes esztétikus pavilonokban.)

9 A PROJEKT TÁMOGATÓ PARTNEREI: Fővédnökök: Vidékfejlesztési Minisztérium Nemzetgazdasági Minisztérium Védnökök: Agrár Marketing Centrum Magyar Turizmus Zrt. Fővárosi Önkormányzat V. kerületi Önkormányzat Szakmai partnerek: - Néprajzi Múzeum - Budapesti Gazdasági Főiskola - FATOSZ - Turisztikai Desztináció Menedzsment Szövetség - termelotol.hu - helyipiac.hu

10 2012. Március 30-án pénteken Az Észak - Magyarországi régió bemutatkozásával Nyitunk! További információ: Pál Rudolf info@helyipiac.hu www.helyipiac.huinfo@helyipiac.huwww.helyipiac.hu


Letölteni ppt "„Kóstoljon bele” a Vidék Ízébe!. Tájak, Ízek, Mesterségek GasztroTurisztikai Központ A projekt megvalósításának helyszínei: Budapesten a belvárosban -"

Hasonló előadás


Google Hirdetések